>Seuraavaksi minun kannattaa varmaankin näyttää teille millainen talo meille on tulossa. Lopulliseen ratkaisuun päädyimme muutamien mutkien kautta. Alunperin olimme suunnitelleet Harmaja 148:a, mutta sitten talofirman edustaja kysyi, olemmeko katselleet muita malleja ja ehdotti Harmaja 135:ttä. Minä sanoin heti, että siinä on liian vähän huoneita (tarvitsemme neljä makuuhuonetta: kaksi lastenhuonetta, työhuoneen ja vanhempien makuuhuoneen). Pohja näytti kuitenkin kivalta ja mieheni ihastui 135:een heti, sillä hän halusi mielummin vähän pienemmän talon kuin 148-malli. Katsoimme, että kyllähän 135:seen saa helposti lisättyä yhden huoneen lisää, eikä ulkoseiniä tarvitse sen takia paljonkaan muuttaa.

Image Hosted by ImageShack.us

Ensimmäiset muutokset pohjaan olivat siis yhden huoneen lisääminen, saunan poistaminen sekä koko pohjan kääntäminen peilikuvaksi, jolloin se sopii paremmin tontillemme saunarakennukseen nähden. Sitten aloin miettiä, että en haluaisi, että keittiö on tavallaan olohuoneessa (niin kuin se alkuperäisessä pohjapiirroksessa on) ja niin aloimme miettiä, miten keittiön saisi siirrettyä ”alemmaksi”. Ongelmaksi meinasi muodostua se, kuinka saisimme kylpyhuoneen sijoitettua uuteen pohjaan, kun keittiö siirtyi alkuperäisen kylppärin paikalle. Mutta ei hätää! Pyysin ammattilaisen, eli siskoni, apua ja hän ratkaisi kylppäriongelman hetkessä ja piirsi meille ihan uuden järjestyksen keittiöön. En olisi ikinä itse keksinyt yhtä hyvää ratkaisua!
Image Hosted by ImageShack.us
Yllä oleva pohja on tällä hetkellä viimeisin saatavilla oleva versio, mutta tuohon ei ole enää tulossa suuria muutoksia. Ihanaa, että keittiöön tulee saareke ja saamme todella suuren ja avaran olohuone-ruokailuhuonetilan! Viralliset pohjapiirrokset saamme pian hyväksyttäväksi ja sitten alkaa rakennusluvan hakuprosessi.

Author

22 Comments

 1. >Wau, siskos keksi kyllä hyvän ratkasun! Ihanan avaran näkönen ja kiva tuo vaatehuone tuolla makkarin ja kodarin välissä.. Ihan ku Carriella! 🙂

 2. >On kyllä kivan näköinen pohja. Mitä lähempänä khh:ta vaatesäilytys on sen parempi 🙂 Onko taloon tulossa takkaa?

 3. >Hei, vanhassa kodissanne oli kylppäreissä metallijalkaiset ja tosi ilmavan näköiset pesualtaat. Olitteko niihin tyytyväisiä? Suunnittelen parhaillaan kylpyhuoneen- ja pienen wc-remonttia ja Duravitilla löytyy aivan ihania altaita. Olis kiva kuulla sun kokemuksia näistä ja siitä miten säilytys kylppärissä hoituu…toinen vaihtoehto on tietty laatikosto altaan alle, mutta jotenkin tuo ilmavuus viehättää. 🙂 Sofia

 4. NYC Fashionista Reply

  >Todella toimivan nakoinen pohja! Kiva etta teillakin on kaynti makuuhuoneesta pihalle.

 5. >Oman mielipiteeni sanoisin altaasta, jossa on se putkirunko häsäkkä alla. Näyttää minusta keskeneräiseltä ja oudolta. En itse tykkää yhtään.

 6. >Mutta eiko makuuhuonemaara jaanyt samaksi kuin alkuperaisessa, eli 3??

 7. >Tanja: niinpä, olen samaa mieltä! :)Hannah: Olemme kyllä tyytyväisiä pohjaan. 🙂 Meille ei tule taloon takkaa ollenkaan. Totesimme, että sille ei ole tarvetta; viimeksi lämmitimme takalla todella vähän ja nyt meille tulee kalliolämpö, joten siinäkään mielessä ei takka ole niin välttämätön. Saunarakennukseen tulee yhdistetty takka/kiuas (takka näkyy oleskelutilaan ja sen toinen puoli toimii kiukaana).Sofia: meillä oli edellisessä talossa tosiaan ne Duravitin altaat ja metallijalat. Tykkäsin niistä kyllä, mutta enää emme aio sellaisia laittaa. Viimeksi olimme järjestäneet säilytyksen, niin että kaikki purkit ja purnukat olivat Ikean seinäkaapissa ja se ratkaisu toimi ihan hyvin. Nyt haluamme kuitenkin laatikostot lavuaarien alle. Kyllä se silti on kätevämpää ja ehkä sitten ei unohdu purkkeja niin helposti esille siihen lavuaarin reunalle. Ne Duravitin kehikot olivat melko hintavia "pelkiksi rautakannakkeiksi"…NYC Fashionista: jep, ollaan tosi tyytyväisiä tuohon ratkaisuun. :)Anonyymi: ok, makunsa kullakin. :)Anonyymi: ei, vaan makuuhuoneita on virallisesti nyt 4: vanhempien makkari, 2 lastenmakkaria ja kuvassa lukeva "viherhuone", josta tulee työhuone (voitaisiin siitä tarpeen mukaan tehdä makkarikin).

