Olette saattaneet huomata ettei taloomme tule tapettia mihinkään, lukuunottamatta lastenhuoneisiin tulevia kapeita ”pituusmittatapettisoiroja”. Ihastelen kauniita tapetteja, mutta nyt meistä tuntuu siltä, että omaan kotiimme emme tapettia halua. Olen saanut yliannostuksen varsinkin voimakkaista kukka- tai barokkityylisistä tehostetapettiseinistä.

Taloprojektimme alussa kaavailin vielä, että tapettia olisi tullut makuuhuoneisiin sekä työhuoneeseen (kts. tämä postaus). Ihastuin etenkin Neisha Croslandin tapetteihin. Vieläkin voisin harkita makuuhuoneeseemme tätä Neishan Firework Flower -tapettia:

Myös Cole&Sonilla on aivan ihania tapetteja! Ekassa raksaprojektissa ihastuin Malabar-tapettiin, jota meille tuli sitten ekan talon makkariin ja kankaana keittiön verhoihin. Pidän tuosta kuosista edelleen kovasti, mutta uuteen kotiin sitä pääsee vain verhojen muodossa, jos jokin vanhoista verhoistamme sopii uuden talon johonkin ikkunaan (tytön huoneeseen tai khh:seen).

Paperi-sävyllä maalatut seinät

Nyt olemme maalanneet suurimman osan seinistä Tikkurilan Paperi-sävyn (F497) valkoisella. Aluksi suunnittelimme maalaamista Lumi-maalilla, mutta se on varsin hintavaa ns. perusmaaliin verrattuna. Päätimme sitten, että tavallinen maali kelpaa hyvin, laitetaan säästyneet rahat sitten mielummin johonkin muuhun. Paperi-sävy on osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi, sillä se ei ole yhtään kellertävä tai liian harmaa.

Työhuoneen Kätkö-sävyllä maalatut seinät

Työhuone maalattiin tummaksi, lähes mustaksi Tikkurilan Kätkö-sävyllä, X502. Tavoitteenani oli löytää munakoisoon vivahtava sävy ja minusta tämä oli oikein hyvä valinta. Väri näyttää hiukan erilaiselta eri valaistuksissa: välillä se näyttää mustalta ja välillä hyvin tumman liilalta. Tikkurillalla oli myös sävy Munakoiso, mutta minusta se sävy ei ollut ihan se, mitä haimme.

Liitutaulumaalia tytön huoneessa

Tyttären huoneen yksi seinä on maalattu liitutaulumaalilla. Täytyy ostaa vielä värikkäitä liituja, jotta seinälle muodostuu suloisen värikkäitä piirustuksia. Olen ajatellut myös, että voisin itse piirtää ylemmäs jonkin kuvan, joka säilyisi seinällä kauemmin.

Pojan huoneen sininen katto

Poika halusi huoneeseensa sinistä. Mietimme eri ratkaisuja melko pitkään ja lopulta päätimme maalata katon siniseksi, sävy K358. Värin huomaa vasta, kun astuu huoneeseen sisään, joten se ei ole liian hallitseva esim. olohuoneesta katsottaessa. Pojan huoneeseen on tulossa Marimekon autokankaasta tekstiilejä tuomaan lisää väriä.

Lisäksi meillä on vielä yksi purkki harmaata maalia, sävy K499 Graniitti. Sillä oli aluksi tarkoitus maalata vanhempien makuuhuoneen sängynpäätyseinä, mutta haluamme nyt aluksi pitää makkarin ihan valkoisena, joten harmaalla maalataan eteisen vaatehuoneen yksi seinä sekä todennäköisesti myös saunarakennuksen vierashuoneen seinä. Minulla on tarkka visio eteisen vaatehuoneen sisustuksesta, enkä malttaisi odottaa, että pääsen toteuttamaan sen!

Nämä ovat Valkoisen Harmajan seinäpintavalinnat. Seiniä on suhteellisen helppo maalata ja tapetoida, joten voi olla, että vähän myöhemmin niissä nähdään jotain muutosta. Nyt kuitenkin yksinkertainen, pääosin valkoinen värimaailma tuntuu raikkaimmalta.

P.S. Neisha Croslandin ja Cole&Sonin tapetteja saa ainakin Sisustuksen Koodista (toimittavat ympäri Suomen).

Author

10 Comments

  1. >Kuulin kaverilta että kyseinen lumi maali on erityisen herkkä tahroille ja vaikea lasten kanssa! =) Hyvältä näyttää ja joskus mielestäni on tarpeenkin miettiä edullisia vaihtoehtoja. Se tuo pientä särmää sisustukseen, ettei kaikki ole suoraan lehdistä- desing jutut hyppäävät paremmin silmiin kun niitä ei ole kaikkialla. Sitä paitsi persoonallinen koti on kaunis!

  2. >Olikos se teidän ulkovärimaali jo päätetty, mikä sävy tulossa seiniin?

