Taas on aika kerrata, mitä viime viikolla tapahtui. Suurin juttu oli se, että Mankku alkoi asentaa parkettia paikoilleen. Hän aloitti pojan huoneesta…

Lattia valmis pojan huoneessa
Lattia valmis työhuoneessa

 

 

Lattia valmis olohuoneessa (katossa on myös halogeenispotit, jotka otimme mukaan edellisestä talostamme; ne antavat kauniin, lämpimän valon)

 

 

Parketin alle laitettiin Duo-Protect-mattoa

…ja on edennyt työssä tosi nopeasti, sillä nyt on jo ison tilankin (oh, rt) lattiassa parketti. Parketin alle hankimme Erikoisparketista Duo-Protect-mattoa, joka sisältää integroidun kosteussuojan ja johtaa lämpöä paremmin kuin ne ”styroksipallomatot”.

Keittiöön on myös ilmestynyt liesituuletin! Mankku asensi sen paikoilleen veljensä avustuksella. Kiitos ”Duffe”! Liesituuletin viimeistelee keittiön nätisti. Halogeenit ovat nyt muuten myös toiminnassa.

Valot päällä liesituulettimessa ja yläkaappien alla

 

Valot päällä liesituulettimessa ja katossa

 

Valot päällä vain välitilassa

Ihastelen halogeenien kaunista, lämmintä valoa. Se tuo kodikkuutta muuten moderniin valkoiseen sisutukseemme. Meillä on myös monta himmennintä, jolla tunnelmaa voidaan muuttaa. Niin kuin olen aiemmin kertonut, en oikein ole ”epäsuorien valorakennelmien”, ledien tai kylmän valkoisen valon ystävä…mutta makuja on monia.

Keittiön valonkatkaisijat

 

Olohuoneen pistorasia (antennipistorasiat puuttuvat vielä)

 

Töpseli pojan huoneessa

 

Opastinvalolla varustettujen pistorasioiden valo menee itsestään päälle illan pimetessä

Aikaisemmin jo kerroinkin, että valonkatkaisijat ja pistorasiat saapuivat. Niitä on sähkömies asennellut paikoilleen ja nyt on todistettu, miltä opastivalolla varustettu pistorasia näyttää. Myös pistorasioiden ympärillä on lasikehykset ja ne kaikki sopivat tosi nätisti yhteen satiinilasisten välioviemme kanssa. Muutama väliovikin on asennettu paikoilleen (vanhempien kylppäriin ja khh-keittiön väliin).

Satiinilasinen ovi tuo valoa ikkunattomaan vanhempien kylppäriin

 

Vanhempien kylpyhuoneen ovi toisesta suunnasta (ovesta heijastuvat uudet henkarit, joita kävin ostamassa Clas Ohlsonilta)

 

Kodinhoitohuoneen ovi

 

Kodinhoitohuoneen ovi keittiöstä päin

Unohdin ottaa kuvat väliovista, joten Mankku lähetti äsken yllä näkyvät kännykän kameralla otetut kuvat. Huomasin, että yhdessä ovessa oli myös vedin. Yllätyksenä minulle tuli, että vetimen alla on tuollainen pitkulainen ”laatta”. En tiennyt, että vetimiimme kuuluu sellainen…en ole vielä nähnyt tuota livenä, mutta toivottavasti se ei ole liian ”romanttinen”. Olin kuvitellut, että vetimiin kuuluu sellainen huomaamaton ”pyörylä” kuten yleensä. No, selvitellään…

Viime torstaina meillä molemmilla oli vapaapäivä ja koko päivä meni erinäisiä raksajuttuja hoidellessa. Tilasimme paikallisesta kaihdinliikkeestä valkoiset rullaverhot kaikkiin ikkunoihimme sekä huomaamattoman verhokiskon makkarin kattoon. Kävimme myös ostamassa postilaatikon, talonnumeron, muutamia lamppuja ja muuta pientä Clas Ohlsonilta. Lisäksi katselimme lasiseinämiä kylppäreihin.

Hups! Mikä kuva tänne eksyi…? Mankun leipoma synttärikakku minulle… 🙂 Paljon kermavaahtoa ja suklaata!!!!

