flower-5717

Kävin taas poimimassa maljakon täytettä omalta pihalta. En enää muista tämän ihastuttavan pallon muotoisen kukan nimeä, mutta ehkä te osaatte auttaa? Taitaa olla jokin laukkalajike? Tilasin viime syksynä kukkasipuleita eräästä nettikaupasta ja tämä kukkanen on yksi niistä. Kukka kukkii lilan värisenä, mutta nyt se on jo alkanut lakastua ja on minusta tällaisenaan paljon viehättävämpi.

flower-5700

flower-5704

flower-5721

flower-5707

Myöhästyin viime syksynä kukkasipulien istuttamisessa, eikä  kaupoissa ollut kuin jotain rippeitä jäljellä, kun lokakuussa menin sipuliostoksille. Siksi tilasin osan sipuleista netistä. Tänä vuonna täytyy olla nopeampi!

Olette varmasti huomanneet, että tällaiset pallomaisesti kukkivat kukat ovat lemppareitani. Aion tänäkin syksynä istuttaa eri laukkalajikkeita ja tulppaaneita. Daaliatkin olisivat ihania! Toivottavasti kukkaset nousevat paremmin ensi keväänä kuin tänä tänä vuonna. Laukat kyllä onnistuivat ihan kivasti.

Meilläpäin vietetään tänään Venetsialaisia ja toivon, että sade lakkaisi, jotta saisin viriteltyä terasseille kauniit ulkotulet ja kynttilät. Venetsialaisiin kuuluu myös rakettien ampuminen, mutta minun rakettini saa olla tuo kukkanen. Sehän on ihan samanmuotoinen kuin ilotulitukset.


Translation: I picked this flower from my own garden. I love flowers that have a round shape.

Author

6 Comments

 1. Moi! Se on tähtilaukka. Ihan oma suosikkini myös. Omat tähtilaukkani kukkivat tänä kesänä tosi myöhään. Vielä on mullakin pari maljakossa ja pari terhakkana pihalla. Laukat on ihania myös kuivakukkina, mutta tämä tähtilaukka on erityisen näyttävä.

  Ihanaa lauantain jatkoa sinulle!

  Terveisin Katariina

  • suvi m Reply

   Kiitos! 🙂 Sehän tuo tosiaan on. Laukat ovat aivan lempikukkiani – niin luonnossa kuin myöhemmin kuivahtaneena maljakossakin.

 2. Tähtilaukkahan se, joskin itse olen oppinut tuntemaan kasvin sen tieteellisellä nimellä allium.

  Meillä on myös Helsingissä erilaisia Venetsialaisia tänään, mutta ikävä flunssa yrittää väkisin änkeä päälle ja maanantaina pitäisi lähteä etelän helteisiin! Varmaan pakko jäädä sohvalle lepäämään!

  Mukavaa viikonloppua!

 3. Kaikkia laukan kukintoja ei kannata kerätä sisälle sillä ne lisääntyvät siemenestä. Tai toki voit ottaa maljakkoon katkaistusta kukinnosta siemenet talteen ja ripotella ne takaisin kukkapenkkiin. Itse ostin aikanaan pusillisen laukan sipuleita ja nyt minulla on oikea laukkameri!

  Tiina

  • suvi m Reply

   Juu, pari kukkasta jäi kukkapenkkiin vielä. Mutta oman tuurini tai taitoni puutarhurina tuntien suhtaudun skeptisesti siihen, että saisin nämä laukat lisääntymään. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.