Vuoden vaihtuessa sisustuslehdissä ja -blogeissa kirjoitellaan ahkerasti tulevista sisustustrendeistä. Niitä tässä viime aikoina lukeneena on alkanut tuntua siltä, ettei mikään ennuste tarjoa mitään kovinkaan uutta, vaan monet asiat ovat olleet näkyvissä jo pitkään. Väreistä esimerkiksi keltainen ja pastellinen koralli ovat olleet ns. pinnalla jo jonkin aikaa. On marmoria, kuparia ja nahkaa. Perusklassisia materiaaleja, joita yhdistetään uusilla tavoilla. Eikä kukaan tietysti odotakaan, että trendit vaihtuisivat yhtäkkiä vaan kaikki tapahtuu pikkuhiljaa, tyylien sulautessa toisiinsa.

Mutta yhden selkeästi erilaisen ja virkistävän muutoksen olen havainnut sisustusrintamalla. Nimittäin vesivärin omaiset kuvitukset tekstiileissä ja astioissa. Vesivärin herkät sävyvaihtelut ja rennot siveltimen vedot tuntuvat mukavan virkistäviltä vahvojen graafisten, matemaattisten muotojen jälkeen. Varsinkin sininen väri tuntuu kiehtovalta vesivärikuvituksissa!

Vesivareja

(kangas ja lautaset: Marimekko – tyyny: Linum – vihko: HAY)

Tämä trendi (jos sitä siksi voi kutsua) näkyy hyvin vahvasti esimerkiksi Aino-Maija Metsolan Marimekolle suunnittemissa Sääpäiväkirja-uutuustuotteissa. Mutta samanhenkisiä tuotteita löytyy myös HAY:n ja Linumin valikoimista. Aluksi Sääpäiväkirja-sarja tuntui minusta liian 80-lukulaiselta ja mieleen tulivat venetsiatuolit ja pöydällä heinät maljakossa (muistatteko ne heinät, joiden päässä on pallomainen ”kukka”…?). Mutta tähän päivään tuotuna ja uudella tavalla yhdistettynä, aloin lämmetä idealle.

luonnos

Minusta mielenkiintoiselta juuri nyt tuntuu noiden utuisten vesivärimäisten siveltimenvetojen yhdistäminen graafisiin muotoihin. Tallensin pikaisesti inspiraationi iPadin piirrossovelluksella (yllä). Oman kodin sisustukseen toisin tätä ideaa esimerkiksi yhdistelemällä näitä ”vesiväritekstiilejä” mustavalkoisten graafisten kankaiden kanssa. Tekisi mieli myös koettaa itse maalata lautasia vesiväriroiskuin! Olen inspiroitunut!

Translation: I’m inspired by water colour type patterns in textiles and pottery. You can find those especially in Marimekko’s Sääpäiväkirja collection. I plan to couple the delicate water colours with graphic shapes as I’ve illustrated in my sketch.

 

Tuotekuvat/Product images: Marimekko, HAY, Linum

Author

12 Comments

  • Niinpä, niin piristävää vahvan graafisuuden jälkeen! Vaikka en kyllä ole graafisuuteenkaan kyllästynyt. 🙂

 1. Huomaan, että sininen alkaa pikkuhiljaa miellyttämään silmää! Kertonee siitä, että nyt on ilmeisesti päästy yli 2000-luvun alussa hankitusta sininen-ähkystä. 🙂

  Tuo tyyny on ehdottomasti minun suosikki!

  • Niinpä! Minulla ei ollut 2000-luvulla kauheaa sinisen innostusta, joten ehkä siksi jaksan innostua siitä nyt. Beige-kausi kyllä oli. 😉

 2. Tuo Kuuskajaskari-kangas on minusta aivan ihana. Hiplasin sitä Marimekossa ja mietin, mikä olisi sille hyvä käyttötarkoitus…

  • On se kaunis. Mutta enpä minäkään keksi miten sen omaan kotiin toisin… Ehkä pikkutyynyillä. Pöytäliinanakin toimii varmasti hyvin.

