Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan, jossa pääsette kurkistamaan meidän edellisiin koteihin. Olin ihan varma, että olin jo postaillut niistä tänne, mutta olinkin tehnyt sellaisen postauksen ensimmäisessä blogissani vuosia sitten. Nyt päätin tehdä jokaisesta kodista oman erillisen postauksen. Minusta on kiva katsella vanhoja kuvia ihan vain kodeistakin ja miettiä miten se oma sisustustyyli on muuttunut – vai onko muuttunut?

ensimmaiseen_kotiin

Me olemme Mankun kanssa tämmöinen ”vanhapari”; muutimme yhteen vuonna 1998, kun minä pääsin Vaasaan opiskelemaan. Ensimmäisen oman kotimme sisustus muodostui vanhempieni ja siskoni vanhoista huonekaluista sekä muutamista Ikea-ostoksista. Sisustuksen pohja oli minusta hyvin skandinaavisen ajaton. Onneksi vanhempani olivat aikoinaan hankkineet laadukkaita Artekin kalusteita, sillä vaikka ne olivat vanhoja, minä raahasin niitä ilomielin opiskelijayksiöömme. Artekin ruokapöytä on ollut myös siskoni ja veljeni kodissa. Nyt oli minun vuoro (ja minun kotiin se lopulta jäikin, sillä onhan se vieläkin meillä).

Siskoltani sain Kriptoniten ajattomia tuotteita kuten tuon kollaasissa näkyvän valaisimen sekä kellon, joka onkin ollut osa meidän jokaista kotiamme. Ikeasta hankimme Lack-sarjan hyllyjä ja pöytiä, Klippan-sohvan sekä sisalmattoja. Minusta tuo Ikean kapea kirjahylly oli niin hieno silloin! Verhoiksi otin lapsuudenkodistani alla olevassa kuvassa näkyviä taiteltuja paperikaihtimia: kuka muistaa vielä nuo 80-luvun trendiverhot? Ikeasta ostimme puusälekahtimen yhteen suurempaan ikkunaan.

yksiokuvat

Ensimmäinen asuntomme oli yksiö suuressa opiskelija-asuntolassa. Asunto oli pitkänmallinen: toisessa päässä oli yksi suuri tila, jonne sisustimme makuuhuoneen ja olohuoneen yhdistelmän. Toiseen päähän jäi tila ruokapöydälle. Keskelle jäi pieni wc-kylpyhuone.

Tästä asunnosta ei ole monta kuvaa, sillä asuimme siellä vain puolisen vuotta. Näistä kuvistakin kaksi on muuttokuvia, joten asunnon sisustus näyttää keskeneräiseltä. Ruokapöytäkuvassa näkyy kissamme Moona, jonka seurasta saimme nauttia ensimmäiset opiskeluvuodet, kunnes hän sairastui. ♥

Sisustusinnostukseni alkoi tästä ensimmäisestä opiskelijakämpästä, kun huomasin miten perusasunnosta sai sisustettua ihan kivan näköisen kodin. Siitä alkoikin asuntokuume ja aloimme etsiä kivempaa kämppää. Seuraavaksi muutimme aivan ihastuttavaan ullakkoasuntoon, mutta siitä lisää tarkemmin omassa postauksessa myöhemmin.

Translation: I decided to start blog post series featuring all the homes where I have lived since I moved out from my childhood home. I decorated my first student apartment with some old Artek furniture that I got from my parents and with new purchases from Ikea. My sister also gave me some of her old stuff (like the Kriptonite lamp). I lived in this one room studio in 1998-1999 for about 6 months after which I moved into a cosy loft apartment together with my boyfriend (=my husband nowadays).

 

 

Author

15 Comments

 1. Kivan valoisan näköinen asunto!:) Ihan uskomatonta, mutta oli kaavaillut tekeväni juuri samasta aiheesta postauksen! En vaan ollut ehtinyt pläräämään valokuvia. Oikeastaan ajatus syntyikin sun trendipostauksesta ja siitä, että löysin laatikon, jossa oli vanhoja kynttilöitä, mm. sinisiä ja simpukkakoristein. Ihanaa ysäriä 😉 No, jossain vaiheessa olisi tarkoitus tehdä pientä aikamatkaa…

  • Kiva jos sait inspistä täältä! 🙂 Olisi kiva lukea sellainen postaus. Aikamatkat ovat hauskoja. 🙂

 2. Vanhojen muistelu on kivaa, harmi vaan, että ihan niistä ekoista kämpistä ei ole niin paljoa valokuvia, kun ei sillon mittään järkkäreitä ollut. Olen myös postaillut vanhoista kämpistä otsikoilla ”menneitä aikoja” ja ”ensimmäinen”.

  • Juu, nämä minunkin kuvat ovat ennen digiaikaa. Skannattu vain koneelle. Muutama muukin kuva löytyi tästä kodista, mutta kun niissä on ihmisiä, niin en viitsi julkaista. Meidänkin ekan talon postaus taitaa jo löytyä tuolta blogin alkupäästä, mutta ei sitten näitä muita mitä on tulossa… 🙂

 3. Hyvin on samanlainen sisustus kuin omassa ”ekassa” kodissani. Ikean edullisten huonekalujen lisäksi halusin panostaa ruokapöytään. Vepsäläiseltä hankittu Artekin ruokapöytä palvelee edelleen suvussa vaikka onkin jäänyt meidän perheelle jo liian pieneksi.

  • Onpa kiva kuulla! Muistan, kun jotku tuttavat silloin kummastelivat kuinka paljon ostimme tavaraa Ikeasta. Eihän meillä ollut mitään. Ja minä olen aina halunnut laittaa pennoseni kotiin mielummin kuin johonkin muuhun harrastukseen.

 4. Voi muistot<3 eilen juuri itse pohdin ja mietin ensimmäistä (ja ensimmäisiä) yksiöitä jotka sai itse sisustaa. Muistan kuinka rakastin Marimekon unikkoa… Mielenkiinnolla odotan jatkoa tälle "sarjalle". Ihanaa vuoden alkua!

  • Näitä vanhoja koteja on niin hauska muistella! Samoin kuin niitä sisustusihastuksia, jotka nyt tuntuvat ehkä vähän kummallisilta. 🙂 Ihanaa vuoden alkua sinnekin!

 5. Vaasasta, Olympiakorttelin opiskelija-asuntoja..? Keittiö oli ainakin niissä juuri samannäköinen. Keittiön vastapäätä oli sitten kylppäri. Mies muutti pois sieltä jouluna -98 meidän ensimmäiseen yhteiseen asuntoon, joka ei tosin ollut enää Vaasassa 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.