Kaupallinen yhteistyö: Kivilähde

Vapaa-ajan kotimme, Villa Fregatti, valmistui loppukesästä ja olenkin blogiin kirjoitellut monista materiaalivalinnoista ja sisustusratkaisuista. Nyt ajattelin kirjoitella vielä tarkemmin millainen on keraaminen taso keittiössä, sillä näin puolen vuoden jälkeen meille on kertynyt konkreettisia käyttökokemuksia tasojen toimivuudesta ja puhdistuksesta mökkiarjessa.

Keittiösuunnitelmat olivat minulla mielessä aika kirkkaana jo mökkiprojektin alkuvaiheessa. Haaveilin mökille trendikkäistä terrazzo-tasoista, mutta kun keittiön laattavalinta varmistui, päätin, että tasoksi kannattaa valita jotain neutraalimpaa. Selailin eri vaihtoehtoja Kivilähteen sivuilta, joka oli minulle tuttu yritys ennestään. Mehän löysimme olohuoneen pöytiimme marmoritasot Kivilähteeltä eräällä ohikulkumatkalla joitakin vuosia sitten! Se olikin onnekas sattuma ja saan edelleenkin todella paljon kyselyitä noista marmoritasoista.

Kivilähde on suomalainen kivenjalostajayritys, joka on toimunut jo 30 vuotta. Heidän koko tuotansa on Suomessa ja työtasot tehdään Ylöjärvellä. Valikoimasta löytyy monipuolisesti erilaisia kivilajeja kuten luonnonkiveä, keramiikkaa ja kvartsia. Me kiinnostuimme keraamisista tasoista niiden kestävyyden ja helppohoitoisuuden takia sekä tietysti visuaalisista syistä.

Keraamiset tasot koostuvat kvartsista, savesta, maasälvästä ja mineraalioksideista sekä luonnon väripigmenteistä. Tasot eivät sisällä kemikaaleja, sillä ne valmistetaan mekaanisesti puristamalla ja kuumentamalla massan. Keramiikka on 100 % luonnontuote, eli se on täysin kierrätettävä ja erittäin ympäristöystävällinen valinta. Ympäristöystävälliset valinnat painoivat vahvasti vaakakupissa kaikissa Villa Fregatin materiaaliratkaisuissa, joten myös siksi halusimme valita keraamiset tasot.

Keraamiset tasot kestävät erityisen hyvin kuumuutta, eivätkä tahraannu tai naarmuunnu. Keramiikka on erittäin vahvaa: sanotaan, että se on kovempaa kuin graniitti ja se hylkii paremmin tahroja ja naarmuja. Keraaminen taso ei ime itseensä vettä, eivätkä lämpötilan vaihtelut vaikuta siihen. Happamat roiskeet tai veitsen viillot eivät myöskään vahingoita sitä.

Keramiikka on ympäristöystävällinen 100 % luonnontuote

Keramiikka poikkeaa materiaalina luonnonkivestä ja kvartsista ominaisuuksiensa lisäksi myös vahvuuden suhteen: keraamisia tasoja toimitetaan usein erittäin ohuina, eli 12 mm vahvuisina. Tämä oli yksi visuaalinen seikka, joka vaikutti päätökseemme tason valinnasta – saimme Villa Fregatin keittiöön upean, ohuen tason.

Kun taso on vain 12 mm vahvuinen, saattaa ongelmaksi muodostua sen yhteensopivuus esim. liesitason kanssa, joka on usein paksumpi. Näin meillekin kävi, mutta asia ratkaistiin asentamalla ylimääräinen kehikko tason alle. Kehikko on samaa materiaalia keittiökaapistojen kanssa, joten se erotu mitenkään erityisesti – varsinkaan, kun kaapistojen välissä on myös ylimääräiset pystylevyt tuomassa ilmettä. Lopputulos on minusta oikein onnistunut!

Keraamiset tasot kestävät erityisen hyvin kuumuutta, eivätkä tahraannu tai naarmuunnu

Valitsimme tasoksi yksinkertaisen valkoisen keramiikan. Malli on nimeltään Lumi. Kivilähteeltä löytyy mitä upeimpia keraamisia tasoja erilaisissa kuoseissa (sitä trendikästä terrazzoakin löytyy), mutta koska keittiön seinään tuli näyttävä laatoitus eri sävyisistä valkoisista laatoista, oli parempi pitää tasovalinta hyvin neutraalina. Yksivärinen taso on myös erittäin ajaton valinta ja uskon, että se näyttää hyvältä vuosikymmenet eteenpäin, eikä viesti vahvasti tämän aikakauden trendeistä. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tähän valintaan.

Siitä lähtien, kun mökkimme valmistui olemme viettäneet siellä niin paljon aikaa kuin mahdollista. Näin talvellakin olemme yöpyneet mökillä ja kokkailleet keittiössä vaikka mitä. On paistettu pihvejä, keitetty puuroa ja leivottukin. Keittiön taso on osoittautunut erittäin helppohoitoiseksi. Olen pyyhkinyt sitä kostealla mikrokuituliinalla ja tarvittaessa käyttänyt mietoa keittiösuihketta. Kaikki tahrat ovat lähteneet pois vaivatta.

Keittiön keraaminen taso on osoittautunut erittäin helppohoitoiseksi

Yhtäkään naarmua ei tasoon ole tullut ja, kuten materiaalin ominaisuuksiin kuuluu, se on kestää erittäin hyvin kuumuutta. Meidän keraaminen taso on kauniin mattainen pinnaltaan, joten joskus mustista astioista on saattanut tulla tasoon viiruja. Musta talouspaperitelineemme on esimerkiksi sellainen, joka tekee viiruja tasoon. Mutta ne ovat vain telineestä lähtevää väriä ja kaikki viirut ovat lähteneet pyyhkimällä pois. Aion kuitenkin hankkia puisen keittiöpaperitelineen, sillä eihän se ole kivaa, että teline ”piirtelee” tasoon.

Kotona meillä on keittiössä kivikomposiittiset Okite-tasot, joihin on kyllä tässä vuosien varrella tullut lohkeamia sekä jälkiä veitsestä. Siihen verrattuna huomaa konkreettisesti kuinka vahva keraaminen taso on ja valitsisin kyllä keraamisen tason uudestaankin jos keittiön hankinta olisi ajankohtaista. Lämmin suosistus siis keraamisille tasoille.

Lue lisää: Keraamiset tasot / Kivilähde

Author

8 Comments

 1. Millainen keraamisen tason hinta on verrattuna kivikomposiittitasoon?

  • Suvi M Reply

   Keraamiset tasot ovat samoissa hinnoissa kuin hintahaarukan yläpäässä olevat kivitasot.

 2. Tosi kaunis taso ja koko keittiö!

  Osaatko sanoa mikä ero on dekton-tasolla ja keraamisella tasolla? Vai ovatko sama asia?

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos, ihana kuulla! <3 En ole kovin hyvin tutustunut dektoniin, joten en kyllä tiedä näiden eroa...

 3. Itsellä terrazzo kivitaso myös harkinnassa. Löysittekö eri toimittajia terrazzolle?

  • Suvi M Reply

   Emme selvittäneet tarkemmin terrazzo-tasoja, kun päädyimme tähän keraamiseen.

 4. Hei,

  Ihana ja upea keittiö! Mikä tuo välitilan laatta on? Ihana yksinkertainen. ?

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! Laatta on WOW-sarjaa ABL-laatoilta. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.