Maanantaina saimme Erikoisparketti.fi:stä tilaamamme parkettimallipalat: valkoöljytty ja viistetty Trendtime 4 Tammi Living lankkuparketista sekä mikroviistetystä Tammi Arctic valkomattalakatusta lankkuparketista. Mallipalat näyttivät melko erilaisilta. Vierekkäin katsottuna Artic näytti todella kellertävältä ja Trendtime vähän punertavalta. Yksittäin tarkasteltuna keltaisuus ja punertavuus ei ollut niin silmiinpistävää.

Illalla menimme sitten heti raksalle testailemaan mallipaloja todelliseen ympäristöönsä.

Valkoöljytty tammi Trendtime ja Ii Micron-laatta

 

Valkoöljytty tammi Trendtime ja Ii Micron-laatta
Artic valkomattalakattu tammiparketti ja Ii Micron-laatta

 

Molemmat vierekkäin

Samalla mallasimme myös Ii Micron laattoja eteisen lattialle, sillä ladontatyyli piti päättää. Kun aloimme latoa laattoja tiililadontaan, huokailimme kuinka kauniilta se näytti…

Tiililadonta

…mutta sitten ladoimme laatat vielä suoraan ja se näytti meidän silmäämme vieläkin paremmalta! Rauhallisemmalta.

Suora ladonta

Suora ladonta on siltäkin kantilta parempi, että meille tulee viisteparketti, joten sen kanssa sopii mielestäni suoraan ladotut laatat paremmin. Ei tule niin paljon ”kuviota” lattiaan. Toki tiililadontakin on kaunis.

Molemmat ladontatyylit

 

Sitten piti vielä katsoa, mihin kohtaan keittiön ja eteisen laatoitus pitäisi päättää.

Keittiö ja eteinen näkyvät molemmat olohuoneeseen, joten katsoimme, että haittaako se jos laatoitus ei ulotu samalle tasolle molemmissa huoneissa…

 

Eteisen laatoitus tulee päättymään vieressä olevan lastenhuoneen seinän päätekohtaan (tuohon, jossa on pahvilaatikko).

 

Keittiön laatta tulee päättymään siten, että ei jää puolittaista laattaa mihinkään

 

Sitten piti testata myös se, kuinka paljon ruokapöydän tuolille jää tilaa jos ruokapöytä on näin päin. Olisi ikävää jos tuoli kiikkaisi laatan ja parketin saumakohdassa.

Samalla piti vielä muistin viristykseksi mallata, miltä Ii Micron lattialaatta tulee näyttämään kylppärin ja kodinhoitohuoneen seinälaattojen kanssa:

Marmi Blanco, Cubica ja Ii Mircon laatat aikuisten kylppärissä

 

Marmi Blanco, Cubica ja Ii Mircon laatat aikuisten kylppärissä – näkyy siinä meidän isäntäkin 😉
Kodinhoitohuoneen valkoinen mosaiikkiseinä ja Ii Micron (seinän alaosa on juuri vesieristetty ja laatoitettu)

 

Vielä kuva kodinhoitohuoneesta, joka on siivottu lattian laatoitusta varten

Niin ja ne parketit. Valinta varmistui heti, kun parkettipalat laitettiin lattialle: kyllä se valkoöljytty Trendtime 4 tammilankkuparketti on meidän valintamme. Artic näytti liian kellertävältä. Trendtime on myös juuri sopivasti valkoöljytty – luonnollinen, eikä liian valkoinen.

Parkettivalintamme: Paradoorin valkoöljytty ja viistetty Trendtime 4 tammilankkuparketti

Vielä on pakko mainita mitä sille luonnonkivimosaiikkihässäkälle kuuluu. Mankku kävi tänään Vaasassa työmatkalla ja pistäytyi samalla Vaasan Laattapisteessä, sillä heillä oli mallipala meidän tilaamastamme Pure Black luonnonkivimosaiikista. Tässäpä kuva, jossa Laattapisteen mallipala on meidän saamamme mosaiikin vieressä:

Ylhäällä Laattapisteen mallipala, josta oikea yläreuna käsitelty StonePlus-aineella ja alla meidän saamaamme mosaaikkia. Meidän mosaiikissa ei ole yhtään mustia paloja (paitsi yläreunassa tuo yksi, joka on kasteltu kuvanottohetkellä)

Meidän mosaiikssa ei ole ollenkaan ihan mustia palasia! Ja juuri niiden takia valitsimme tuon laatan, sillä mustan sävy oli hyvin sama kuin seinälaatoissamme. Vaasalainen myyjä sanoi, että täytyy ehkä pyytää, että maahantuojan varastosta blokataan meille sellaiset laatikot, joissa on mustia mosaiikkipaloja mukana matoissa. Emme voi silti lakata ihmettelemästä tätä suurta eroa! Toki on ymmärrettävää, että kyseessä on luonnonkivi ja sävyt vaihtelevat, mutta miksi meidän mosaiikkipalamme ovat lähes samasävyisiä joka matossa verrattuna Laattapisteen mallipalaan, jossa on selvästi erisävyisiä mosaiikkipaloja…? No, asiaa selvitellään edelleen…