Vapaapäivänä kävimme myös Topi-keittiöllä tilaamassa yhden vetimen lisää kodinhoitohuoneeseen ja samalla saimme kuulla, että vaihto-ovemme ja saarekkeen päädyt tulevat viikolla 14. Kannustaloedustajamme Pentti Porrassalmen juttusillakin kävimme samalla ihan hyvikseen. Tiedustelimme, mistä saisi sellaisen suuren aurinkovarjon, joka näkyy Kosketus-talossa Kannustalon kuvastossa. Sellainen olisi ihana meidän takapihalle! Netraudasta saa ainakin sellaisia vähän pienempiä versioita…

Tällä viikolla jatkuu parketin asennus; se täytyy vielä asentaa vanhempien makkariin ja tytön huoneeseen. Sitten pitäisi hommata jalkalistat (eli listattomuus on valitettavasti unohdettu). Olemme myös selvitelleet ikkunoiden ympärille tulevia metallilistoja. Tällä viikolla timpurimme asentavat lisää väliovia paikoilleen. Hommat jatkuu!

Author

22 Comments

 1. >hihii, kivan näköistä, tulee kyllä aikamoinen unelmakoti teille 🙂 etenkin keittiö viehättää silmääni!

 2. >Teille tulee kyllä ihana uusi talo! Minkälaiset halogeenit teillä on välitilassa? Laittaisitko kuvaa näistä tarkemmin? Ollaan tekemäs keittiöremppaa ja haluisin kans huomaamattomat halogeenit, mutta en oo viel perehtyny asiaan tarkemmin.T: Fanni80

 3. >voi mikä unelma! Pian muutatte! Ei malta oottaa sisustuskuvia ollenkaan.keittiö on kyllä niin ihanan valoisa ja valkoinen.

 4. >en ole tainnut vielä kertaakaan kommentoida mutta blogia olen seurannut jo pitkään. Tosi ihana koti teille tulossa ja monta mahtavaa juttua! Ideoita tuli itellekin korvan taakse jos joskus pääsis raksapuuhiin. Eilen sain messuille Exxactien esittelijälle sanoa että olen jo jonkin verran tietoinen heidän tuotteistaan ja odotan innolla kuvia nähdä ne seinässä (ja nyt teit sen postauksen 🙂 ). Noista ikkunoista haaveilen, nykyisessä asunnossa olkkarissa samantapaiset ja mikä valonmäärä!

 5. >Teillä on jo aivan upean näköistä. Lopputulos on varmasti hyvin yhdenmukainen ja tyylikäs. Ja kakku vasta hieno onkin:)Tuli taas tuosta teidän liesituulettimesta mieleen, että on se niin väärin, kun huippuimurin kanssa yhteensopivia liesituulettimia on markkinoilla niin vähän. Meille tarvitaan seinälle tuleva huipparimalli ja mieluiten ottaisin erittäin yksinkertaisen lieriön tai teidän tuulettimen kaltaisen suorakaiteen, mutta ei onnistu. Halusin liesituulettimen huippariin yhdistettynä, koska nyt se on mahdollista, kun rakennetaan uutta, menee käryt ulos. Tässä olis markkinarakoa jollekin valmistajalle!

 6. >Oioi, ihanaa, teillä etenee vauhdilla! Oletko tyytyväinen parkettiin nyt kun näet sen livenä isolla pinnalla? Ainakin kuvissa se näyttää tosi hyvälle. Itse sain juuri laatat tilattua, nyt pitäisi pistää tilaus erikoisparketille menemään.

 7. >Oih ja voih, kohta pääsette muuttaan! 😀 Kaikki näyttää niiiiiin hyvältä.Ja nyt ihastuin tuohon teidän kylppärin oven painikkeeseen, just tollasia olen suunnitellu meille! Mistähän me löydettäs samanlaiset?! 🙂

 8. >Ei voi kuin huokaista! Näyttää todella hyvältä! Teille ei varmaan tule listoja minnekään, kun näyttää ihan hyvältä kuvissa? Ja katto on tosi hieno!Ja katkaisimet ja ja ja :D(ps. saisiko lähikuvaa keittiön välitilan laatoituksesta?)

