Terveisiä Tukholmasta! Etsimme hiljattain sopivaa viikonloppureissukohdetta ja päädyimme lopulta varaamaan laivamatkan ja päiväreissun Tukholmaan. Se oli tähän kohtaan juuri sopiva loma: Silja Symphonylla saimme syödä hyvin ja levähtää, ja Tukholmassa pääsimme nauttimaan suurkaupungin sykkeestä sopivassa määrin.

Alkupäivän kiertelimme Tukholman keskustassa ja piipahdimme muutamassa sisustusliikkeessä. Minulle tärkeitä kohteita olivat NK:n tavaratalo ja Asplundin sisustusliike, jossa en ollut aiemmin käynyt. Sisustusliikkeissä on mukava käydä inspiroitumassa. Kuumimmat sisustustrendit olivat kyllä selkeästi nähtävillä: paljon samettia, pyöreitä muotoja ja eleganttia tyyliä.

Asplundia vastapäätä bongasin Modernity showroomin, jossa sattui olemaan sisustusidolini Ilse Crawfordin suunnittelema näyttely. Sinne piti tietysti piipahtaa. Ilse Crawford oli sisustanut Modernity showroomille yhden huoneen, jossa hän oli omalle tyylilleen tunnusomaisesti yhdistänyt uudempaa muotoilua vintage-huonekaluihin. Kuvissa näkyvä samettisohva ja peilipintainen lipasto ovat myös Ilsen itsensä suunnittelemia. Meitä suomalaisia tietysti ilahduttaa, että hän oli valinnut sisustukseen myös suomalaisia klassikoita. Eikä kokonaisuudesta puuttunut leikkisyyttäkään, sillä hän oli maustanut sisustusta posliinisilla eläimillä.

Modernity showroomilla oli esillä muitakin kauniita kokonaisuuksia: taidetta, veistoksia ja upeita huonekaluja – juuri sellaisia yksittäisiä juttuja, joilla maustaa oman kodin sisustusta.

Loppupäivän kiertelimme Formex-messuilla. Postailen siitä vielä erikseen. Yritän sitä ennen selvitellä miksi kuvat eivät lataudu blogiin samanlaatuisina kuin Lightroomissa…

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.