Sisustusuutiset palaavat jälleen blogiin, mutta nyt syksystä lähtien vähän erilaisella konseptilla. Aloitetaan kuitenkin summaamalla kesätauon aikaiset uutiset.

lapuankankurit_kuusi_blanket_black-white_2

Photo: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankureiden syksy-talvi 17-18 malliston pääosassa ovat tummat petrolin siniset, harmaat ja ruskeat tekstiilit. Tulevana syksynä ilmestyvään mallistoon sisältyy villahuopia, sauna- ja kylpytekstiilejä sekä keittiötekstiilejä. Mallisto esitellään Habirare-messuilla Helsingissä 13.-17.9.2017 ja kansainvälisesti mm. Maison et Objet messuilla Pariisissa ja Trendset:ssä Münchenissä.

arabia

Photos: Arabia

Arabia julkaisee Muumilaakson marraskuu tarinaan perustuvan teeman Muumiastioihin.  Tarinaan pohjautuva uusi astiasto on nimeltään Alkuperää kunnioittaen ja se ilmestyy syyskuussa 2017. Alkuperää kunnioittaen -astiasto täydentää Arabian Muumi-klassikoita ja tulee osaksi pysyvää valikoimaa. Pääsävyiltään mustavalkoiseen astiastoon kuuluu muki, lautanen, kulho, purkki ja teekannu.

Muumi-sarja täydentyy myös uusilla keräilylautasilla. Keräilylautaset valmistetaan pareiksi vanhoille mukeille, jotka ovat ilmestyneet vuosien varrella. Ensimmäiset kaksi keräilylautasta esiteltiin vuonna 2014 ja sen jälkeen niitä on tuotu markkinoille kaksi kappaletta vuosittain. Arabian seitsemäs ja kahdeksas Muumi-keräilylautanen jatkavat samoja suuntaviivoja kuin aiemmat lautaset. Kuvituksien aiheeksi valikoituivat kaksi aihetta: Rauha vuodelta 1996 ja Iltapurjehdus vuodelta 2010. Arabian uudet Muumi-keräilylautaset tulevat myyntiin syyskuussa 2017. Lautaset myydään 2 kappaleen lahjapakkauksessa, jossa on yksi kumpaankin lautasta.

Balmuir_P8013702

Photo: Balmuir

Kotimainen Balmuir avasi hulppean Brand Store -liikkeensä tällä viikolla Pohjoisesplanadille, Helsinkiin. Myymäläkonseptin suunnittelu kaikkine yksityiskohtineen on tehty tiimityönä Balmuirin henkilökunnan kesken. Mukana konseptin rakentamisessa on ollut hienoja tunnettuja suomalaisia yrityksiä, kuten Adea, inbloom, Joutsen, VM Carpet ja Timberwise.

Uuden liikkeen myötä brändi lanseerasi Balmuir boutique -malliston, joka koostuu huippuylellisistä ja erikoisemmista materiaaleista, kuten 430TC ja jopa 1000TC -puuvillasatiinilakanoista, joita maailmalla tapaa erittäin harvoin. Lisäksi saatavilla on lohen- ja poronnahkaisia tuotteita.

Syksyllä Balmuir lanseeraa oman laukkumalliston, jonka nahkatuotteita voi halutessaan personoida liikkeessä omilla nimikirjaimilla. Brändillä on tavoitteena myös jatkaa maailman valloitusta uudella Balmuir Brand Store -konseptilla.

familon_habitare

Photos: Familon

Familonin vuodevaatemallisto täydentyy syksyllä uusilla sävyillä. Princess Pellava -sarjan uutuus on puuterinsävyinen pussilakanasetti ja Ultra Puuvillaperkaali -sarja täydentyy trendikkäällä sinisellä. Lisäksi Familon julkaisee uuden kuosin Paanu.  Tätä uutta pussilakanasettiä on saatavilla sinivihreä-valkoisena, valko-roosana sekä valko-vaaleanharmaana. Perinteinen Paanu-kuosi siiviittää mielen luonnon helmaan kalan suomuja tai meren aaltoja muistuttavan kuosin kautta.

