Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö: Philips Hue

Joulu lähestyy ja moni varmasti miettii, mikä olisi sopiva lahja sellaiselle, jolla ”on jo kaikkea”. Olen tämän vuoden aikana saanut tutustua tarkemmin Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmään ja löytänyt siitä monenlaisia hyötyjä eri näkökulmista. Koko kodin valaistusta ei suinkaan tarvitse uusia kerralla, vaan jo yhdelläkin valaisimella tai led-polttimolla pääsee alkuun. Philips Hue -tuotteet ovatkin loistava lahjaidea oikeastaan kenelle vain!

Me otimme käyttöön Philips Hue -älyvalaistuksen helmikuussa White and Colour Ambiance -aloituspakkauksella, johon kuuluu kaksi lamppua, kaukosäädin-himmennin sekä Hue Bridge -siltaboxi. Siltaboxi mahdollistaa valojen langattoman säädön mobiilisovelluksen avulla kodin wifi-verkossa. Tällä aloituspaketilla pääsee kirjaimellisesti hyvin alkuun kodin älyvalaistuksessa.

Aloituspaketin hankkisin lahjaksi esim. uuteen kotiin muuttaneelle tai kotia vaihtaneelle, sisustusintoijalle tai juuri sellaiselle ”jolla on kaikkea”. Tämä on siitä jännä systeemi, että sitä ei välttämättä osaa kaivata, mutta kun sen hankkii, niin kummastelee miksei aikaisemmin ole jo siirtynyt älyvalaistukseen – juuri niin meille kävi!

Hue-järjeselmää ei välttämättä osaa kaivata, mutta kun sen hankkii, niin kummastelee miksei aikaisemmin ole jo siirtynyt älyvalaistukseen

Philips Hue -älyvalaistuksen parhaimpia puolia ovat minusta valon sävyn muuttaminen sekä himmentäminen ja niitä käytämme eniten arjessa. Enää ei tarvitse päättää haluaako lämmintä vai viileän sävyistä valoa, kun sen voi säätää kännykkäsovelluksesta juuri sellaiseksi kuin milloinkin haluaa. Tämä tuo aivan uusia mahdollisuuksia kodin jo olemassa oleviin valaisimiin, joissa ei välttämättä ole himmennintä sisäänrakennettuna. Designvalaisimet saavat aivan uutta ilmettä valon sävyn säätämisellä.

Valon sävyllä ja voimakkuudella on merkitystä myös hyvinvointiimme. Valon avulla voi tukea kehon sopeutumista vuorokausirytmiin: Philips Hue voi auttaa aamuheräämisissä sekä illalla unen saamisessa. Me asensimme Huen herättämään meidät pehmeästi arkiaamuisin. Valaisimien valo lisääntyy pehmeästi herätysajan lähestyessä, mikä valmistaa kehoa aamuheräämiseen. Sama logiikka toimii iltaisin, jolloin järjestelmä alkaa hitaasti himmentää valoja, kun nukkumaanmenoaika lähestyy. Se todella toimii!

Philips Hue -sovelluksesta voi valita valmiita asetuksia, kuten “Virkisty”, “Keskity” tai “Rentoudu”. Arkiaamuisin napsautan keittiöön päälle “Virkisty” asetuksen, jollon värin sävy muuttuu puhtaamman valkoisemmaksi ja auttaa aloittamaan aamun miellyttävästi. Illalla taas käytän “Rentoudu” asetusta.

Philips Hue -sarjaan kuuluu polttimoiden lisäksi myös valaisimia. Meiltä löytyy monta erilaista: Wellness-pöytävalaisin, kuparinen Iris-valaisin ja Flourish-valaisin sekä kannettava Go-valaisin. Esimerkiksi Wellness-pöytävalaisin olisi loistava lahjaidea sellaiselle, joka voisi kaivata tukea vuorokausirytmiin. Pöytälampun mukana tulee Hue Dimmer switch -säädin, jolla valoa voi säätää. Iris ja Flourish -valaisimet ovat erittäin hyvä vaihtoehto myös ja ovat erityisen kauniita valaisimia (Iris saatavilla tosin vasta ensi vuoden puolella). Pöytävalaisimia voi käyttää bluetoothin välityksellä ilman Hue Bride -siltaa. Eli pelkkä valaisimen hankinta riittää. Lämmin suositus myös kauniille filament-polttimoille, jotka ilahduttaisivat lahjana varmasti ketä tahansa sisustusintoilijaa.

