Viime aikoina on tässäkin blogissa ollut puhetta, kuinka voisi auttaa tai ilahduttaa jotakuta omalla pienellä teollaan. Sain jonkin aikaa sitten sähköpostiini tiedotteen Lastenklinikoiden Kummit ry:n ja Jumbon kauppakeskuksen yhteistyöstä ja ajattelin ilman muuta vinkata siitä myös teille. Meillä bloggareilla on mahdollisuus auttaa omalla tavallamme – jakamalla tärkeää tietoa ja näin kasvattaa apujoukkojen määrää. Tässä tarkempaa tietoa siitä, mistä on kyse:

Lastenklinikoiden Kummit ry tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Helsingin Lastenklinikalla kävi vuonna 2010 noin 27 000 eri potilasta. Klinikalla hoidetaan yleisiä lasten sairauksia, mutta myös vaikeimpia sairauksia koko Suomessa. Joulupyhinä pyritään siihen, että mahdollisimman moni lapsi voisi viettää joulun kotona. Kuitenkin noin sata pientä potilasta on hoidossa joulun ajan Helsingin Lastenklinikalla.

Jumbon ”Joulun odotus” eli lahjojen keruutapahtuma on ensimmäinen Jumbon ja Kummien yhteinen projekti 17.–18.12. välisenä aikana. Lastenklinikoiden lapset toivovat leluja, askartelutarvikkeita, musiikkia, kirjoja, palapelejä — sellaista millä he saavat aikansa kulumaan sairaalassa. Hygienia syistä lahjojen on oltava uusia ja niitä ei tarvitse paketoida.  Kummien vapaaehtoiset ottavat lahjoja vastaan Jumbon keskusaukiolla lauantaina 17.12. klo 10–18 ja sunnuntaina 18.12. klo 12–18 välisenä aikana.

Eli kaikilla pääkaupunkiseudulla asuvilla tai siellä tänä viikonloppuna liikkuvilla on nyt loistava mahdollisuus ilahduttaa lastenklinikan lapsia viemällä lahjan kauppakeskus Jumbon keskusaukiolle Kummien vapaaehtoisille. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee osallistumaan tähän kampanjaan!  

Lisäksi, tänä iltana, juuri näillä hetkillä, alkaa MTV3:lla Joulu Mielelle -konsertti, jossa kerätään rahaa viiden yliopistollisen lastenklinikan laitehankintoihin, potilaiden viihtyvyyteen, lastentautien tutkimustyöhön sekä lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Lähetyksen aikana lahjoituksia otetaan vastaan numeroissa 0600-1-6000 (15,23 € + pvm) sekä 0600-1-2206 (suuremmat lahjoitukset) – yli 1000 euron lahjoituksella saa tervehdyksen konserttilähetykseen.

Kummien nettisivuilta saat tietoa, miten voit muilla tavoin tukea heidän tärkeää työtään. Lastenklinikoiden Kummeilla on myös oma Facebook-profiili sekä blogi.

Itse olen omalta osaltani ollut myös tukemassa heidän toimintaansa, toivottavasti sinäkin!

Author

2 Comments

  1. >Itse en enää pysty ilman kyynelsilmiä katsomaan televisiosta Lastenklinikan Kummien konsertteja – osuu sen verran lähelle… Oma lapseni on viettänyt elämänsä alkutaipaleesta pitkän ajan muun muassa Helsingin Lastenklinikalla elämästään taistellen, ja tulevaisuudessakin sairaalaelämä siellä valitettavasti tulee hänelle tutuksi.Valtavan hienoa, että pikkuisia sairaita potilaita näin autetaan – pienilläkin asioilla on siellä sairaalamaailmassa niiiiiin iso merkitys – joskus se yksi lelu voi olla se päivän kohokohta…Voimia niille lapsille ja vanhemmillensa, jotka parhaillaan sairaalassa joutuvat olemaan. KIITOS kaikille, jotka auttavat, tavalla tai toisella.-Mari

  2. >Mari: Vaikea niitä konserttilähetyksen lomassa näytettäviä klippejä on katsoa liikuttumatta. Onneksi monella tarinalla on onnellinen loppu. Itse pyrin auttamaan lahjoituksilla sen minkä voin. Minäkin haluan toivottaa oikein paljon voimia kaikille, joita tämä aihe koskettaa läheisesti. Ja kaikkea hyvää teidän perheelle Mari!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.