Olin tänä iltana raksalla imuroimassa. Nappasin samalla muutamia yksityiskohtakuvia ja päätin tehdä postauksen asioista, joita olette kommenttiboxissa toivoneet. Ja taitaa tähän postaukseen eksyä muutakin höpinää. Sekameteli…

Meitsi imuroi
Kyllä tuli siistiä

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, on lisää väliovia asennettu paikoilleen. Vanhempien makkarissa on satiinilasiset tuplaovet.

Aloitetaan vaikka keittiön toivejutuista. Mari ja anonyymi toivoivat lähikuvia keittiön välitilan laatoituksesta, joten tässä tulee:

 

Laatta on siis Laattapisteen Trento Nacar, joka on saumattu yliasti valkoisella perussauma-aineella. Yliasti saumattuna laatat näyttävät mosaiikilta. Laatassa on jonkin verran kiiltoa, joten se kimaltelee hiukan valoisella säällä.

Fanni80 kyseli välitilan valaisimista. Yläkuvassa ne vähän vilahtavatkin, mutta tässä vielä tarkempia kuvia:

 

Halogeenien koneisto jää kaapin tuplapohjan alle

Keittiön välitilan halogeenit ovat Lapetekin mallistosta ja ne on täysin upotettu kaapistoon.

Aiemmin olen saanut useita kyselyitä aikuisten kylppärin suihkujen etäisyydestä. Nyt mittasin sen…

…suikutangosta suihkutankoon on etäisyys 85 cm. Ihan sopiva väli meille. Saunarakennuksen kylppärissä on kahden suihkun välissä hiukan isompi tila.

Anonyymi kyseli miltä näyttää, kun eteisen laatta on vaakasuunnassa ja parketti on pystysuunnassa (luonnon valon suunnan takia). Tässä muutama kuva eteisestä, jossa on tuollainen tilanne (sori sotku):

 

 

Ei minusta tuo haittaa ollenkaan. Olisi ollut hassua laittaa laatta toisin päin. Parketin on kuitenkin ehdottomasti oltava näin päin.

Olemme päättäneet, että vaihdamme välioviemme kahvat. Ne eivät ole tarpeeksi modernit makuumme. Kahvat täytyi valita vain kuvan perusteella, joten emme tienneet tarkkaan millaiset ne ovat. Selvittelemme nyt voisimmeko palauttaa vielä täysin käyttämättömät kahvat. Jos se ei onnistu, myymme nämä ovenkahvat:

 

Sitten otin ihan huvikseni vain muita kuvia…

Työhuoneen lattialla makaa yksi Ikean Godmorgon-sarjan seinäkaappi: ero valkoöljytyn ja ”tavallisen” tammen välillä on selvä

 

Mankku maalaa eteisen vaatehuoneen yhtä seinää harmaaksi

 

Näkymä vanhempien vaatehuoneesta makkariin

 

Näkymä vanhempien makkarista olohuoneeseen

 

Vihdoinkin vanhempien makkarissa on siistiä (tämä huone on ollut varastona)

 

Ja vielä yksi kuva vanhempien makkarista
Lastenhuoneissa ja lasten kylppärissä ei ole satiinilasiovia vaan saman sarjan koko valkoiset ovet

Kävimme tänään Kodin Terrassa katselemassa lattia- ja peitelistoja (oven karmien ympärille) ja löysimme sopivan ohuet. Lisäksi löysimme sieltä ihan kivat vessapaperirullatelineet sekä pyyhekoukut. Pyyhekoukut olivat tarrakiinnitteiset, joten voimme myöhemmin hankkia paremmat jos siltä tuntuu. Laitan niistä myöhemmin kuvia… Nyt nukkumaan!

Author

24 Comments

 1. >Näyttää niin hyvältä! ja valmiilta. :-)Olen iloinen puolestanne -rakentaminen on suurisuuri projeksi!

 2. >Näyttää todella hyvältä ja valoisalta!Meillä on samanlainen tilanne, että laatoitus tulee juuri noin päin kuin teilläkin ja parketin suunta samoin. Näin ollaan ajateltu alusta lähtien eikä tullut edes mieleen, että siinä olisi jotain hassua. Ehkä riippuu tilasta, mikä sopii?En ehtinyt kommentoimaan niitä aikaisemmin ajattelemiasi Ikean koukkuja. Meillä on nykyisessä kodissa kahdessa kylppärissä Ikean koukkuja, reelinki (?) pyyheliinoille, peilikaapit ja yksi korkea kph-kaappi. Koukut ovat tosiaan halvanoloiset, eivät niin kivat kuin kuvissa. Myöskään peilikaappeja en ostaisi Ikeasta. Kaapeissa olevat pistorasiat ovat heppoisia.

