Taas on aika katsoa, mitä raksalla on tapahtunut tällä viikolla. Heti maanantaina timpurit aloittivat saunarakennuksen kylpyhuoneen seinien laatoittamisen niillä outlet-laatoilla, joista viime viikon raksauutisissa kirjoitin. Seinät olikin laatoitettu sitten jo tiistaina, ja alla lisää kuvia saunarakennuksen kylppäristä.

Tälle seinälle tulee kaksi suihkua

 

Kylpyammeen paikka

 

Tähän tulee kiuas ja sen taakse jäävälle seinälle laitetaan luonnokivimosaiikkia

 

Näkymä saunasta kylpyhuoneeseen

 

Näkymä kylpyammeesta ”tupaan”

 

Outlet-laattojen paksuus vaihteli 8mm – 14 mm:iin, mutta hyvin ne saatiin sumplittua seiniin. Laatat saumataan mustalla sauma-aineella.

Puoli viikkoa menikin meillä sitten sairastellessa, mutta loppuviikosta tilasimme keittiön kodinkoneet. Jää-pakastinkaappi, liesitaso ja uuni tulevat Mieleltä, mikro on AEG:n. Lapetekin liesituulettimenhan tilasimme Topi-kalusteilta keittiön yhteydessä (lisätietoa keittiö-postauksesta).

Perjantaina saimme odotetut luonnonkivimosaiikit Laattapisteeltä. Pettymys oli suuri, kun avasimme paketin, sillä laatat näyttivät täysin erilaisilta kuin mallipala Laattapisteen myymälässä! Olimme ihan varmoja, että olemme saaneet vääriä laattoja. Soitimme tietenkin heti Laattapisteen edustajalle ja nyt selvitellään ovatko laatat vääriä, vai johtuuko ero luonnonkiven värivaihteluista. Ero mallipalaan on kyllä todella suuri, sillä nämä mosaiikit, joita saimme ovat ihan vaaleanharmaita, kun taas Laattapisteessä ihastelemamme mosaiikki oli paljon tummempaa ja värivaihtelut mosaiikkipalojen välillä olivat suurempia.

Perjantaina saapuneet luonnonkivimosaiikit
Perjantaina saapunut mosaiikki outlet-laatan vieressä
Laattapisteen luonnonkivimosaiikin mallipala meidän outlet-laatan vieressä

Huomaatteko eron myymälän mallipalan ja meidän saamamme mosaiikin välillä? On mahdollista, että luonnonkivimosaiikit tummenevat käsittelemällä ne jollain käsittelyaineella (Mapei). Olisimme kuitenkin halunneet tietää tämän ennen ostopäätöstä. Olisimme erittäin kiitollisia kaikista vinkeistä liittyen luonnonkivilaattoihin. Onko kellekään käynyt vastaavaa?

Mankku on jatkanut pakkelointi- ja maalaustöitä. Sisäkaton viimeistely tuottaa pientä päänvaivaa, sillä kipsilevyjen saumat näkyvät pakkeloinnista ja hiomisesta huolimatta. Katto on maalattu nyt neljä kertaa. Viimeinen maalikerros vedettiin päivänvalon suuntaisesti ja toivomme, että se olisi häivyttänyt saumat piiloon. Ensimmäisessä raksaprojektissa koko sisäkatto paklattiin yli asti, mutta nyt yritämme päästä vähemmällä työllä ja siksi paklattiin vain tarvittavat kohdat. Toivottavasti katosta saadaan vielä ”salonkikelpoinen”.

Pieniä vastoinkäymisiä on siis ilmaantunut tällä viikolla, mutta toivottavasti ne selviävät pian. Ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa lattioiden laatoitustyöt. Mietimme, että kannattaako Ii Micron 30×60 lattialaatta asentaa tiililadonnalla vai ”normaalisti”. Tuleekohan tiililadonnasta liian levoton lattia…?

Author

11 Comments

 1. >Harmi, että olette olleet sairaina ja muutenkin on vähän vastustanut. Vanhemmillani oli todella iso ero keittiön kivitasossa mallikappaleeseen verrattuna. Ero kuulemma johtui siitä, että heidän kappale oli louhittu syvemmältä, joten siksi väri oli paljon tummempi.