 8. >Mikä onni, että sulla on ammattilainen siskona! Pohja näyttää todella selkeältä ja toimivalta. Ehdottomasti kannattaa miettiä omia tarpeita ja mieltymyksiä. Yhden talon rakentaneena jo varmasti tiedättekin, mikä teitä palvelee ja mikä ei. Aika luksusta se erillinen saunarakennus. Saako udella, minkä kokoinen tonttinne on?

 9. >Hienolta näyttää, teidän pohja on selkeämpi kuin tuo lähtökohta. Täällä meilläpäin ei muuten saa edes rakennuslupaa, jos ei ole tulisijaa talossa. Oli lämmitysjärjestelmä mikä tahansa, tarttee ne myös sähköä ja on aika ankeaa, jos tulee talvipakkasilla pidempi sähkökatkos.

 10. >Hei!Mua kiinnostaisi tietää mitän olette ajatelleet sisustaa tuon muotoisen ruokailu/ olohuonetilan? Tarkoitan sitä, kun kuvassa tuohon keittiönpöydän ja oh:n sohvan taakse jää tuollainen pieni "hukkatila". Mitä olet suunnitellut siihen?

 11. >Violette: siskosta on kyllä iso apu! 🙂 Haluan kuitenkin suunnitella aika paljon itse, mutta sitten kun en ole varma jostain, niin pyydän siskon apua. Tonttimme koko on n. 1200m2 (en muista ihan tarkkaa lukua). Meille ei tule autotallia ollenkaan, koska viimeksi auto ei ollut siellä kertaakaan kolmen vuoden aikana. Saunarakennukselle on enemmän käyttöä. ;)Perla: aika jännä juttu ettei siellä saa rakennuslupaa ilman takkaa. Onneksi ne sähkökatkot on todella harvinaisia. Ja tuleehan meidän saunarakennukseen takka, joten sinne voidaan mennä lämmittelemään jos oikein hätä tulee… ;DAnonyymi: sohva tulee todennäköisesti noin kuten se on pohjassa piirretty. Samoin ruokapöytä (mutta ehkä toisinpäin…saa nähdä). Sohvan takana on kulkureitti ulos terassille, joten ei siihen ole hirveästi tarkoitus mitään laittaa. Se on vähän samallainen ratkaisu kuin meillä oli viimeksikin rakentamassamme talossa, eikä tila ollut silloinkaan mielestäni mikään ongelma. Pidän avarasta ja väljästä sisustuksesta, enkä halua että joka paikassa on kamalasti tavaraa. Ja ainakin tuohon sohvan taakse sopii joulukuusi nätisti sitten jouluna… ;D Siihen voisi hankkia myös jonkin näyttävän, ison jalkavalaisimen…Kaikki ratkeaa, kunhan saadaan talo valmiiksi…

 12. >Todella toimivan oloinen pohja. Ja voi, niin isoa!:) Itsekin arvostan isoa ruokailu-keittiö-olkkaritilaa! Se on kodin sydän ja sinne pitää mahtua koko perhe ja vieraatkin.

 13. >Alma: niinpä, oleskelutilojen pitää olla tilavia; siellä aikaa eniten vietetään. 🙂

 14. >Hei, aivan ihana koti tulee! Sun sisko on nero! 🙂 Tosi hyviä ratkaisuja!

 15. >COCO: sisko on kyllä rautainen ammattilainen. 🙂 Ainakin mielikuvissa tuleva koti vaikuttaa ihanalta. En malta odottaa, että näen kaiken todellisuudessa. 🙂

 16. >Uudesta pohjasta näkee heti, että se toimii loistavasti. Pidän avarasta keskitilasta eikä turhia neliöitä ole viety makuuhuoneisiin, joissa ei muuta kuin nukuta. Pidän myös ajatuksesta, että makkarista pääsee ulos ja näin tilan saa helposti tuuletettua. Erillinen saunarakennus on killeri, tykkään tykkään! 🙂

 17. >Sissi: niinpä, nuo ajatukset olivat meilläkin mielessä. 🙂 En malta odottaa, että talopaketti tulee!!!!

 18. Pingback: När jag var liten… | Panorama

 19. Hei! En saa näkyviin tuota pohjakuvaa. Onko se vielä nähtävillä? 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.