 3. >Huh, raksalta juuri kotiuduttu, maha ja jääkaappi tyhjinä. . . Mutta vähiin käy ennen kuin loppuu. . . Ainakin tämä ramppaaminen a paikasta b:hen. Raksahan elää vielä ulkohommien osalta tämän kesän ja pihaa laitellaan sitten seuraavana. Mutta ihanaa, kun on jo niin valmista 🙂 samaa hommaa tänään tein eli imurin varressa ja vähän mopinkin, kuvia en jaksanut ottaa ensimmäistäkään. . . Ehkä huomenna?!Mukavaa loppuviikkoa!

 4. >Upiaa, upiaa! Meille on tulossa tasan samat väliovet (myös makkarin tuplasatiinit), joten kiva nähdä ne "livenä". Ihanan näköistä teillä, ei malttaisi millään odottaa omaa muuttoa! 🙂

 5. >Hei. En ole aiemmin kommentoinut mutta seuraillut sivusta rakennusprojektianne. Teille tulee ihana uusi koti! Blogiasi lukiessa tulee itsellekin halu rakentaa. Hankalimpana osuutena melkein pidän sopivan tontin löytämistä. Yhden talon olemme rakentaneet. Nyt ei ole niin ajankohtaista kun asumme ulkomailla mutta ehkä joskus tulevaisuudessa.

 6. >Hei!ihana valo ja voi aistia uuden talon tuoksun, puun,maalin…kutkuttava tunne kun kohta saa kantaa huonekaluja sisään.MAHTAVA URAKKa!meillä alkaa raksalla kohta villoitus.

 7. >Ihanalta näyttää 🙂 Tuo lattia on kaunis.Tuliko teidän sohva tänään 🙂

 8. Onnen Omenia Reply

  >Tosi hieno talo teille valmistumassa, ihanaa kun on vanhemmilla oma vaatehuone ja kylpyhuonekin, luksusta 🙂 Kiva idea maalata pojan huoneen katto sinisellä.

 9. >Ihanan näköistä! Noi teidän ikkunat, aah, niin valoisaa! Ja munakoiso seinällä on upeen näkönen myös. Asun vuoden vanhassa omakotitalossa, joka on valmis paketti reiluin muutostöin, että saatiin talosta unelmakoti, mutta kun näitä kuvia katselee, alkaa taas löytyä uusia ideoita ja nykyinen koti on ihan jo plaah… Aina tarvii pitää silmät ja korvat auki sopivaa tonttia silmällä pitäen. :)-Eija

 10. >Upealta näyttää. Aivan ihania pintamateriaalivalintoja olette tehneet :)Nuo keittiön välitilan laatat ovat erityisen kivan näköiset. Saako kysyä, minkä valmistajan/minkä merkkistä on tuo saumausaine tuossa välitilassa?t. Päivi

 11. >Upeita kuvia! Erityisesti tykkään parketista ja isojen ikkunoiden mallista. Hyvä idea että vaihdatte kahvat, ne ovat ihan eri tyyliä kun muu sisustus, sekä kahvan "tausta" että itse kahvan pää.Minkä sohvan olette tilanneet? Pitäisi itse pian tehdä sohvapäätöksiä ja tod näk vielä kaksin kappalein.