 2. >Hei. Kasteleppa laattamallinne, silloin todennäköisesti väri on sama kuin kaupassa olevassa mallissa. Kaupassa ihmiset sivelevät kivimallia ja päällä oleva pöly pyyhkiytyy pois. Myös käsistä siirtyy rasvaa kiven pinnalle ja saa sen kauniin sävyn esiin. Käsittelemällä laatat kivisuojaaineella saat haluamasi sävyn esiin. Niitä on ainakin kahta erillaista: toinen jättää wetlookin eli kauniin märän kiven värin, toinen suoja-aine ei tummenna vaan ainoastaan suojaa. Luonnonkivilaatoille suositellaan Laattapisteen kuvastossa aina suoja-ainetta. Toivottavasti oli apua :)Terv. Louisa

 3. >Heippa!Niinkuin Louisa kertoikin luonnonkivilaatta on aina kyllästettävä suoja-aineella ennen käyttöä, mosaiikkinne on marmoria ja imee likaa ym jos sitä ei kyllästetä ennen käyttöä. Laattapisteellä on myynnissä Filan tuotteita, joista löytyy monta eri vaihtoehtoa erilaisille lopputuloksille. Väri syvenee kun laatta käsitellään. Mosaiikki on marmoria eli luonnontuote, joten vaihtelua sävyjen välillä luonnollisesti on. Toivottavasti käsittelemällä laatat saat toivomasi lopputuloksen!:)T.Lauraps. Saunarakennuksen laatoitus on upea! Tumma kiiltävä pinta on tosi hieno ja moderni.:)

 4. >Todella suuri ero mallipalan ja saatujen laattojen välillä, kyllä olisi minullakin leuka loksahtanut pakettia avatessa! Toivottavasti Louisan vinkit auttavat tai saatte uudet laatat tilalle.Meillä on tämän hetkisessä keittiössä tummanharmaa 30 x 60 laatta tiililadonnalla, välissä ohut tumma sauma eikä ole mielestäni liian levoton. Voisin laittaa ihan samanlaisen uuteen kotiin, katsotaan mitä arkkitehti on mieltä…

 5. >Tosi hyvännäköinen tuo tumma seinälaatta! Hyvä että pysyttelitte alkuperäisissä suunnitelmissa :)Kannatan tiililadontaa, minusta ei näytä mitenkään levottomalta.

 6. >Näyttää tosiaan aikamoiselta erolta. Niinhän sitä sanotaan, että kaikista laatoista täytyy kerralla tilata aina samaa "polttoerää", jotta sävy on sama. Pätee myös luonnonkivilaattoihin, koska luontaista sävyeroa on. Mutta tuossa kyllä näyttää olevan aika paljonkin.. Toivottavasti asia selviää!Hei, olisin kysynyt (jos tähän saa näin "julkisesti" antaa vastausta) että mikä oli Topin alennus kun rakentaa Kannustaloa? Kaverini antoikin hyvän idean, että antaa Topille vain pohjakuvan keittiöstä mainitsematta Kannustaloa (sanoo vaikka kilpailijan firman nimen ;)) ja pyytää tarjouksen. Ja vasta sen jälkeen kertoo että kyseessä on Kannustalo, että mikä se alennus on. Mä olen NIIN skeptinen kaikkea tuollaista kohtaa, että haluan nähdä sen summan selvästi 🙂 Kivaa raksaprojektia! Omamme aloitus odottaa nykyisen talomme myymistä, tai siis ostajaa 🙂 Iida

 7. >Siis eikö ole välillä niin stressaavaa tämä vaihe raksassa, kun noita ylläreitä tipahtelee vähän väliä. Toivottavasti laattahomma ratkeaa! Ja ihana tuo teidän erillinen saunarakennus, oli minunkin haaveissa ja tuo seinälaatta on öky :)Katon tasoittamiseen toivotan myös pitkää pinnaa. Meillä keittiön ja olohuoneen katto niin iso yhtenäinen pinta, (+valo tulee neljästä suunnasta) että piti tasottaa yli kolme kertaa.Ja sitten vielä tuosta parkettiprobleemasta, kun tuota valkoöljyttyä mietitte… Oletteko harkinneet pelkkää öljyä, jos se valkoöljytty taittaa punertavaan? Mulla olis toisella koneella paljon kuvia meidän entisestä lattiasta, (eli oli timberwisen ölytty tammi, viisteet vain reunoilla) mutta en nyt tähän hätään ehdi niitä penkomaan. Vinkkaa jos tulee tarvetta nähdä kuvia, niin voin laittaa spostiisi.Ystävänpäivä terveisin,Riikka

 8. >Ilmeisesti teillä ei ole aiempaa kokemusta vuoluuunista koska silloin tietäisitte et kivi pitää käsitellä ennenkuin sen värit saadaan esille, niinkuin muutamat tossa jo sanoikin niin laittakaa vettä päälle niin näette todellisen kiven värin, toki voi olla et testilaatassa on eri palojen välillä suurempia värieroja mut testaamalla se selviää nopeasti.Kivelle on siis sille tarkoitettua ainetta jota käytetään, vuolukiviuunit olisi muuten aika tasaisen harmaita ilman sitä käsittelyä.

