Kommenteista ja saamistani sähköposteista päätellen blogiani lukevat myös monet talonrakentajat. Meidän oma raksa-aika alkaa jo olla ohi (ainakin tältä erää ;)), mutta toki blogin alkupäästä löytyy vielä kaikki rakennusajan jututkin. Ajattelin kuitenkin vinkata teille muutamasta kivan oloisesta ja tyylikkäästä raksablogista.

blogivinkkeja

mustaoviblogi

Mustaovi kertoo Majan ja M:n rakennusprojektista pääkaupunkiseudulle. Tontille on rakentumassa Lammi-kiven harkkotalo ja tavoitteena on luoda koti, jossa yhdistyvät skandinaavinen yksinkertaisuus, loft-henkisyys ja tanskalainen rouheus. Kuulostaa aivan ihanalle! Blogissa on raksapostauksien lisäksi myös sisustuspainotteisempia postauksia.

kotinakivitalo Toinen mukavanoloinen rakennusblogi, Kotina kivitalo, keskittyy sekin kivitalon rakentamiseen. Talon rakentaminen on alkusuoralla ja vastikään on saatu sokkelit valettua. Sisustusideakollaasien perusteella päättelen, että sisustuksesta on tulossa skandinaavisen moderni pehmeällä ripauksella. Tämäkään blogi ei keskity ainoastaan rakentamiseen, vaan väliin mahtuu lifestyle- ja sisustuspostauksia.

pienitalohkiKolmas mielenkiintoinen blogiuutuus on Pieni talo Helsingissä, jota kirjoittaa aiemmin Mustapiste-blogia pitänyt Piia. Perhe rakennuttaa puutaloa Helsingin Maunulaan, jossa rakentamista ohjaavat tarkasti erilaiset määräykset ja rajoitukset. Tämänkin talon rakentaminen on vasta ihan alussa ja onkin mukava päästä seuraamaan kuinka projekti etenee. Piian tyylin tuntien uskallan luvata, että kodista tulee varmasti aivan ihastuttava!

Meilläkin on vähän välin käyty keskustelua sävyyn, että ”seuraavaan taloon sitten” ja ”ensi kerralla, kun rakennetaan, niin…”. Kyllähän olisi tosi mukavaa taas rakentaa ja suunnitella kaikki alusta alkaen. Miettiä mitä tekisi toisin kolmannessa kodissa jne. Uuden talon rakentaminen taitaa kuitenkin olla ajankohtaista vasta sitten, kun lapset ovat isompia. Mutta on se kumma mistä tämä rakentamis- ja suunnitteluinto kumpuaa?! Kun saa jotain valmiiksi, niin tekisi mieli aloittaa jo seuraava projekti.

Pyörittelimme hullua ideaa, että rakentaisimme tähän nykyiseen taloomme yläkerran. Mankku soitteli jo Kannustalon edustajallekin huvikseen. Mutta yläkerran rakentaminen olisi liian hankala toteuttaa; pitäisi piikata lattia auki ja asentaa lisää väliseiniä. Kattotuoleja pitäisi muuttaa. Harmittaa kyllä miksi emme alunperin ottaneet taloa yläkertavarauksella, kun korkeutta riittäisi kyllä. Tontillemme olisi pitänyt rakentaa 1,5-kerroksinen talo, mutta saimme poikkeusluvan 1-kerroksiseen. Nyt tuntuu siltä, että kylläpä olisi kiva jos olisi edes parvi… 😀

 

Ja psst…ystäväni Emman Pintariipaisuja-blogikin päivittyy taas.

 

 

Author

14 Comments

 1. Kiitos vinkeistä, alan ehdottomasti lukemaan ja seuraamaan kaikkia yllä olevia blogeja. Itsellä rakentaminen jo loppusuoralla mutta ah, niin koukuttava aihe tuo rakentaminen! Etenkin Kotina Kivitalo tuntui mun tyyliseltä jutulta:)

  • Kiva kuulla! Minustakin on niin mukava seurata muiden rakentamista ja talon muuttumista kodiksi. 🙂

 2. Kiitos vinkistä; kaksi noista onkin ihan uusia tuttavuuksia tällaiselle laiskalle blogien etsijälle. Rakentaminen ei ole meillä ajankohtaista, mutta ”mitä jos”-ajatusleikki on mitä parhainta ajatteluajanvietettä 😉
  Mukavaa viikonloppua!

  • Minäkin olen aika huono löytämään blogeja. Yleensä löydänkin ne niin, että bloggari kommentoi blogiini ja sitten käyn vilkaisemassa kuka nimimerkin takana on.

