Viikolla kolme tapahtui huomattava ja meille tärkeä päivitys talon julkisivussa: timpurit asensivat Harmaja-koristeportin ulko-oven eteen. Juuri tuo koristeportti on yksi syy miksi alunperin ihastuimme Harmaja-mallistoon; se viimeistelee kauniisti koko talon julkisivun. Tykätään siis siitä kovasti! Kuvia vähän joka suunnasta:

 

 

 

 

Sisällä jatkuivat paklaus- ja pohjamaalaustyöt. Magnus on ahkeroinut talon suurimman tilan kimpussa, eli olohuone-keittiö-ruokailutila-akselilla, joka on yhteensä 66m2 (koko pohjapiirroksen näet täältä). Ja on edistynyt todella hyvin!

 

 

 

Timpuritiimimme rakensi hyllykön, jonka Magnus paklaa ja maalaa. Alaosaan tulee umpinaiset, seinäkiinnitteiset ja vetimettömät valkoiset kaapit (samaa sarjaa keittiökaappien kanssa).

 

 

 

 

 

 

Ammekin on vielä olohuoneen reunassa…

 

Keittiö ja syvennys, jonne upotetaan kylmälaitteet, apteekkikaappi ja uuni.

 

Tuohon alareunaan, jossa näkyy valkoisia johtoja, tulee saareke.

Koko tuo iso tila on lähes kokonaan pohjamaalattu! Katossa riittää tietenkin vielä paljon hommia, ja onhan sitten jäljellä vielä kolme muuta huonetta (pojan mh, aikuisten mh, khh+vh) ja toki pohjamaalauksen päälle pitää vielä paklata vähän lisää ja sitten taas maalata uudestaan. Toivotaan, että minäkin pääsen auttamaan pohjamaalaushommissa…

Tällä viikolla on tiedossa ainakin maalämpökoneen asennus ja lattialämmön kytkeminen (vihdoin) päälle. Tähän asti talon lämmityksen on hoitanut erillinen lämmitin. Tietysti ne paklaus- ja maalaustyöt jatkuvat edelleen. Ilmastointiputkiakin olisi tarkoitus asentaa piakkoin; otimme tällä kertaa sellaiset, jotka on helpompi eristää (Magnus ei ole nyt tässä vieressä kommentoimassa, joten en osaa niistä kertoa tarkemmin…hän on missäpä muualla kuin raksalla).

Oi, on kyllä meidän isi loman ansainnut tämän urakan jälkeen!

P.S. Tällä viikolla meidän lähelle, samalle tielle saapui Kannustalon Lato-talopaketti. Tyylikästä seuraa siis! 😉

Author

15 Comments

 1. >Harmaja on kyllä tosi kaunis! Ja niin hyvällä mallilla teidän rakentamisprojekti jo on! Ootteko jo päättäneet, tuleeko teille valkoinen vai harmaa koti? Muistelin, että jossain vaiheessa tykästyitte harmaaseen myös 🙂 Mä en ookaan nähnyt Latoa vielä ikinä livenä. Täytyy ajella siellä suunnalla vilkaisemassa.

 2. >Huh, muistan niiiiiin tuon ajan. Ehkä ällöttävintä hommaa koko raksa-aikana tuo kittaaminen ja hiominen, mutta ah, niin palkitsevaa, kun sitten pääsee maalaamaan. Meillä on korkeimmat katonkohdat vissiin yli viidessä metrissä. Siellä se mies keikkui tellinkien päällä selällään, kittasi ja hioi, kittasi ja hioi…ja valitti särkeviä käsivarsiaan. Mutta kyllä kannatti!Tsempit taasen!

 3. >Ihan on kyllä toi koristeportti ja yksi syy minullakin miksi juuri Harmajaan ihastuin. Harmi vaan, että jouduin rakentamaan niin lähelle tietä, että minun talooni sitä porttia ei saanut. Kaisa

 4. >Heilato mallista kun oli puhetta, me mietittiin sitä ladon tummaa ulkomaalia joka näyttää harmaalta mutta onkin musta. harmi kun en missään tiedä sitä taloa että vois käydä kurkkaan.onko mielestäsi talo musta vai harmaa( vai onko maalattu sitten jollain muulla värillä….?)terv alkuraksalainen

 5. >Tuo sisääntulo on kyllä upea, niin kuin talossa pitääkin olla. Siihen saa ihanasti lyhtyjä, istutuksia, jne. Tsemppiä loppumatkalle!