 3. Tuo sinisen ”toinen tuleminen” on totta, itse en vaan jaksa siitä innostua nimimerkillä omistin 2000-luvulla mm. siniset sohvat ja paljon muuta sinistä. Kaunis väri, mutta ei kiitos. Vieköhän minulla sohvien väri maun jostakin väristä, sillä seuraavat sohvat olivat beiget ja sekin on ei kiitos =) Toivottavasti ei, sillä nyt on juuri oikeat värit kotona. Muistan silloin 2000-luvun alussa kuinka iskussa myyjä sanoi suomalaisten rakastan sinistä ja heidän myymistään sohvistaan eniten myytiin juuri sinistä.

  Ajan saatossa olen huomannut, etten ole niin trendien perään, klassinen ja ehkä hivenen pelkistettykin sisustus on ajatonta ja samalla siis plussana luontoa säästävää. Toki aina jokin kiva väripilkku- tai muu on kiva olla. Iloitsen tuosta keltaisesta, sillä siihen minulle tulee joka kevät himo, pieninä annoksina. Nyt sentään löytää kaupoista sitäkin väripilkuiksi, se hyvä puoli trendeissä toki on. Mutta mietipä kun se keltaisen himo on ollut minulla kutakuinkin aina niin ne siniset sohvat ja ripaus keltaista… Ou nou!

  Tykkään itse paljon Marimekosta ja jotenkin Marimekon tuotteet ovat aina vaan yhtä trendikkäitä, koska ovat ajattomia, melkoinen saavutus minusta Marimekolta! Samoja kankaita kuin joskus 70-luvulla ja ennenkin ja uudetkin aivan ihania. Vaikka en sinisestä perusta niin nuo Marimekon astiat ovat ihania! Ja toki on sanottava, että ennemmin sinistä kuin vihreää, vihreästä en ole koskaan tykännyt kasveja lukuun ottamatta. Olisi muuten mukava tietää onko sinulla tälle vuodelle mitään hankintalistaa sisustuksen suhteen?

  • Kuten ylempänä totesinkin, minä en aikoinaan lähtenyt sinisen villitykseen mukaan. Muistan sen kyllä, kuten myös vahvan Unikko-buumin. Ehkä siksi nyt jaksan innostua molemmista…. 🙂

   Trendejä tykkään tuoda kotiin vain pieninä ripauksina. Muuten saa olla ajatonta ja klassista.

   Vihreä ei oikein ole minunkaan väri, mutta en pelkää kokeilla sitä pieninä ripauksina.

   Sisustuksen hankintalistaa ei varsinaisesti ole tälle vuodelle. Suunnitelmissa olisi saada takka vihdoin ja se unelmien Flosin kattokruunu… 🙂

 4. Tykkään tuosta marimekon kankaasta. Voisin laittaa sen keittiöön vattenblänkin tilalle..

 5. Hah, kun olin pikkutyttö, mun parhaan kaverini kotona oli sekä tuollaiset tuolit ruokapöydän ympärillä että niitä ihme heiniä maljakossa. Ihailin varsinkin jälkimmäisiä äidilleni, joka käytännön ihmisenä torppasi ne, jottei tule roskaa. 🙂

  Hunajaisessa (Bella-blogeissa) on ihanasti Marimekon vesivärikangasta lastenhuoneen verhoina. En itse olisi keksinyt ripustaa sitä ikkunaan! Marimekon kankaat tuppaa muutenkin olemaan parhaimmillaan isoina pintoina, mutta meillä oon tyytynyt tyynynpäällisten ompeluun. Tai on meidän verhotkin muutes Marimekkoa (ja melkein kaikki muuten anopilta saatuja KASIKYTlukulaisia :)), mutta etupäässä hillitys valkoisia.

  Kiva nähdä, millaisia trendejä nostat esiin, kun sun maustasi kovasti tykkään. 🙂

  • Heh, kiva että hiffasit mitä ajoin takaa tuolla heinä-jutskalla. Jänniä mielikuvia tulee mieleen ihan vain pikkujutuista. 🙂

   Riikalla on kyllä Marimekot niin kauniisti esillä. 🙂 Minunkin äidillä on jotain vanhoja Marimekko-aarteita, joita voi taas hyödyntää sisustuksessa.

   Ajattelinkin just nostaa noita trendijuttuja yksitellen esiin. Seuraava on jo työn alla… 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.