Olen aika pitkään suosinut melko neutraalia värimaailmaa ja nyt on kieltämättä alkanut tuntua siltä, että kaipaisin taas enemmän värejä sisustukseen. Toisaalta mietin, että tämä taitaa toistua joka vuosi: aina keväällä ja alkukesästä tykkään lisätä värejä sisustukseen. Lieneekö syynä eloon puhkeava luonto ja värikkäät luonnonkukat, jotka inspiroivat lisäämään väriä kotiinkin. Mitään väri-ilottelua ei vielä ole luvassa, mutta muutaman pienen muutoksen olen kotona tehnyt.

Ensinnäkin vaihdoin ruokailutilan tauluhyllyllä olevat taulut. Inspiraatiota sain siskon postauksesta, jossa siskoni esitteli meidän isän, Juhani Melenderin, tauluja. Tuumasin, että minulla on ihan liian pitkään ollut samat taulut ruokailutilassa, joten kävin äidin ja isin luona hakemassa uusia tilalle. Hyllyllä aiemmin ollut suuri taulu on yksi lemppareitani, enkä koskaan halua siitä luopua – siirsin sen vain toiseen paikkaan.

Tässä taulukokoelmassa on juuri sopivasti väriä. Kun vielä käyn poimimassa luonnonkukkakimpun maljakkoon, niin kaipaamani väriannostus alkaa olla siinä. Viime aikoina maljakkoon on päätynyt aika usein pioneita, sillä niitä saa nykyisin meidän ruokakaupastakin.

Olohuoneessa rymsteerasin sen verran, että irroitin sohvamodulit toisistaan. Näin on kuitenkin parempi. Vaikka rakastankin moduleiden muodostamaa ihanaa löhönurkkausta, on jättimäinen sohva minusta liian raskaan näköinen. Minusta tuntui koko ajan siltä, että jonkin oli vinksallaan meidän olohuoneessa, enkä ollut yhtään tyytyväinen tähän järjestykseen. Kun irroitin sohvapalat toisistaan, näyttää heti paremmalta.

Sisustuspilarin siirsin olohuoneen nurkasta keskeisemmälle paikalle ikkunoiden eteen. Minulla on pilarille mielessä vieläkin parempi paikka, mutta ensin täytyisi keksiä mihin sijoitan meidän jättisuuren peikonlehden. Peikonlehti ei ehkä viihdy suoraa ikkunan edessä varsinkaan kesällä, kun ikkunoista porottaa suoraa sisälle.

Tykkään niin paljon tehdä tällaisia pieniä rymsteerauksia. Työasiat unohtuvat, kun mietit vain mitä siirtäisit mihinkin ja miten piristäisit kodin sisustusta kotoa ennestään löytyvillä jutuilla. Lopuksi voi istahtaa sohvannurkkaan arvioimaan lopputulosta ja napsaisemaan muutaman kuvan. En kyllä varmastikaan jaksaisi kaikkea työtaakkaa niin hyvin, ellen voisi välillä paeta blogin ja sisustamisen kepeään maailmaan.

Lopuksi haluan vielä kiittää teitä aivan valtavan ihanasta palautteesta, jota olette antaneet Fregatista. En olisi osannut kuvitellakaan näin lämmintä vastaanottoa. Sydämelliset kiitokset. On aivan mahtava jakaa mökkiprojekti teidän kanssa. ♥


Translation: For quite sometime I’ve decorated with a minimal colour pallette. I have to admit: I miss colours! Therefore, I decided to add some colour to our interiors by changing the artwork in our dining space painted. The art is of course painted by my father Juhani Melender. I should also pick colourful natural flowers and put them in the vase – that would be just enough colour for me right now.

Author

2 Comments

  1. Hei,
    Kiitos ihanan inspiroivasta postauksesta. Mistä tuo teidän ihana ruskea nahkainen lattiarahi on?

    • Suvi M Reply

      Kiitos sinulle ihanasta palautteesta! <3 Nahkarahi on kotimaisen Adean "Tre".

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.