Kurkistetaanko jo vähän jouluun? Meidän kotona joulu ei vielä näy, mutta mielessä se pyörii jo vahvasti. Finnish Design Shop jakoi insprioivia joulukuviaan, joten niiden innoittamana päätin aloittaa jo joulufiilistelyt täällä blogissa. Nyt on aika kerätä inspiraatiota omiin esillepanoihin ja joulukoristeluihin – kohta on sitten toteutuksen aika.

Odotan kyllä jo innolla joulua! Se tuo mukanaan pienen hengähdystauon työarkeen ja mikäpä olisi tällaiselle fiilistelijälle mieluisampi juhla kuin joulu! Tänä vuonna joulu saa ihan uutta ulottuvuutta, kun pääsemme viettämään sitä osittain myös mökillä. Itse asiassa, mökille olen jo luonut jouluista tunnelmaa ja pääsette kurkistamaan sinne lähiaikoina.

Kotona ei sen sijaan ole vielä mitään jouluista. Emme ole edes viritelleet kausivaloja esille, vaikka ne toisivat kyllä kivasti tunnelmaa pimeneviin iltoihin. No kynttilöitä on meillä toki esillä runsaasti (kurkkaa postaus: Lempikynttilöitä ja tuikkuja). Olen huomannut, että somemaailman myötä joulufiilistelyt tuntuvat alkavan melko varhain. Itse vähän himmailen, sillä en viitsi aloittaa liian aikaisin ettei ehdi kyllästyä tunnelmointiin jo ennen aattoa. Perinteisesti olemme laittaneet ensimmäiset joulukoristeet esille marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

Joululahjoista parhaimpia lienevät herkulliset syömiset, kirjat ja käytännölliset käyttöesineet

Joululahjoista ei meidän perheessä tarvitse hirveästi stressata: olemme sopineet jo muutamia vuosia sitten ettei osteta aikuisille lahjoja ollenkaan. Minä ja Mankku toki ostamme toisillemme jotain, mutta sisaruksille ja vanhemmille tärkeintä on antaa yhteistä aikaa. Kukapa enää tarvitsee hirveästi tavaraa? Joululahjoista parhaimpia lienevät herkulliset syömiset, kirjat ja käytännölliset käyttöesineet.

Näissä kuvissa minua viehättävät ajattomat designklassikot ja kauniit esillepanot. FDS:n valikoimasta löytyy monta designhaavettani. Päälimmäisenä mielessä pyörii jokin valaisin, sillä ihana Iittala Lantern-valaisimeni meni rikki mökillä ja sen tilalle pitäisi löytää jokin kestävä vaihtoehto. Kotikin kaipaisi uutta pöytävalaisinta, kun vein osan valaisimista mökille. Ehkäpä ostankin itselleni joululahjaksi jonkin ihanan lampun…

Kuvat: Suvi Kesäläinen / Finnish Design Shop

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.