 9. >Heippa!Meille tuli Laattapisteestä viime viikolla lattialaattoja ja vaikka ne eivät kiveä olleetkaan, (IMO quartzo), olivat ne tyystin erilaisia kuin myymälässä. Myymälässä nähdyissä oli runsaasti kuviointia, laatta näytti rustiikkiselta. Meille tullut laatta oli täysin tasavärisen tummanharmaa :/ Kyllä harmitti ja etenkin kun nimenomaan sen kuvioinnin vuoksi päädyin ko. laattaan. Laatoittajat nopeina poikina ehtivät asentaa lattian ennenkuin tajusin että hetkinen, missä kuvio?? Etkö saisi vaihdettua laattojasi eri polttoerään? Minä olisin saanut, jos meillä ei olisi niitä ehditty jo asentaa… :(terv. Mari

 10. >Sun ihana blogi ja teidän upea talo antaa uskoa omaan rakennusprojektiin!minkälaiset ja -väriset sisäovet teille tulee?

 11. >Nannas: Niin, eihän noista luonnonkivissä voi sävyä täysin taata. Yllätys oli vaan melkoinen, sillä odotimme mosaiikkia, jossa olisi eri harmaan sävyisiä paloja ja saimmekin sellaisen, jossa kaikki palat näyttivät olevan samaa sävyä. Louisa: Juu, kastelimme yhden mosaiikkimaton ja huomasimme, että sävy muuttui paljon tummemmaksi. Mutta hämmennystä aiheutti se ettei mosaiikkipaloissa ollutkaan sävyeroja niin selvästi kuin Laattapisteen mallipalassa. Laura: Suoja-aineestakin oli kyllä puhetta myyjän kanssa ennen laatan ostamista, mutta en tiennyt, että se vielä muuttaisi laatan väriä, vaan käsitin, että se olisi tarkoitettu nimenomaan vain suojaamaan. Kyllä mosaiikista saadaan oikean sävyistä, mutta silloin kaikki palat muuttuvat suht. saman värisiksi. Olisimme halunneet sellaista mosaiikkia, jossa yhdessä matossa on eri harmaan sävyisiä paloja. No mutta eiköhän tästä ihan hyvä tule… :)Anni: Niinpä! Kyllä silti uskon, että saamme ihan hyvän lopputuloksen saunarakennuksen kylppäriin. :)Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen tiililadontaan. Minäkin pidän siitä.Hanna: Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Ladontapäätös on tehty ja kirjoittelen myöhemmin tarkemmin mihin päädyimme… ;)Iida: Niin kuin tuossa aiemmin kerroinkin, hämmästyimme eniten sitä, että yhdessä mosaiikkimatossa ei ollutkaan suuria sävyeroja palojen välillä. Siihen ei polttoerä vaikuta. No mutta katsotaan miten käy…:)Valitettavasti en enää muista tarkkaa alennusta, jonka saimme Topilta. Siitä keittiön tilaamisesta on jo niin kauan. 🙂 Kannattaa kyllä olla tarkkana noiden hintojen kanssa.Onnea asunnonmyyntiin! Toivottavasti saatte pian aloittaa oman raksaprojektin! :)Riikka: Teimme jo päätöksen parketista. Haluamme valkoöljytyn, sillä se pysyy raikkaana eikä tummene niin kuin öljytty tammi. Pidän kyllä myös siitä perinteisestä öljytystä parketista. Katon tasoittamiseen olemme pyytäneet asiantuntijan mielipidettä; katsotaan mitä hän sanoo…Anonyymi: Ei ole kokemusta vuolu-uuneista tai -kivestä, sillä en ole niiden suuri fani. 😉 Ymmärrän, että kiven värit vaihtelevat, sillä se on luonnontuote, mutta se ihmetytti ettei mosaiikkimatossa ollut palojen välillä suuria värieroja niinkuin ihailemassamme mallipalassa. Mari: Kyllä varmasti löydämme Laattapisteen kanssa sopivan ratkaisun. Polttoeräjuttu ei taida tässä asiassa päteä, sillä pointti oli se, että yhdessä matossa olisi monia eri sävyjä ja nyt niitä ei ollut. Mutta asiaa selvitellään…Harmi, että teille kävi noin! :(mimosa: Voi kiva kuulla! :)Sisäovista tulee valkoiset. Osassa on satiinilasi. Kohtapuolin nekin tulee raksalle… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.