Tänään olen vähän rymsteerannut kotona ja olohuone on sen myötä saanut uutta ilmettä. Siirtelin sohvamodulit uuteen järjestykseen ja vaihdoin myös sohvapöydän. Sohvannurkasta löytyy keväisiä tekstiileitä.

Käänsin sohvamodulit niin, että kumpikaan palanen ei ole ikkunan edessä. Meillä on toki ennenkin ollut sohvat näin, mutta silloin modulit ovat olleet irti toisistaan. Nyt kiinnitin palat toisiinsa kiinni, jolloin sohvaan muodostuu ihana nurkka, johon on mukava käpertyä.

Ajattelin, että kevään ja kesän lähestyessä on kiva istua sohvalla kasvot pihaan päin. Terassia emme ole vielä pesseet saatika sisustaneet, mutta kunhan kevät etenee niin eiköhän näkymät ulos kohene. Suunnittelin, että ostan terassille tänä vuonna pääosin vihreitä yksivärisiä kasveja ja ihan vain muutaman kesäkukkasen. Olisi ihana luoda oikein vehreä keidas, joka näkyisi suurista ikkunoista myös sisälle olohuoneeseen.

Siirsin tuunaamani HAY:n Tray-pöydät sivutasoksi ikkunoiden eteen ja laitoin sohvapöydäksi siskon vanhan Muuton pöydän, joka on aiemmin ollut meidän saunatuvassa. Musta pöytä tuo kivasti kontrastia olohuoneeseen ja tasapainottaa kukkakimpun ja kuosillisten tekstiilien tuomaa romanttisuutta. Pöydässä on vähän kolhuja, jotka pitäisi paikata…

Sohvalla on pääosin vanhoja lempikoristetyynyjäni, mutta on siellä joukossa uusikin tulokas. Hypistelin Legerassa tätä kaunista Tine K Home:n kukallista tyynyä ja mietin sopisiko se meille. Onko kuosi liian romanttinen? Pidän siitä tosi paljon kyllä, mutta en kuitenkaan ollut varma olisiko se minun tyylinen. Kiltti Cecilia antoi minulle tyynyn kotisovitukseen hetkeksi. Myös pöydällä oleva kukkakimppu on Legerasta, mutta näin kauniit kukkaset ansaitsevat oman postauksen, joten niistä myöhemmin lisää.

Rymsteerauksessa ei vältytty kommelluksilta. Ehkä huomasittekin, että olohuoneesta puuttuu Artekin WIR-valaisin. Katosta irtosi koukku, joten en saanut valaisinta laitettua paikoilleen. Mies on tietysti pienellä reissulla juuri nyt, joten lampun kiinnittäminen saa odottaa. Toisaalta voisihan sen valaisimen siirtää vaihteeksi jonnekin muuallekin.

Uusi järjestys tuntuu tosi kivalta vaihtelulta ja parasta on se, että sohvassa on taas se ihana nurkkaus, johon käpertyä. Tuosta paikasta kilpaillaan! Kulmasohva rajaa olohuoneen omaksi sopekseen suuressa tilassa ja siitä pidän kovasti. Pienenä miinuksena tässä on se, että olohuonetila ei avaudu eteisestä katsottaessa, sillä vastassa on sohvan selkänoja. Tärkeintä on kuitenkin, että kaikki viihtyvät tässä uudessa järjestyksessä – ei sitä olohuonetta eteisestä niin usein tuijotella.

P.S. Vanhojen postausteni kuvia on kadonnut ja ne palautuvat, kunhan saamme kuvat siirrettyä toiselle serverille.


Translation: I moved the furniture around in our living room. Now the sofa modules are attached to each other creating a cozy little corner. The sofa faces the windows, which is nice now when the nature slowly starts to waken up.

 

 

Author

4 Comments

 1. Hyvältä näyttää uusi järjestys <3 ja tumma pöytäkin kolhuineen näyttää soppelilta.

  Teillä on kivan kokoinen olohuone ja mahdollisuuksia paljon käännellä huonekaluja. Meillä televisio määrittelee aika pitkälti huonekalujen paikan sekä yhden istuttava divaani (mahtuu kaksi pientä pyllyä .) , joka välillä kyllä ärsyttää.

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Tumma pöytä on kivaa vaihtelua. Pitäisi vaan keksiä saisiko kolhut jotenkin helposti piiloon, ettei tarvisi koko pöytää käsitellä…

   Minusta olisi kiva kokeilla joskus myös sellaista järjestystä, jossa sohva olisi tv-seinällä, mutta eihän se tietenkään onnistu, kun siinä on tv. Eli ei meilläkään ihan kaikki vaihtoehdot ole mahdollisia. Tai voisihan tv:n siirtää…mutta muuta paikka ei olisi kuin ikkunan eteen, joten ehkä ei. 😀

 2. Hei, ihanalta näyttää! Ja juuri kun kauheeta vauhtia luin eteenpäin, että milloin tulee juttua kukista :D. Ovatko nuo niitä pionin näköisiä tulppaaneja vai mitä? Taivaallisen kauniita <3!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.