 6. >heippa!Olen ihan äimistynyt kun eksyin tänne sivuille pari päivää sitten. Meille tulossa hyvin samankaltainen talo kahteen kerrokseen tosin. Ulkosauna ja kaikki samat jutut =)ihan hassua! Nyt pitäis ulkoväri päättää ja haluan valkoisen talon tummanharmaalla katolla ja ovella. Ne on jo valittu mutta kun en tiedä onko valkoiset modernit puutalot joita tuolla näkee oikeasti valkoisia vaiko taittavatko harmaaseen ihan pikkuisen tai muuhun väriin. Joku meille väitti, että valkoiset talot eivät ole kuitenkaan aivan valkoisia. Tämä asia pitäisi selvittää kun tarvitsee joihinkin lappuihin valinnat jo laittaa. Mutta siis, kiva lueskella teidän projekstista ja laatoista (samat kuin meillä) ynnä muusta =) Tsemppiä!

 7. >Hienolta talonne näyttää, mutta kylppäristä sen verran katsoin uusinta Anna lehteä ja siinä oli yhden perheen kaunis rempattu kylppäri,valkoista ja tummaa ja suunnitelija Helena Karihtalatsemppiä teille

 8. >Jane: 🙂 Kyllä meille taitaa valkoinen talo tulla. Ihan tumma, musta tai harmaa, olisi myös tosi hieno, mutta valkoinen on ainakin raikas eikä siihen kyllästy.anu: Kiitokset tsempeistä! 🙂 Meidän isäntä on vähän erikoinen tapaus, kun väittää tykkäävänsä paklaamisesta ja etenkin maalaamisesta. Mutta hyvä niin, eihän tästä muuten mitään tulisikaan… Ja hui, on varmasti oma haasteensa paklata yli viidessä metrissä! Minä olisin varmasti huolesta suunniltaan, kun pelkäisin koko ajan että mies tippuisi sieltä…Kaisa: Mekin vähän jännitettiin, että saadaanko tehdä portti vai ei. Onneksi saatiin. Mutta onhan se Harmaja tosi ihana ilman sitäkin! :)anne: Jeps, samaa mieltä olen. ;)alkuraksalainen: Kannustalolla saattaisivat tietää jopa oikean värikoodin Ladolle, joka esiintyy heidän esitteissään. En minäkään tiedä onko se musta vai ihan tumman harmaa, kun se näyttää niin eriltä eri kuvissa. Meidän lähelle rakennettavaa Latoa ei ole vielä maalattu.Hanna: Niinpä. Mietittiinkin, että tuo portti pitää valaista kauniisti. :)Anonyymi: Jännä juttu! :)Meidän ensimmäinen talo maalattiin ihan valkoisella maalilla – sillä, jolla yleensä maalataan ikkunanpuitteet yms. Se oli vähän hankala valinta niin isossa pinnassa, sillä se ei peittänyt tarpeeksi (piti maalata useaan kertaan). Nyt aiomme valita valkoisen, joka taittaa ihan pikkuisen harmaaseen (niin, että sitä tuskin huomaa), jotta pääsemme vähän helpommalla maalausurakassa. Tsemppiä teidänkin projektiin! :)Anonyymi: Kiitos vinkistä ja tsempeistä! Pitääkin käydä kurkkaamassa tuo Anna-lehti jossain… 🙂

 9. >Hieno sisääntulo. Meille on tulossa vähän vastaavantyyppinen rakennelma puutarhaan jossa lojutaan kesäiltoja.Ja Latokin nousee läheisyyteen, se on ihana!

 10. >Olen kaikki paikat etsinyt yrittäen löytää valkoista neliönmallista liesituuletinta. Samanlainen malli kuin teillä mutta valkoisena. Onko sattunut jolla kulla sellaista silmään ja saarekemalli kyseessä siis. Kaunis keittiö tulossa teille ja ajaton vaihtoehto johon ei kyllästy. =)

 11. >Anonyymi: Mekin mietimme jossain vaiheessa valkoisena tuollaista liesituulentinta, joka meille tulee. En silloin niitä ainakaan löytänyt. Yksi vaihtoehto on teettää se itse. Ostaa vain tekniikkaosat itse ja teettää valkoinen runko metallipajassa tms.

 12. >Falmec MIRA WHITE IS komelux. fi sivuilta löytyi, mutta enpä tiedä millainen mahtaa olla. Kuvassa ok!!!!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.