   Mukavaa sunnuntaipäivää! 🙂

 3. Hei!

  Meillä valmistui ensimmäinen talo 2010 ja koko ajan rakennuskuume päällä. Varsinkin, kun tämä ensimmäinen tehtiin sillä periaatteella, että ei jäädä tähän loppuiäksemme. Toinen talo onkin jo suunniteltu, ainakin puoliksi, mutta katsotaan, milloin sen toisen talon aika on. Minkä ikäisiä teidän lapset olivat, kun tämä nykyinen talo rakentui? Oliko vaikeaa luopua ensimmäisestä talostanne?

  • Tutulta kuulostaa. 😉 Meille kävi vain niin, että lasten tulon myötä havahduimme siihen tosiasiaan, että halusimme palata takaisin kotiseudulle. En tiedä olisimmeko toista taloa Vaasaan rakentaneet. Lapset olivat 4 ja 2, kun muutimme tännepäin ja aloimme rakentaa. Kun tämä talo valmistui, olivat lapset 5 ja 3. Nyt tuntuu siltä, että pitää elää normaalia arkea, ilman rakennushässäkkää. Eka talokin rakennettiin, kun esikoinen oli vauva, joten nyt voisi kyllä rauhoittua hetkeksi. 🙂

   Ekasta talosta ei ollut vaikea luopua, koska halusimme niin kovasti muuttaa takaisin kotiseudulle. Silloin moni kyllä kysyi, että miten voitte myydä talon. Mutta koti on siellä missä rakkaatkin ja uudessa talossa voi toteuttaa ne haavet, joita ei tajunnut ekalla kerralla.

 4. Hyvältä kuulostaa rakentamissuunnitelmat 😉 ihailen teidän tarmoa ja kädentaitoja. Taitaa rakennusstressin määräkin ehkä vähän kokemuksen myötä lieventyä? Minulla on kanssa haaveena oma talo, ja tontti itse asiassa on jo, mutta taidetaan ottaa tähän väliin vielä yksi oma ostettu talo ennen moiseen haasteeseen ryhtymistä.

  • Meillä ei ole ollut kauheasti stressiä rakennusprojektien yhteydessä, eikä pinna ole joutunut erityisen kireälle. Ehkä se johtuu siitä, että työnjako on ollut niin selvä: minä olen saanut suunnitella ja Mankku on toteuttanut sen mitä on osannut/ehtinyt ja loput jätettiin työmiehien tehtäväksi.

 5. Mekin ollaan toista kertaa rakentamassa, tosin ei ekalla kerralla tiedetty et toinen kertakin on vielä edessä;) onneksi jo viimeistelyt käynnissä. Suvi sinun blogisi innoittamana meillekin rakentuu Harmaja 165, pienin muutoksin. Vaihdoimme kattosuuntaa, jolloin olohuoneessa on kaksi ikkunakerrosta päällekkäin.

  • Voi, kuulostaapa ihanalta! 🙂
   Aiemmin aina ajattelimme, että yksikerroksinen talo on käytännöllisempi ja parempi ratkaisu, mutta nyt on jostain syystä alkanut yläkerta kiehtoa. Vaikka rakennusaikana asuimme vuokralla asunnossa, jossa oli 3 kerrosta…silloin ajattelin, että ei enää koskaan muuta kuin yksikerroksinen koti. 😀

 6. Jäi kiinnostamaan, että miksi olet alkanut kaivata yläkertaa? Olemme miehen kanssa myös miettineet, josko joskus tulevaisuudessa päädymme rakentamaan. Me olemme haaveilleet yksitasoisesta ratkaisusta, mutta voihan siinä kaksitasossakin olla puolensa. Ihana blogi aina vaan. 🙂

  • Kai se ajatus lähti siitä, kun nyt on alkanut miettiä mitä tässä talossa olisi voinut tehdä toisin ja miten tätä voisi muunnella halutessaan. Sitten alkoi ajatus yläkerrasta tuntua kivalta. Mutta on kyllä liian hankala ja työläs toteuttaa jälkeenpäin.

 7. Meillä oli edellinen viitisen vuotta sitten rakennettu talo 2-krs emmekä mitenkään tieten tahtoen pyrkineet 1 kerroksiseen. Se kuitenkin soveltuvia tontille paremmin. Lisäksi viimeisimmissä asuntomessuilla olemme ihastelleet aina lähinnä 1 krs taloja, siitä se ajatus sitten lähti. Nyt kun ollaan loppusuoralla, olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuun. Ei turhia neliöitä portaisiin, käytäviin joita kaksikerroksisissa aina tulee. Jotenkin saa avaramman talon samoilla neliöillä. P.s. Eikä tartte raahata imuria ees taas;)

  • Juuri noilla perusteilla mekin olemme aina päätyneet yksikerroksiseen ratkaisuun. 🙂 Tässä vain asuessa on kiva leikkiä ajatusleikkiä, että mitä olisi voinut tehdä toisin. Luulen kyllä, että seuraavasta talosta tulee silti kaksikerroksinen…sitten joskus….

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.