Tosi pitkään olen saanut lykättyä vaatekaappien ja vaatehuoneen siivousta, mutta nyt se on aloitettu! Makuuhuoneen yhteydessä olevan vaatehuoneen kaapit on pääosin siivottu ja seuraavaksi olisi vuorossa eteisen vaatehuone. Se onkin ollut vähän retuperällä jo jonkin aikaa: seinästä on irronnut koukkuja ja sinne on kertynyt liikaa tavaraa (muutakin kuin vaatteita). Myös katossa olevat työmaavalaisimet ovat alkaneet haista pahalle. Niistä irtoaa jotain muovia.

eteisenvh_sisustus

Eteisen vaatehuoneen säilytyssysteemi on sinänsä ollut toimiva. Perällä on vaatetangot takeille ja pitkä ehjä seinä on maalattu graniitin harmaaksi ja siihen on kiinnitetty Ikean Vippa-koukkuja laukkuja ja lasten takkeja varten. Koukkujen alla on Elfa-hyllystä rakennettu kenkäsäilytys. Oikeastaan tuo vaatehuone on pysynyt hyvin samanlaisena sen valmistumisesta saakka (tarkempia kuvia siis ikivanhassa postauksessa ”Toimivuutta eteiseen”). Vain valaisimet on vaihdettava.

Ihastuin Ikeassa heti ensinäkemältä ”Ranarp” valaisimiin ja visioin jo kuinka kivalta ne tulevat näyttämään harmaata seinää vasten. Minusta vaatehuoneessakin saa näyttää sisustetulta, joten halusin sinne jotain muuta kuin perusvaatehuoneen valaisimen kattoon. Jonkinverran täytyy tehdä ”virityksiä”, jotta saadaan valaisimet paikoilleen. Ja täytyy tietenkin varmistaa, että niiden valaistusteho riittää valaisemaan vaatehuoneen.

Koko homman tärkein osuus on kuitenkin vaatehuoneen siivous ja Vippa-koukkujen parempi kiinnitys seinään. Lisäksi mietin, että ehkä kenkätelineen alle on vielä hankittava kuramatto. Muuten tämä erillinen vaatehuone on ollut yksi parhaimpia ratkaisuja kotiimme ja eteisen ilme on säilynyt siistinä (jos vain lapset malttavat viedä vaatteensa ja kenkänsä vaatehuoneeseen). Suurempi ongelma meillä on ollut kodinhoitohuoneen vaatesäilytys, sillä myös sitä kautta kuljemme paljon. Mutta se onkin jo toinen tarina…

Translation: Storage space for outdoor clothing in our entrance hall. I bought new lamps from Ikea and now we have to clean the space and get everything organized.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.