Ihanaa, on taas viikonloppu ja aikaa päivitellä blogia! Voisinkin kertoa nyt millaiset suihkut, hanat ja amme meille tulee.

Osan suihkuista ja hanoista tilasimme Netraudasta jo ennen talopaketin valintaa. Siellä oli silloin kesä-alet meneillään ja ajateltiin, että ”Nyt ne kannattaa jo hankkia”. No, kyllähän sieltä saa samoja suihkuja ja hanoja  edelleenkin edullisesti.

Elikkäs, nyt hankittuna on Hansgrohelta Talis-hanat kylppärin lavuaareihin, 2 kpl Raindance Showerpipe suihkusettiä saunarakennuksen kylppäriin ja 2 kpl Raindance Ecostat Combi -suihkusettiä vanhempien kylppäriin. Vielä pitäisi hankkia yksi Raindance Ecostat Combi lasten kylpyhuoneeseen. Sitä ei hankittu kesällä, sillä mietimme silloin, että talon molempiin kylpyhuoneisiin oltaisiin laitettu vain yksi suihku. Asiaa tarkemmin pohdittuamme, päädyimme laittamaan vanhempien kylppäriin sittenkin kaksi suihkua, sillä kun asuimme edellisessä talossa, meillä oli mieheni kanssa tapana käydä yhdessä suihkussa iltaisin. Nyt vuokrakodissa se tapa on jäänyt, sillä täällä on vain yksi suihku. Kaipaamme jo kahta suihkua, joten taloon ne sitten laitetaan.

Keittiöön saan nyt hanan, josta olen jo kauan haaveillut! Se on Arne Jacobsenin suunnittelema Vola. Vola on klassikko, joka on valittu myös New Yorkin modernin taiteen museon, MoMA:n kokoelmiin. Valitsemalla moderneja klassikoita, uskon talon sisustuksen pysyvän ajattomana. Arvostan kaunista ja laadukasta muotoilua, enkä voisi koskaan kuvitella kyllästyväni klassikoihin. Heh, vastapainoksi sitten kylppäriin Ikean kaapistot. 😉

Saunarakennuksen ammeen päätimme melko pikaisesti. Olimme ajatelleet laittaa sinne ihan perusammeen, ilman poreita, mutta sitten kun saimme Laattapisteeltä tarjouksen Jacuzzin Projecta-sarjan ”Brooklyn” ammeesta, ihastuimme siihen ja päätimme hankkia sellaisen – hintakaan ei ollut niin kova kuin olisi voinut kuvitella. Se on vesihieronta-amme. Ihanaa! Ammeeseen ei tule sivulevyjä, vaan se upotetaan rakenteisiin niin, että reunat laatoitetaan mosaiikilla. Vielä täytyy hankkia seinään kiinnitettävä hana ammetta varten- se voisi olla samaa Hansgrohen Talis -sarjaa kuten lavuaarienkin hanat.

Wc-pöntöt ovat jo saapuneet raksalle. Merkki on Laufen Jika Mio. Tässä vielä Laattapisteen myymälästä iPhonella napattu kuva kyseisestä pöntöstä:

Nämä valinnat tuntuvat oikein hyviltä. Hansgrohen tuotteita hankimme edelliseen taloonkin ja olimme niihin oikein tyytyväisiä. Siellä oli Raindance Ecostat Combi -suihkut, jotka nyt tulevat uuden talon kylppäreihin. Lavuaarin hanat olivat erilaiset ekassa talossa: ne olivat Hansgrohen Axor Starck -sarjasta. Starck-hanoissa oli se huono puoli, että likaa tuppasi kertymään ”käsiohjaimen” juureen, koska vesi valui sitä pitkin, kun sulki hanan märillä käsillä. Joskus lapsilta jäi myös hana pikkuisen auki jos ”ohjain” ei mennyt ihan kohdalleen, kun hanan sulki. Vanhemmillani on Talis-hanat ja ne vaikuttavat käytännöllisemmiltä – ovat myös melko edulliset ja muotokieleltään miellyttävän näköiset. Niinpä, päädyimme tällä kertaa Talis-hanoihin.

Netraudasta tilaaminen on muuten tosi näppärää. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia sen kanssa. Pitää vielä tosiaan tilata sieltä se yksi suihku lasten kylppäriin sekä lavuaari saunarakennuksen kylppäriin. Sinne tulee samanlainen Duravitin Vero-lavuaari kuin edellisen talon kylppäreissä oli. Jo hankkimamme Ikean lavuaarit tulevat talon kylppäreihin.

Pitäisikin tehdä lista kaikista vielä puuttuvista jutuista…

kollaasin kuvat: Vola, Netrauta, Laufen

Author

2 Comments

  1. >Hyvältä näyttää. 🙂 Tuo Volan hana on aivan ihana, onko siinä liitäntä tiskikoneelle? Sulla on hyvä maku!Sofia

  2. >Sofia: Kiva kuulla jos olet sitä mieltä. :)Volan hanaan saa pesukoneliitännän erikseen. Se pitää tietenkin ottaa myös.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.