  3. >Meille ei tule toista kertaa iitutaulumaalilla tehtyä seinää. Mikään ei sotke sen enempää kuin varsinkin värilliset liidut. Siitä liitujauhetta on sitten lattia täynnä ja siitä se kulkeutuu ympäri taloa. Lapset saa vapaasti liituilla pihalla ja koulussa, mutta ei kotona 🙂

  4. >Hei!Kiitos tästä ihanasta ja inspiroivasta blogista! Meidän perhe rakentaa ensimmäistä taloaan ja muuttamaan pääsemme toivottavasti toukokuussa. Olemme seinäpintojen kanssa samoilla linjoilla kanssanne, valkoista maalia laitamme näin alkuun. Sänkyjä lukuunottamatta lähes kaikki huonekalut on ostettava uusina tulevaan kotiin, joten mielestäni on järkevämpää panostaa kestäviin, laadukkaisiin kalusteisiin ja laittaa tapettitehosteet sitten tarvittaessa, kun olohuoneen kalusteiden kuosit on valittu. Tyyliin tapetti sohvan ehdoilla, eikä päinvastoin. Vaikka niinhän siinä tietysti sitten käy, että tällaiset remppahommat eivät enää kiinnosta siinä vaiheessa, kun muutto on tehty…Mutta ehkä sitten parin vuoden päästä, kun piha on laitettu…

  5. >Meillä projekti aivan alkutekijöissä, mutta haaveissa jo sisäseiniin tuo Lumi-maali. Harmi että on kovinkin hintava, jää varmaan meilläkin pois ihan kustannussyistä.

  6. >Meilläkin on suunnitelmissa maalata seinät, tapettia ei laiteta todennäköisesti mihinkään huoneeseen. Tuo Kätkö-väri näyttää tuossa kuvassa mun silmään just ihan munakoison väriseltä, hieno!

  7. >Näyttää niin kivalta, en malta odottaa lisäkuvia :)Tosi hienon bannerin olet tehnyt!

  8. >Moikka!Minulla on ongelma ja mietin miten se teillä on ratkaistu. Eli minne teille sijoitetaan keittiön pistorasiat? Tulevatko kaappien alle, vai pöytätason korkeuteen vai keskelle.

  9. >Anonyymi: No siinä(kin) tapauksessa hyvä, ettemme ottaneet Lumi-maalia! ;)Ja olen samaa mieltä, että jotain jännää, omaakin pitää olla sisustuksessa. Joskus kieltämättä ärsyttää se, että jotku arvostelevat ettei design-huonekaluilla sisustetut kodit ole persoonallisia. Minusta persoonallinen tarkoittaa omistajansa näköinen, ei erikoinen. En haluaisikaan erikoista kotia… ;)Anonyymi: Tarkkaa ulkomaalin sävyä ei vielä ole päätetty (siis tarkkaa värikoodia), mutta valkoinen on talosta tulossa. :)Anonyymi: Hyvä pointti! Täytyy katsoa kuinka paljon sotkua tuosta liitutauluseinästä tulee…maalataan tai tapetoidaan se sitten uudestaan jos siltä tuntuu…Anonyymi: Eipä kestä, tätä blogia on kiva kirjoitella… :)Järkevältä kuulostaa tuo pohdintasi. Kannattaa todella päättää nuo jutut sitten vasta, kun on huonekaluvalinnatkin selvillä. Meille ei ole tulossa muita suuria huonekaluhankintoja kuin sohva.Anonyymi: Niin, en tiedä ihan tarkkaan kuinka paljon kalliimpaa se Lumi-maali on, mutta kyllä siitä kuulemma iso hintaero tulee jos maalia menee paljon…Laura: Samat suunnitelmat teilläkin siis. 🙂 Minusta tuo Kätkö on enemmän munakoison värinen kuin Tikkurilan "Munakoisoksi" nimetty sävy. :)Malia: Kiitti sikko! 🙂 Tuo bannerin kuva on tuommonen sinnepäin piirustus….tarkoituksella vähän vinossa kaikki….Anonyymi: Meillä keittiön pistorasiat laitettiin pitkän tason molemmin puolisiin seinämiin (kts. ylemmän postauksen kuvat, pistorasiat ovat niissä vain pyöreitä reikiä). Tämä siksi, että välitila säilyy ehjänä. Yksi pistorasia tulee myös saarekkeen pöydän alle.

  10. Hei! Rakennamme myös taloa ja pohdinnassa seinien värit. Tai oikeastaan ollaan suurimpaan osaan seinistä päädytty tuohon Tikkurilan Paperiin (osittain tulee tapettia). Kuvia katsellessa tuli mieleen, että onko teillä listat niitä maalarinvalkoisia vai puhtaan valkoisia? Tuossa yhdessä olkkarikuvassa ovenkarmilistat näytti hieman kellertävältä seinään nähden, mutta hämäsikö kuva vai onko ne oikeasti kellertävät? Entä keittiönkaapit, onko ne kumpaa? Varmaan olet saattanut kirjotellakin aiheesta, mutta en nyt äkkiseltään löytänyt tietoa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.