Author

4 Comments

  1. >Suora ladonta on kiva. Toi Cubica näyttää niin teillä kun meilläkin aika hyvältä 😉

  2. >Hyvältä näyttää teidän laatat.Olisin alkuun halunnut tuota samaa kimaltelevaa valkoista seinälaattaa, mutta se näytti jotenkin tosi harmaalta valkoisen laatan vieressä. Teillä näyttää tosin hyvältä.Mietin vielä pitäisikö sittenkin laitaa yläkylppääriin tuollaista vaaleaa laattaa harmaan sijaan 🙂 Olen todellinen edestakainen jahkaaja.Harmi että luonnonkivilaatassa on noin iso ero näytekappaleeseen 🙁

  3. >Ollaanpa teillä laatoituksissa jo pitkällä. Hyvältä näyttää, ja tosi harmoniset kokonaisuudet. Meillä ollaan teistä niin paljon jäljessä, että mitään sisustusjuttuja ei voi vielä näyttää, koska mitään ei ole. Näyttää vain kauhealta putkikaaokselta!Parkettikommenttini tulee ihan myöhään, mutta kerron nyt kuitenkin:) Meillä on nykyisessä väliaikaiskodissa valkoöljytty erittäin vaalea ja tasavärinen saarniparketti, ja se on kaunis. Mielestäni myös ajaton, on niin neutraali. Saarniparketti on usein vaihtelevan värinen, mutta ei tämä, en tosin tiedä valmistajaa. Jos etsii ajatonta, niin saarni on mielestäni erittäin ok. Loppujen lopuksi me päädyimme kuitenkin tammeen.Mietimme ihan samanlaisia tammiparketteja, ja viistetyt reunat miellyttivät silmääni. Olen varmaan liian superkäytännöllinen ja pelkäsin, että ne viisteet keräävät pölyä ja likaa. En tiedä, onko näin, ehkä yliragoin.. Kiva kuulla teiltä, miten on?Niistä luonnonkivimosaiikeista. Koska kyseessä on luonnontuote, vaihtelevuutta esiintyy ja joskus paljonkin. Sen takia samaan tilaan tulevat pitäisi aina ottaa samasta erästä, koska samassa erässä olevat on tehty samoista "kivenlohkareista". Ei siis ole mitenkään outoa tai kivi ei ole viallista, vaikka se saattaa olla ihan eriväristä kuin mallikappale. Joissakin kivilaaduissa on enemmän vaihtelevuutta kuin toisissa, ja myyjä osaa (yleensä) selittää tämän. Tämä pätee yhtä hyvin mosaiikkeihin, laattoihin kuin isoihin kivipintoihin, esim. keittiön ja kylppäreiden työtasoihin. Olen näitä joskus myynyt osana isompia projekteja, ja on tullut silloin perehdyttyä. Kaiken a ja o oli selvittää, että asiakas ymmärsi ostavansa ehkä jotain ihan eriväristä kuin tarjolla ollut pieni mallipala. Teillä on kyllä erittäin hyvä myyjä, kun tarjoutuu etsimään haluamianne sävyjä, sillä se voi olla tosi haastavaa!

  4. >O: Samaa mieltä olen! 🙂 Cubica on tosi kaunis laatta.Hanna: Noiden laattojen kanssa voi kyllä olla aikamoista jahkausta. Oli meilläkin, vaikka aika tarkkaan tiedettiin, mitä etsittiin. Tsemppiä! :)Violette: Oi, teidän saarniparketti kuulostaa ihanalta! Kyllä minäkin pidän saarnista, mutta nyt valikoitui tammi – sitä olen kuitenkin ihaillut kauemmin kuin saarnia.Kyllähän imuri poimii ne liat sieltä viisteistä. 😉 No, katsotaan, mutta luottavaisin mielin suhtaudun viistettyyn parkettiin… :)Juu, tuo luonnonkiven värivaihtelu on ihan ymmärrettävää. Kummallista on kuitenkin se, että molemmissa Laattapisteen myymälöissä oli mallipala niin kovin erilainen kuin meillä. No, katsotaan jos saataisiin toisesta erästä enemmän meidän mielikuvaa vastaavaa laattaa. On tuo nykyinenkin OK, mutta kun nyt kerran rakentaa, niin toivoisi, että saa juuri sitä mitä hakikin…saa nähdä… 🙂 Tosi hyvää palvelua olemme joka tapauksessa saaneet Laattapisteeltä! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.