Kaupallinen yhteistyö: FM Mattsson / Damixa

Kylpyhuoneen remontti oli yksi suurimmista muutoksista uudessa kodissamme. Ajattelin jakaa kylpyhuoneen remonttipostauksen kahteen osaan. Tarkastellaan ensimmäiseksi LVI-valintoja, sillä ne ovat keskeinen osa kylpyhuoneen toimintoja. Valitsimme kylpyhuoneen suihkut ja hanan tyylikkäästä Damixa Silhouet -sarjasta.

Koko asunnon remontissa punaisena lankana on ollut kunnioittaa 1800-luvun talon aikakautta sopivalla tavallaa ja valita pintamateriaaleja ja ratkaisuja, jotka kestävät aikaa niin visuaalisesti kuin myös käytössä. Suihkujen ja hanojen valinta rakentamisessa ja remontoimisessa on aina ollut minulle yksi tärkeimmistä yksityiskohdista ja olen halunnut panostaa niihin.

Tähän kotiin valitsimme alkujaan tanskalaisen Damixan Silhouet-sarjan suihkut ja hanan. Silhouet-sarjan ovat suunnitelleet teolliset muotoilijat Christina Halskov ja Hanne Dalsgaard. Suunnittelussa näkyy vahvasti pohjoismainen muotoiluperinne, jossa esteettisyys yhdistyy toiminnallisuuteen.

Christina Halskov kertoo, että Silhouetin avulla haluttiin luoda pelkistetty, moderni ja näyttävä hana- sekä sekoitinsarja:

”Kylpyhuoneessa ja keittiössä vesihana on sekä toiminnallinen objekti että moderneissa kodeissa näkyvä design-elementti. Halusimme luoda kunnollisia hanoja, joita on ilo käyttää päivittäin, joiden muotoiluun ei kyllästy ja jotka kestävät pitkään.”

Tämä on juuri se punainen lanka, johon olen itsekin tähdännyt koko kodin suunnittelun osalta, joten Silhouet oli luonnollinen valinta meidän kylpyhuoneeseen.

Suihkujen ja hanojen valinta on aina ollut minulle yksi tärkeimmistä yksityiskohdista ja olen halunnut panostaa niihin.

Damixan Silhouet-sarjan hanoissa ja suihkuissa on yksi laajimmista väri- ja muotoiluvalikoimista. Saatavilla on hanoja ja suihkuja seitsemässä eri sävyssä: kromi, mattamusta, mattavalkoinen, messinki, teräs, harjattu messinki, ja harjattu kupari. Silhouet-sarjan tarvikkeita on saatavilla samoissa väreissä.

Valitsin meidän kylpyhuoneeseen perinteiset kromiset hanat ja suihkut, koska minusta ne sopivat parhaiten talon aikakauteen ja ovat ajattomin valinta. Toki esim. harjattu kuparikin olisi ollut upea ja näyttävä!

Kylpyhuoneremontin yhteydessä teimme tilaa vähentämällä kiintokalusteita, jotta saimme mahtumaan kaksi suihkua kylpyhuoneeseen. Tämä oli meille tärkeä muutos, sillä yhteiset suihku- ja saunahetket ovat minulle ja Mankulle tärkeitä. Pieni kömmähdys sattui kuitenkin mittauksessa ja suihkut tulivat lähemmäs toisiaan kuin tarkoitus, mutta onneksi mahdumme silti ihan hyvin suihkuttelemaan vierekkäin.

Kuten edellisessä kodissa, halusimme tännekin kotiin ylelliset sadesuihkut ja valitsimme suihkuiksi Damixan Silhouet-sarjan kromi-hopea-suihkupaketin.

Suihkusetin yläosassa on upea ja näyttävä ohut suihkupää, joka antaa miellyttävän tasaisen sadesuihkun. Käsisuihkussa on puolestaan eri säätöjä, joiden avulla voi itse valita mieluisen veden virtauksen.

Suihkuissa on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten:

  • Kuumavesisuojaus, joka rajoittaa hanan/kahvan liikettä niin, ettei hanaa voi vahingossa säätää täysin kuumalle.
  • Eco click, joka on suunniteltu vedensäästöön. Hanaa avattaessa tuntuu pieni vastus, jotta vesi ei virtaisi heti täysillä.
  • Rub clean, jonka ansiosta on mahdollista tehdä nopea kalkinpoisto hanoista ilman työkaluja tai kemikaaleja. Hankaa sormella suuttimen kumista pintaa, niin kalkki irtoaa.

Kylpyhuoneen hanan ulkonäkö oli minulla selvillä jo ennen kuin päätimme, mitä sarjaa tulemme hankkimaan. Halusin ehdottomasti kylpyhuoneeseen kaarevan hanan, sillä pidän kovasti sen muotokielestä ja sellainen sopii minusta hienosti talon henkeen. Mieluisa pesuallashana löytyi onneksi Damixan Silhouet-sarjasta.

Tässä hanassa on myös rub clean -ominaisuus, mutta myös eco save, joka säästää vettä sekä kylmä startti, jolloin hanaa avattaessa tulee ensin kylmää vettä. Kylmä startti vähentää lämmitetyn veden kulutusta ja säästää energiaa.

Olemme olleet kyllä todella tyytyväisiä uuden kotimme suihkuihin ja kylpyhuoneen hanaan! Lisäominaisuudet ovat aivan huippuja ja ovathan nämä myös upean näköisiä! Lämmin suositus.

Seuraavassa osassa katsotaan miltä kylpyhuone näyttikään ennen ja kerrataan remontin kulkua sekä pintamateriaalivalintoja.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.