53_Vaahtera_700x460px

Photo: Pentik

Pentik on julkaissut uuden, Minna Niskakankaan suunnittelemaan Vaahtera-kuosiin perustuvan syysmalliston. Vaahtera-kuosissa erisävyiset vaahteranlehdet ovat limittäin ja lomittain vaalealla pohjalla. Vaahtera-kuosia on saatavana pöytäliinana, koristetyynynä, kaitaliinana, kankaana sekä servetteinä.

design-stories-etusivu-200617

Photo: Finnish Design Shop

Suomalainen verkkokauppa Finnish Design Shop lanseerasi uuden, säännöllisesti päivittyvän Design Stories -nettijulkaisun. Design Stories esittelee skandinaavisia koteja, kertoo klassikoista ja ajankohtaisista uutuuksista sekä antaa designhenkisiä menovinkkejä Suomeen ja maailmalle.

Design Stories lanseerataan ensin suomenkielisenä. Finnish Design Shopin kansainvälinen asiakaskunta kasvaa vauhdikkaasti, ja nettijulkaisun englanninkielinen versio on tulossa elokuussa. Sisältöä tuotetaan yhteistyössä Avotakka-sisustuslehdenkanssa. Esimerkiksi kotiesittelyistä osa on lehden arkistoista, ja niitä ei ole julkaistu aiemmin verkossa. Design Stories löytyy osoitteesta: www.finnishdesignshop.fi/design-stories

3_KOTI-10233_1276_957

Photo: Helsinki Design Week

Pariisin keskustassa viime kevään ajan yleisöä ihastuttanut aittaelämys KOTI saapuu elokuun puolessa välissä Helsinkiin. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi keväällä 100 vuorokautta Suomen Pariisin instituutin näyttelysalissa avoinna ollut KOTI aittaelämys mahdollisti yöpymisen tässä ainutlaatuisessa ympäristössä. Pariisissa KOTI oli Suomi-kulttuurin vientihanke, kävijöillä oli tilaisuus vierailla ja yöpyä ”Suomessa.” Nyt KOTI-konsepti saapuu Suomeen ja tekee Torikortteleista 30 päiväksi tilapäisen ”kodin” vierailijoille. Elementit ovat samat kuin Pariisissa, mutta käytössä on nyt kaksi uutta tilaa; yöpyjillä on myös tilaisuus saunoa Torikortteleissa. KOTI Helsinki on auki 16.8. – 17.9. joka päivä klo 13-18 osoitteessa Sofiankatu 4.

*

Lyhyesti:

*

Jatkossa sisustusuutiset ilmestyvät kuukausittain, aina kuun vaihteen tienoille osuvana sunnuntaina. Koen, että viikottaiset sisustusuutiset vievät aikaani liikaa muilta postauksilta nyt kun teen viisipäiväistä työviikkoa, enkä halua että blogini sisältö koostuu liikaa näistä uutisista. Kuukausittain ilmestyvät sisustusuutiset saattavat toki paisua suuremmaksi paketiksi, mutta tasapainoitan sisältöä tarvittaessa ja painotan uutisointia kotimaisiin uutuuksiin ja lanseerauksiin. Oikein inspiroivat lanseeraukset ansaitsevat kokonaan oman, kattavamman postauksen kuukausittaisten uutisten välissä – kuten aiemmin postailinkin IKEA:n ja HAY:n yhteistyömallistosta. Toivottavasti tämä uudistus on myös teidän mieleen!


Translation: From now on, my interior news will only be published once a month. I want to focus more on my own content and since I am so busy at work, I do not have the time to write the news each week. I will not translate these (sorry!) because the focus will be on Finnish products.

Author

2 Comments

 1. Minulle nämä postaukset taas ovat viikonlopun blogimaailman kohokohta, luen sen viimeisenä herkkuna kun alan nukkumaan sunnuntaina. Tykkään että uutiset ovat yhtenä postauksena toisin kuin muissa blogeissa joissa niitä ripotellaan pitkin viikkoa.

  Ymmärrettävää toki töiden kannalta.

  • suvi m Reply

   Voi että, siinä mielessä kyllä sitten harmi, että näitä tulee jatkossa harvemmin. Ajattelin nyt kokeilla ainakin harvempaa postausta, mutta katsotaan kuinka suuriksi uutispostaukset kasvavat. Palaan takaisin viikottaiseen rytmiin jos näyttää siltä.

   Sisustusuutiset saavat harvemmin paljon kommentteja, joten olen tulkinnut ettei niitä välttämättä moni kaipaisi ihan viikottain… mutta katsotaan…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.