Tällä viikolla sisustusuutiset ovat hyvin valaisinpainotteiset – valaisinfriikki tykkää! Suomessa monet taitavat lomailla, joten tällä kertaa uutiset painottuvat kokonaan kansainvälisiin tai pohjoismaisiin lanseerauksiin.

panthella-mini-verner-panton-louis-poulsen-lamp-lighting-design-furniture_dezeen_1568_2-640x457Photo: Louis Poulsen

Louis Poulsen tuo markkinoille tunnetun Panthella-valaisimen pienoisversiona, jonka halkaisija on 250 mm – aiemman 400 mm:n halkaisijan lisäksi. Panthella MINI -valaisimessa on lakattu metallivarjostin, ja värivaihtoehtoja on kahdeksan Verner Pantonin omasta väriuniversumista: keltainen, oranssi, violetti, sininen, punainen, vaaleanpunainen ja kaksi vihreän sävyä. Muita värejä ovat valkoinen, musta ja opaaliakryyli. Panthella-pienoisversiossa on kolme valaistustasoa LED-tekniikalla. Panthella MINI saapuu jälleenmyyjille syyskuussa 2016.

Verner Panton kehitti Panthella-valaisimen alun perin yhteistyössä Louis Poulsenin kanssa vuonna 1971. Verner Pantonin ensisijaisena toiveena oli se, että Panthella lanseerattaisiin metallivarjostimella varustettuna, mutta se ei ollut kuitenkaan teknisesti mahdollista vuonna 1971. Nyt lanseerattavan Panthella MINI:n värit juontuvat Verner Pantonin viimeisestä ”Valo ja väri” -projektista, joka toteutettiin juuri ennen hänen kuolemaansa vuonna 1998. Louis Poulsen on valinnut Panthella MINI:n uudet värit niiden värien joukosta, jotka Verner Panton itse valitsi ainutlaatuiseen universumiin, joka muodosti ”Valon ja värin”.

flos_uutuudet

Photos: Flos

Flos on tuonut markkinoille uutuusvalaisimet nimeltään “Captain Flint” ja “Extra“. “Captain Flint” jalkavalaisimen jalusta on marmoria ja jalka-kupuosaksi on valittavissa messinki tai antrasiitin sävyinen metalli. Valaisimen voi suunnata kahdeksaan eri asentoon. Suunnittelija Michael Anastassiades kertoo, että hän halusi suunnitella valaisimen, jolla olisi kaksi tarkoitusta: valaista tilaa ylöspäin tunnelmallisesti tai suunnata sen alaspäin tehokkaaksi kohdevalaistukseksi.

Michael Anastassiades on suunnitellut myös Flosin toisen uutuusvalaisimen “Extra” pöytävalaisimen. Valaisimen metalliosaksi voi valita pronssin, hopean tai grafiitinharmaan sävyn. Pyöreää lasikupua saa ainoastaan valkoisena.

houseofrym

Photo: House of Rym

Ruotsalainen House of Rym on julkaissut syysmallistonsa, joka koostuu kauniista astioista, tekstiileistä ja sisustusesineistä. Pilkkuihin hurahtaneena ihastuin etenkin noihin mustavalkoisiin lautasiin. House of Rymiä myydään esim. Hemtexissä ja joissakin sisustusliikkeissä kuten DomDomissa ja Formverkissä.

Photowall_syksy

Photowall laajentaa valikoimaansa klassisilla valokuvilla ja kuvioilla, jotka kuvastavat jännittävää muotokieltä – kaikki kuvat ovat luoneet “AL Collectionin” talliin kuuluvat artistit eri puolilta maailmaa. Rehevät palmunlehdet ja trooppiset kukat kohtaavat Honduras-papukaijat AL Collectionin värikkäissä tapettikuvissa.


Translation: Interior design news of the week 30. Louis Poulsen lauches a mini version of the classic Panthella lamp. / Flos has released two new lamps called “Captain Flint” and “Extra“. / House of Rym have released their AW16 collection. / Photowall releases new collection of wallpapers designed by the AL Collection.

Author

2 Comments

  1. Nämä “uutiset” on aina mielenkiintoisia. Kiitos kivasta postaussarjasta!

    Inna

    • suvi m Reply

      Onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Ihanaa, että tykkäät. <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.