 9. >Hei, tosi hyvältä näyttää!Minuakin kiinnostaisi lähikuva välitilan laatoituksesta. Mietimme välitilaan lasia tai tätä samaa laattaa kuin teillä. Jälkimmäisessä mietityttää, kuinka saumat saa pidettyä puhtaana erityisesti kun sitä sauma-ainetta on suhteessa paljon koko pintaan.Näyttäisitkö vielä parketin ja laatan kohtaamispaikan? Minua kiinnostaa, miltä näyttää kun "ladontasuunta" on eri. Meillekin olisi tulossa juuri näin, mutta ennakkoon ajatus tästä häiritsi minua. Halusitteko asentaa parketin nimenomaan kohtisuoraan ikkunaseinää vastaan valon tulosuunnan takia?Tsemppiä loppu-urakkaan!

 10. >Sähköalan ihmisenä kiinnostaa teidän kytkin ja pistorasia kalusteet. Hienoa, että olette satsanneet tyylikkäisiin kalusteisiin ja valaistukseen. Jäänpä seuraamaan blogianne ja odottelemaan kuvia valaistuksen toteuttamisratkaisuistanne. :)-Mika-

 11. >Aivan uskomatonta miten paljon olette taas saaneet aikaan! 🙂 Jo näistä kuvista voi hyvin kuvitella miten mahtava lopputulos on! 🙂 Voimia loppurutistukseen teille 🙂

 12. >Hyvältä näyttää. Kokonaisuus on ihanan harmooninen ja rauhallinen. Tsemppiä loppurutistukseen ja muuttohäslinkiin. Pian te tosiaan jo asutte uudessa kodissa!

 13. >Teille on kyllä tulossa todella kaunis koti! Nuo valokatkaisimet ja pistorasiat ovat ihanan ylellisen näköiset, nyt omat muoviset näyttää entistä rumemmilta 😀

 14. >mine: Harmaja on ollut unelmamme jo ennen ekan talon rakentamista. Nyt se unelma toteutuu… 🙂 Pitää uskoa unelmiin. :)Fanni80: Meillä on välitilassa ihan normaalit, pyöreät halogeenit. Ne on upotettu runkoon, eli yläkaapeissa on oma tila lampun koneistolle. Voin ottaa tarkempia kuvia… :)RUMBO: Arvaa vaan maltanko minä odottaa, että pääsen sisustamaan! ;D Tuntuu, että nämä viimeiset viikot matelevat…myyrä: Oi, kiva kuulla, kiitos ihanasta kommentista! :)Nanna: Niinkö? Kiva kuulla! 🙂 Mankku ja timpuritiimimme ovat kyllä molemmat niin ahkeria!Violette: Kuulostaapa kummalliselta, että huippuimurilla varustettujen liesituulettimien valikoima on niin rajoittunut! Olisi kyllä markkinarakoa siinä tapauksessa! Toivottavasti löydätte mielesen mallin… Voisiko sellaisen teettää…? Jos ostaisi vain kojeiston ja vuoraisi sen mieleisekseen…?Onneli: Olen kyllä todella tyytyväinen tuohon parkettivalintaan! Se näyttää hieman erilaiselta eri valaistuksissa (luonnollisestikin). Kun ekassa huoneessa oli parketti ja menin katsomaan, mietin, että onko sävy liian harmahtava. Mutta sitten kun suurempia alueita oli valmiina ja valaistus oli parempi, huomasin, että sävy on juuri oikea! Ei liian punertava tai kellertävä. Sopivan lämmin. 🙂 Tsemppiä teille!Tanja: Välioviemme vetimet tulevat samasta paikasta kuin väliovetkin: eli Matti-ovesta. Selvittelemme nyt voisimmeko palauttaa vetimet, sillä nuo eivät minusta täysin sovi talomme henkeen. Jos emme voi palauttaa (vetimiä ei ole yhtään asennettu paikoilleen ja vain tuo yksi on otettu pakkauksesta), niin aiomme sitten myydä nuo. Jos päädymme myymään nuo, niin ilmoittelen siitä sitten täällä blogissa… Maksavat 80e/kpl, mutta voisimme myydä pikkuisen halvemmalla…Mari: Kiitos Mari! 🙂 Kyllä meidän on pakko laittaa jalkalistat. Ei tuota parkettia saa niin siististi, että voisi olla ilman listoja…tai saisi voisi saada, mutta se veisi niin paljon aikaa. Olemme katelleet semmoisia ihan ohuita ja huomaamattomia valkoisia listoja…Luulin jo, että olen postannut liikaakin kuvia tuosta välitilasta, mutta voin toki laittaa vielä lähempääkin kuvaa… :)Anonyymi: Ok, laitan lähikuvaa välitilanlaatasta. Sauma-alaa on kyllä paljon, mutta meillä ei liesi ole tuossa kohdassa, joten se vähentää likaantumisriskiä. Ja jos saumaa Kerapoxyllä, on saumat helpompi pitää puhtaana.Parketti pitää ehdottomasti olla asennettu noin päin luonnonvalon takia (niinkuin arvelitkin). Ja minusta eteisen laatta ei missään nimessä olisi voinut olla toisin päin. Minusta niiden ei tarvitse olla samatenpäin – ovathan ne eri materiaalejakin. Mutta toki voin laittaa vielä kuvaa siitäkin kohdasta… :)Mika: Kiva kuulla! 🙂 Meille ehdotettiin yhteistyötä Schneiderin kanssa ja päätimme lähteä mukaan yhteistyöhön, sillä kyseessä ovat laadukkaat tuotteet. Sitä myötä valitsimme nämä sähkökalusteet. Olemme erittäin tyytyväisiä! :)Jessica: Kiitos Jessica! 🙂 Kiva kuulla sinustakin! <3Heidi: Kiitokset tsempeistä! Sitä tarvitaan…muuttohässäkkä tulee olemaan yhtä h******iä… :DSinisilmä: Kiitti! 🙂 Toivottavasti sisustuksesta tulee sellainen kuin olen visioinut…