Philips Hue yhdistää huvin ja hyödyn. Huen voi asentaa synkronoimaan viihdelaitteiden kanssa, mikä nostaa leffa- tai pelinautinnon aivan uudelle tasolle. Valot reagoivat ruudun tapahtumiin ja korostavat tunnelmaa. Elokuvista tai tietokonepeleistä nauttivalle olisikin Philips Hue sync box + aloituspaketti aivan mahtava lahjaidea! Me olemme asentaneet sync boxin olohuoneeseen ja nyt nautimmekin elokuvailloista entistä useammin olohuoneessa. Valojen synkronoiminen kuvan ja äänen kanssa saavat aikaan upean elämyksen!

LED-valonauhat ovat nyt myös kovasti nuorison suosiossa, joten LED-valonauha olisi varmasti mieluinen lahja myös teini-ikäiselle. LED-valonauha ei välttämättä vaadi siltaboxia, vaan sitä voi säätää sellaisenaankin bluetoothin kautta kännykkäsovelluksella.

Philips Hue -älyvalaistus ei suinkaan ulotu vain kodin sisätiloihin, vaan järjestelmään kuuluu monenlaisia ulkovalaisimia myös. Me olemme asentaneet Philips Hue Outdoorin led-tekniikalla toimivia Lily-ulkospotteja sekä Lightstrip-valonauhan mökille Villa Fregattiin. Voimme esimerkiksi asettaa valot menemään päälle, kun olemme saapumassa mökille tai voimme sammuttaa kaikki valot kätevästi kännykästä. Enää ei tarvitse miettiä muistettiinko sammuttaa kaikki valot mökiltä lähtiessä, sillä Hue huolehtii siitä.

Ulkovalaistuksen osat olisivat loistava lahjaidea juuri kodin rakentaneelle perheelle, jolloin kodin pihapiiri saattaa vielä olla kesken ja rakennusbudjetti tiukilla. Tai ehkäpä lähipiirissä on joku (esim. ikääntyneet vanhemmat), joka voisi tarvita pihapiiriin valaistusta, joka syttyy itsestään päälle liiketunnistimella tai jonka voi säätää syttymään ja sammumaan tiettyyn kellonaikaan.

Philips Hue -järjestelmässä liiketunnistimen saa myös sisätiloihin. Tämä on aivan aivan loistava turvallisuutta lisäävä ominaisuus! Liiketunnistin sisätiloissa voisi olla hyödyllinen ikäihmiselle, sillä se syttyttää valot päälle liikkeen havaittuaan, eikä ikäihmisen tarvise hapuilla pimeässä kodissa. Philips Hue liiketunnistimen voi yhdistää myös yhteensopivien brändien kodin varashälyttimiin, jolloin koko kodin voi saada hälyttämään sekä valoin että äänin jos kotiin murtaudutaan.

Philips Hue -sajraan voi alkaa kerätä pikkuhiljaa kuten jotain astiasarjaa

Philips Hue -sarjan osat ovat loistava lahjaidea siinäkin mielessä, että niitä voi vähitellen hankkia aina lisää merkkipäivien yhteydessä; vähän samaan tapaan kuin on tapana kerätä jotain tiettyä astiasarjaa. Näin ajan myötä lahjansaajalle muodostuu kattava älyvalaistusjärjestelmä kotiin. Eikä haittaa vaikka koti vuosien varrella vaihtuisikin: kaikki osat voi ottaa mukaan ja ottaa käyttöön sitten uudessa kodissa. Philips Hue älyvalaistus on kyllä huippukätevä ja helppokäyttöinen systeemi!

Philips Hue -lahjavinkit kootusti:

ARVONTA:
Voita Philips Hue -aloituspaketti itsellesi sekä lahjaksi läheiselle

Tämän vuoden kestänyt Philips Hue -brändilähettiläsyhteistyöni on päättymässä ja nyt saan ilahduttaa teitä arvonnalla! ARVOTAAN VOIT OSALLISTUA INGSTAGRAM-TILILLÄNI kommentoimalla viimeisimpään Philips Hue -aiheiseen kuvaan.

Lue lisää Philips Hue -älyvalaistuksesta:

 

Author

5 Comments

 1. Harmittaa hieman, että yleisesti arvontoja on siirretty enemmän instagramin puolelle. Toki ymmärrän tämän. Itse, kun en ole missään somessa, niin pääsen osallistumaan vain blogien puolella oleviin arvontoihin.

  Blogiasi silti luen ahkeraan ja odotan aina siskosi kanssa pidettävää liveä.

  Mukavaa joulun odotusta!

  • Suvi M Reply

   Voi että, ymmärrän kyllä pointtisi ja mietinkin ensin, että olisiko arvonta pitänyt olla blogissa. Blogeissa on nykyisin enää tosi harvoin arvontoja.
   Kiitos kivasta palautteesta ja mukavaa joulun odotusta sinnekin! <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.