 12. >Satu: Oi kiitos lämminsydämisestä kommentista! 🙂 Tsemppiä teidänkin projektiin! Käyn sitä aina seuraamassa… :)Violette: Ei minullekaan tullut mieleen, että laattojen eri suuntaisuus parkettiin nähden olisi häiritsevää. Ja jos asiaa ajattelee, niin pitäähän kontrastejakin olla…No hyvä sitten, että löysimme toiset koukut. 🙂 Harkitsimme jossain vaiheessa Ikean peilikaappejakin, mutta olemme päättäneet laittaa vain pelkät peilit ja ne hankimme lasiliikkeestä tms.anne: Oi, pääsisinpä minäkin jo moppaamaan lattioita! Viikonloppuna ajattelin mennä pesemään ikkunat…jos saadaan lapsenvahti (toivottavasti). Ensi viikolla on meilläkin ehkä muuttotarkastus… :)Vera: Nuo ovet ovat oikein hyvät. Ehkä taloon olisi sopinut vieläkin modernimmat, mutta me ihastuimme näihin… Kyllä tekin kohta pääsette muuttamaan! :)Anonyymi: Valo on ihanaa! :)Saya: Tontin hankkimisessa voi kyllä olla omat hankalat puolensa. Se riippuu varmasti paljon paikkakunnasta. Vaasasta oli tosi vaikea saada tonttia, emmekä saaneekaan kaupungin tonttia, vaan jouduimme silloin ostaa yksityiseltä. Täällä kotikaupungissa tontti järjestyi tosi hienosti ja halusimme nimenomaan alueelle, jossa on paljon lapsiperheitä. :)Päivi: Uuden talon tuoksu on kyllä ihana! Tsemppiä teidänkin projektiin! Kohta teilläkin kannetaan huonekaluja sisään… ;)Malia: Juuuu, soffa tuli! Vielä on paketissa keittiön lattialla. :)mine: Niinkö? 🙂 Raksaaminen on kyllä kivaa!Hanna: Kiitti Hanna. :)Anonyymi: Olohuoneen kattolamput on hankittu Sisustuksen Koodista. En enää muista lamppujen merkkiä, mutta Koodista voit kysellä tarkemmin. Ja voin sen merkinkin selvittää myöhemmin….Onnen Omenia: On kyllä ihanaa saada vaatehuone, niin ei ole makkarissa kaapistoja tilaa viemässä! 🙂 Vanhempien kylppäri on se, mikä taloissa on normaalisti pääkylpyhuone ja lasten kylppärinä on normaalisti toisena wc:nä oleva tila, jonne on lisätty suihku. Joten siinä mielessä ihan normi ratkaisu, mutta on kätevää, että lapsilla on oma suihku sitten, kun ovat teinejä… :)Eija: Aistinko siis toista raksaprojektia siellä päässä. 😉 Meilläkin mies jo puhuu kolmannesta talosta, vaikka ei olla tähän vielä edes muutettu. 😀 Minä olen sitä mieltä, että saa meidän raksaaminen jäädä tähän. :)Päivi: Voi hitsi, kun en nyt muista sauma-aineen merkkiä, mutta ihan normisauma-ainetta se oli. Kysyn mieheltä kun hän tulee raksalta ja ilmoittelen… :)Gloria: Niinpä, kahvat eivät sovi talomme tyyliin. Päätös oli helppo tehdä, kun näin kahvat. Nuo olivat kaikista moderneimmat kahvat, mitä Kannustalon (Matti-oven) kautta sai ja päätös tehtiin sellaisessa mielentilassa, että ei jaksanut miettiä enempää. Mutta pieleen meni. Mankku tilasi tänään uudet Abloyn kahvat. :)Sohvamme on Adean Band. Sitten pitäisi vielä löytää saunarakennuksen vierashuoneeseen vuodesohva. Ei ole helppoa! Tsemppiä teille sohvapäätöksiin! 🙂

 13. >Ihana valoisaa! 🙂 Olen rakastunut teidän olohuoneen ikkunoihin 🙂 Tämä koti on kyllä se minkä valmistumista odotan eniten blogimaailmassa. Edustaa hyvin paljon muodoiltaan ja väreiltään mitä itse haluan seuraavaan. Ihana koti!

 14. >Oi että,mikä valoisuus tupa-keittiössä onkaan, ja makkareissa!!! Kotinne on kodikas jo nyt ilman kalusteita! :DOnko toi lattia livenäkin noin vaalea, miltä se auringonpaiste kuvissa näyttää, vai hämääkö kuvat. Mallipalaparketti näyttää tummemmalta, mutta nää on varmaan just niitä asioita, että kokonaisuuden hahmottaa vasta isossa tilassa :/raksarouva

 15. >Sanna: Voi kiitos ihanasta kommentistasi! 🙂 Kiva kuulla!raksarouva: Tuo parketti näyttää tietenkin erilaiselta eri valaistuksissa. Mutta on se melko vaaleaa, mutta ei ihan valkoiseksi voisi kutsua kuitenkaan. Ollaan tykätty siitä kovasti! 🙂

 16. >Mitkä kahvat lopulta valitsitte välioviin? Onkohan blogissasi lähikuvaa niistä?

 17. >Iines: Valitsimme Abloyn kahvat. En ole tainnut niistä vielä postailla kuvien kera, mutta täytyy tehdä se jossain vaiheessa.

 18. hei suvi! talomme rakennustouhut ovat alkamassa ja mietimme parhaillaan ”kynnyslistoja” (tai mitä ovatkaan viralliselta nimeltään), jotka normaalisti erottavat esim. laatan ja parketin yhtymäkohdan. huomasin että teillä on joku hyvin huomaamaton lista eri lattiamateriaalien välissä (esim. keittiön ja olohuoneen välissä), vai onko siinä listaa laisinkaan? haluaisitko kertoa siitä lisää, koska ratkaisunne näyttää juuri sellaiselta millaisen haluaisimme! talonne on muutenkin todella upea ja kauniisti sisustettu! 🙂

  • Kiitos kauniista sanoistasi! 🙂
   Meillä ei ole laatan ja parketin välissä (vielä) listaa ollenkaan. Tarkoitus on ollut kyllä laittaa siihen jotain, mutta sopivaa listaa ei ole vielä löytynyt. Kaikki ovat jotenkin ihmeellisen muotoisia. Haluaisimme mahd. yksinkertaisen ja huomaamattoman, joten hankinta on jäänyt.

 19. okei! tilanne on sitten sama kun meillä, nimittäin olemme myös etsineet hyvin simppeliä listaa tai muuta ratkaisua siihen, mutta tuntuu olevan aika kiven alla.. etsintä siis jatkuu 🙂 kiitos kuitenkin vastauksestasi!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.