>Tästä se alkaa: kokonaan uusi blogi, täysin omistettu juuri käynnistyneelle rakennusprojektillemme. Olen kirjoittanut omaa Mustavalkoista ja harmaata -blogiani pian kaksi vuotta ja olen sillä puolella jo jonkin verran kertonut alkaneesta rakennusprojektistamme. Päätin kuitenkin perustaa kokonaan erillisen raksablogin, niin nämä jutut jäävät selkeästi talteen yhteen paikkaan muistoksi itselle, ja näin kaukana asuvien läheisten on myös helppo seurata projektiamme. Päivitän toki vielä ”vanhaa” blogiani, mutta sen aihepiirit pyörivät pääosin samalla tutulla linjalla (muodissa ja sisustuksessa).

Voisin näin alkuun kertoa vähän taustaa, mistä tämä projekti lähti liikkeelle. Olemme mieheni kanssa rakentaneet jo yhden talon Vaasaan (lue täältä enemmän siitä). Se projekti sai alkunsa jo ennen kuin tulevista lapsistamme oli tietoakaan ja talo valmistui vuonna 2007. Kahden lapsen myötä elämänarvot menivät kuitenkin uusiksi ja aloimme kaivata takaisin molempien kotiseudulle. Muuttopäätöksen jälkeen vierähti vielä reilu puoli vuotta kunnes saimme kaikki asiat loksahtamaan paikoilleen ja lopulta kaikki sujui todella nopeasti: noin kahdessa kuukaudessa saimme työmme siirrettyä uudelle paikkakunnalle, Vaasan talomme myytyä, löysimme uuden väliaikaisen kodin ja varasimme tontin. Toukokuun lopussa muutimme takaisin lapsuuden kaupunkiimme vuokra-asuntoon.

Uuden talon rakentaminen on ollut koko paikkakunnanvaihdoksen ajan mielessä. Tällä kertaa päätimme hankkia kuitenkin ”helpomman” paketin kuin ensimmäisellä kerralla. Mieheni teki pitkiä päiviä ensimmäisessä rakennusprojektissa ja minä hoidin kotona esikoistamme, eikä samankaltaiseen rumbaan ollut enää mitään hinkua ryhtyä. Niinpä katselimme aluksi avaimet käteen -paketteja. Etenkin Design Talo tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta niin hintansa kuin helppoutensa vuoksi. Siitä asti, kun olemme talopaketteja alkaneet tutkia (jo ensimmäisen taloprojektin käynnistysvaiheessa), olemme ihailleet Kannustalon Harmaja-mallistoa. Se meidän piti rakentaa jo ensimmäisellä kerrallakin, mutta silloin Simons Element vei voiton tarjouskilpailussa. Nyt näytti aluksi siltä, että olisimme taas päätymässä toisen talotoimittajan taloon; olihan Design Talo Hailuoto 153 -mallissa melkein sama pohjakin kuin Kannustalo Harmaja 148:ssa (peilikuvana ja ilman autotallia).

Pyysimme tarjoukset molemmilta talotoimittajilta, Kannustalolta ja Design Talolta. Toimitussisällöltään paketteja on todella vaikea verrata, mutta koska olimme jo yhden talon rakentaneet, pystyimme sen perusteella karkeasti arvoimaan kuinka paljon valmis Kannustalo Harmaja tulisi maksamaan; lisäksi saimme tulevalta timpuriltamme kustannusarvion tulevan työn kustannuksista. Design Talon Hailuotoon olisimme halunneet aika paljon muutoksia ja jättää tiettyjä osuuksia pois, eikä niistä kuitenkaan olisi hyvitetty tarpeeksi, joten loppuen lopuksi tulimme siihen tulokseen, että Harmaja 135 on meidän talomme. Siitä olemme haaveilleet alusta asti ja jos emme sitä nyt toteuta, niin milloin sitten? Nyt toteuttaisimme tuon haaveen ammattilaisten avustuksella.

Olimme jo kauan haaveilleet myös erillisestä saunarakennuksesta, joka olisi vähän kuin kesämökki omalla pihalla ja jossa kauempaa tulevien vieraidenkin olisi mukava yöpyä omassa rauhassaan. Niinpä pyysimme tarjousta myös erillisestä Harmaja-saunarakennuksesta.

Kesäkuun viimeisenä päivänä tilasimme Kannustalo Harmaja -talopaketin saunarakennuksen kera. Elementtien toimitus on syyskuun lopussa, viikolla 39. Saunarakennuksen elementit tulevat muutaman viikon myöhemmin. Tästä se projekti on vihdoin lähtenyt käyntiin…

Author

6 Comments

  1. NYC Fashionista Reply

    >Todella kivaa lukea teidan taloprojektista! Ihanaa etta kaiken hassakan keskella jaksat kirjoitella – tosin sehan myos auttaa itsea selkeyttamaan ajatuksia, nain olen ainakin itse huomannut, oman remonttiprosessin myota. Onnea vaan koko hommaan!

  2. >Onnea uudelle blogille!Odottelinkin jo innoissani että milloin alkaa rakennusaikaiset postaukset ja nyt niitä tulee koko blogin täydeltä- mahtavaa!-Ninnu

  3. >NYC Fashionista: kiitos! 🙂 Tämä blogi jää kivaksi muistoksi koko hässäkästä ja luulenpa, että mieheni tulee myös kirjoittamaan tänne, joten koko "taakka" ei jää minulle. ;)Nina: kiitoksia kiitoksia. 🙂 Juu, nyt tulee raksapostauksia oikein olan takaa… 😉

  4. >Löysin vasta nyt tänne, aivan mahtavaa! Pitäisiköhän itsekin tehdä raksablogi erikseen, hmmm…Teitte "talokaupat" samana päivä kuin me! Tosin meillä toteutus kestää kauemmin, koska taloamme ei asiantuntijoiden mukaan kannata tehdä elementeistä. Todella kivaa seurata projektinne edistymistä, kun itsellä on raksa myös meneillään. Milloin teillä on tavoitteena muuttaa sisään? Jos talvella ei tule paukkupakkasten takia viivästyksiä, me tähtäämme ensi kesän alkuun.PS Erehdyin kotipaikkakuntanne arvailussa aikaisemmin, mutta nyt luulen tietäväni paremmin;) Entiset naapurimme muuttivat sinne muutama vuosi sitten takaisin samoista syistä kuin tekin, isovanhemmat jne.

  5. >Suvi, miten hienoa, että jaat raksaprojektin meidän muiden kanssa. Täällä yksi wannabe -rakentaja jo kovasti odottelee postauksia. Hyvää kesää sinulle ja perheellesi.

  6. >Violette: voi tee ihmeessä raksablogi jos vain innostusta riittää! Olisi kiva lukea teidänkin projektista. :)Emme ole suunnitelleet mitään tarkkaa muuttoajankohtaa, mutta arvelemme, että pääsemme muuttamaan ensi keväänä/kesällä. Viimeksi kun rakensimme, talopaketti tuli suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin nyt ja silloin muutimme juhannuksena. Nyt on käytössä enemmän ammattilaisten apua, joten voisi kuvitella, että nyt rakentaminen sujuu pikkuisen nopsempaan…saa nähdä.Working mum: kiva kuulla! 🙂 Oikein mukavaa kesää sinullekin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.