 15. >Hei! Kiva kuulla, että parketti täytti odotukset! Sauma-aineesta vielä kysymys: Kerapoxyn kohdalla on suositus, että sauma olisi vähintään 3 mm leveä. Laitoitteko te laatat ohuemmalla saumalla ja toimiko hyvin? Ja laitoitteko Kerapoxyä joka paikkaan? Mekin ollaan päädytty Mapeihin sävyn vuoksi, vaikka muut tarvikkeet ovat Miraa laatoittajan tottumuksen vuoksi. Laattapisteestä suositeltiin Ultracolor plussaa, mutta täytyykin harkita tuota Kerapoxyä, jos se auttaisi saumoja pysymään puhtaampina 🙂

 16. >Ok. Toivottavasti saatte vaihdettua painikkeet. Ehkä ne on teille himpun verran liian perinteiset kun minä niihin rakastuin 😀

 17. >Siitä huippuimurista, se on katolla ja siihen yhdistettäviä laitteita on erilaisia, mutta moni merkki esim. saksalaiset ei tee niitä lainkaan, koska siellä ei ole tapana. Lapetekilta kysyin jo, jos muokkaisi jotain liesituuletinta, mutta eivät suositelleet. Ääh, ja mä ajattelin kerrankin saavani käryt ulos eikä pelkästään rasvoja suodattimeen. Etsintä jatkuu!

 18. >Makea liesituuletin, mistä se on? Tuon tyyliset ovat niin tätä päivää! 🙂

 19. >Onneli: Emme laittaneetkaan Kerapoxyä joka paikkaan, sillä se jämähti vähän laattohin kiinni. Se pitää pestä tosi nopsaan pois, kun saumaa. Kyllä se lähtee jämähdyksenkin jälkeen pois, mutta siinä on kovempi homma (onneksi meillä jämähti vain pikku kohtia). Saumat taisivat olla juuri sen 3 mm. Se ohuin lanka oli käytössä käsittääkseni. Varmistan asian vielä…Tanja: Toivon todellakin, että saisimme palauttaa kahvat! Ei jaksaisi kaiken hässäkän keskellä alkaa myymään niitä… Violette: Voi harmi juttu! Toivottavasti löydätte jonkun hyvän ratkaisun… :)Anonyymi: Liesituuletin on Lapetekiltä. 🙂

 20. >Heips 🙂 kivalta näyttää :)onko nuo pistorasiat sellaset että tuohon kehyksen väliin voi laittaa vaikka jotain kuviollista tai värillistä paperia ?? näyttää ihan siltä 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.