kanttarellikeitto

Olen heikkona marjatiskeihin. Nappaan lähes jokaisella ruokakauppareissulla jotain mukaan kaupan ulkopuolella olevalta marjatiskiltä. Eilen nappasin vadelmien ja mansikoiden lisäksi litran kanttarelleja. Tänään kokkasin kanttarellikeittoa elämäni ensimmäistä kertaa (niin, kuten todettua kokkaus ei ole vahvuuksiani). Keitosta tuli ihan hyvää, joten kehtaan jakaa ohjeen teillekin. Resepti on saanut vaikutteita muutamasta netistä löydetystä ohjeesta.

kanttarellikeitto_ohje1

Laita kasvisliemi ensin valmistumaan. Pilko sipulit ja kuullota ne pannulla voinokareessa. Lisää sipulien sekaan kanttarellit ja paista niitä pannulla vajaa 10 min. Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa. Lisää sipuli-sieniseos kasvisliemen sekaan. Lisää ruokakerma ja anna porista hetkisen. Lisää lopuksi vielä sulatejuusto. Soseuta keitto lopuksi sauvasekoittimella jos haluat pehmeän rakenteen.

En katsonut kellosta kauanko keiton tekemiseen kului aikaa, mutta voisin arvioida että n. puoli tuntia. Toki keittoa voi haudutella kauemminkin. Tätä voisi ensi kerralla suurustaa ehkä vähän enemmän, mutta hyvää se oli näinkin. Ohjeesta riitti keittoa meidän nelihenkiselle perheelle ja sitä jäi vielä pikkuisen (evääksi töihin).

Nautimme keiton kanssa tuoretta patonkia, jonka Mankku haki Eurooppalaiselta ruokatorilta. Eurooppalainen ruokatori on Kokkolassa 21.7. saakka. Siellä kannattaa piipahtaa!


Author

1 Comment

  1. Onnistui! Tuli kuitenkin mieleeni, että keitto olisi ehkä vielä helpompi valmistaa, jos käyttäisi pakastettua sipulisilppua.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.