Kesällä meillä on sisätiloissakin sisusteltu pikkuisen. Tauluilla ainakin. Tauluthan meillä seilaa vähän väliä ympäriinsä ja nyt on tauluasetelma muodostunut olohuoneen ”betoniseinälle”.

olohuoneen taulut

Aiemmin seinällä yksinään ollut suurin taulu sai kaverikseen lisää isäni, Juhani Melenderin, teoksia epäsymmmetriseen asetelmaan. Vaihdoimme myös mustien kaiuttimien tilalle nämä valkoiset, jotka majailivat aiemmin meidän saunatuvalla. Nyt näyttää paremmalta.

ruokailutila

Toisaalta olen halunnut vähän pelkistää kodin ilmettä, joten ruokailutilan tauluasetelma supistui kahteen viivatauluun. Suunnitelen tähän yhtä isoa maalausta, jonka ehkä maalaan itse jos vain aikaa löytyy.

Koska meidän perheessä on paljon tauluja, saattaa niiden säilytys joskus tuottaa päänvaivaa. Nyt asettelin loput taulut työhuoneen seinälle oven taakse säilytykseen. Siellä on sekaisin sekä minun että meidän iskän töitä. Aiemmin ylimääräiset taulut olivat lattialla, mikä vaikeutti siivoamista.

IMG_0488

IMG_0490

Tänne asettelimme taulut ilman minkäänlaista sommittelua, sillä välillä kuitenkin taas nappaan tästä tauluja esille jonnekin muualle. Työhuoneeseen syntyi kivan kodikas ilme sekalaisten taulujen myötä (isäni työhuone se vasta herkullinen onkin). Työhuoneessa on tapahtunut muutakin muutosta, mutta sitä en ihan vielä voi näyttää teille…

Nyt pitäisi mennä siivoamaan lastenhuoneet. Karsimista riittäisi taas vaikka kuinka.

 

P.S. Isäni taidetta on tällä hetkellä esillä mm. Vetelin taidekartanossa (elokuun loppuun saakka), Galleria Artistassa Kokkolassa sekä Turun taidelainaamossa ja Sisustuksen Koodissa (jatkuvasti). Tammikuussa 2015 isälleni on tulossa taidenäyttely K.H. Renlundin taidemuseossa (maaliskuulle saakka). Isäni kanssa voi myös etukäteen sopia tauluesittelyistä hänen työhuoneellaan ([email protected]).

Translation: We have a lot of paintings, since my father, Juhani Melender, is a painter. And I like to change the painting arrangements on our walls now and then. We put the ”extra” paintings into storage on the walls of our study. The arrangement is not symmetrical, since they only hang behind the door. I think the mixed collection of paintings makes the study very cosy. Something else has also changed in there, but I cannot show it to you just yet…

Author

13 Comments

  • Kiva kuulla! 🙂 Taiteella saa kyllä syvyyttä ja persoonallisuutta enemmän sisustukseen.

 1. Tuo olkkarin seinän tauluasetelma on tosi kiva! Ja ihanaa, että tauluja on omasta takaa noin paljon!

  Olen aiemminkin katsellut tuota teidän ”betoniseinää”, sillä itsellänikin olisi tarkoitus maalata yksi seinä kalkkimaalilla. Oikeaa sävyä vaan aprikoin. Sen pitäisi olla lämpimään taittava harmaa. Minkävärinen tuo teidän seinänne on luonnossa, lämmin vai kylmä? Ja olikos se sävy Winter primo vai mikä..? 🙂

  • Juu, meillä kyllä tauluja riittää ja välillä voi käydä valitsemassa isin kokoelmasta uusia tilalle. 🙂

   Jep, seinän sävy on Winter Primo ja minusta se taittaa enemmänkin lämpimään kuin kylmään harmaaseen. Eli ei ole sinertävä. Minusta tuosta kuvasta näkee aika hyvin sen todellisen sävyn.

   • Kiitos vastauksestasi! Kuvassa tuo näyttääkin tosi kivalta, joten voisi hyvin olla meidän seinämme väri. Aina kuvista ei näe ihan oikeaa totuutta, jos kuvaa on käsitelty, mutta tässä siis sävy on oikea 🙂

 2. Hei, minuakin kiinnostaa tuo tv:n ja taulujen taustalla oleva maali. Mikä maali ja mikä sävy on kyseessä?

 3. Olen nähnyt livenä tuon maton, ja kuvistasi huomaan, että olet valkaissut kuvia reilustikin, niin olen miettinyt myös tuon winter primon ”todellista” sävyä. Sekin lienee livenä tummempi kuin kuvissa.

  Olen harkinnut meille celadon primoa, joka oli yksi sinunkin yksi vaihtoehto jollekin seinälle. Kuvankäsittelyjen takia on vaikea arvioida millainen väri on luonnossa. Onko celadon primo mielestäsi beige, harmaa, vai beigenharmaa vai mikä? Netissä näkee hyvin erilaisia sävyjä kyseisestä väristä.
  Kiitos vastauksesta! 🙂

  • En kylläkään ole valkaisut reilusti kuvia. Olohuoneen kuva on ehkäpä hiukan todellista tummempi, sillä kuvaushetkenä oli vähän pilvistä. Jos olisin valkaissut kuvaa, niin kattokin olisi hohtavan valkoinen. 😀

   Celadon primo on muistaakseni hitusen ruskeamman sävyinen…

   Kannattaa pyytää mallipalat mukaan omaan kotiin, niin voi sitten kotona mallailla miltä sävy näyttää. Jokaisessa talossa on erilainen valo, joten siksikin eroja saattaa olla.

 4. Ihana toi teidän uusi seinä ja noi tauluasetelmat! Tuosta matosta kysyisin, että nukkaako se kauheasti? Ja onko semmoinen pehmeä vai enemmän karhea? Tarttuuko esim. vaatteisiin nukkaa jos matolla istuu?

  • Matto nukkasi uutena jonkin verran, mutta ei enää. Se on pikkuisen karhea. En ole huomannut, että siitä enää tarttuisi vaatteisiin nukkaa. Uutena kyllä saattoi tarttua.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.