Yksi innostavimmista jutuista tammikuisessa blogimuutossani oli se, että pääsen tekemään yhteistyötä Avotakka-lehden kanssa. Ensimmäinen kokoamani juttu ilmeistyi uusimmassa Avotakassa (3/16). Minulle tyypilliseen tapaan juttumateriaalia kertyi yli tarpeen – niinhän käy usein innostavissa blogijutuissanikin ja kuvia on tosi paljon.

Nyt päätin jatkaa tuota maaliskuun ”Sohva ja sen kaverit” juttua täällä blogin puolella. Jutun ideana oli valita sohvan ympärille liittyviä tuotteita: koristetyynyjä, sohvapöytiä, raheja, nojatuoleja jne. Kaikkea sellaista, mistä syntyy kotoisa sohvanurkkaus. Poimin juttuun tietysti myös ihastuttavia sohvia. Tässäpä siis jatko-osa Avotakka-jutulleni.

AT0316_loydot_marimekko_miljoo

LUO KONTRASTEJA

Kutsuva sohvanurkkaus syntyy erilaisista yhdistelmistä ja kontrasteista. Esimerkiksi yhdistämällä sohvaan eri tyylisen nojatuolin. Muhkealla Adean Bon-sohvalla (alk. 2 976 €, Vepsäläinen) on Marimekon kevään uutuustyyny “Okko”. Adean Tao-nojatuoliin (1 373 €, Vepsäläinen) on rennosti aseteltu Marimekon “Kivet”-sisustuspeite (149 €) ja “Kasvu”-tyyny (29,50 €). Artekin ajaton 901-tarjoiluvaunu tarjoaa käytännöllisen laskutilan kirjoille ja kahvikupposelle, 1 855 €, Vepsäläinen. Kuva: Marimekko.

AT0316_loydot_andtradition_mayor

AJATONTA MUOTOILUA

Arne Jacobsenin ja Flemming Lassenin 1930-luvulla suunnittelema sirorunkoinen Mayor-sohva (4 699 €, Finnish Design Shop) sopii hienosti myös nykyaikaiseen kotiin. Sohvaa valmistaa tanskalainen &Tradition.

AT0316_loydot_habitat_valaisin

Jalkavalaisin tarjoaa lukuvaloa sohvan nurkkaan ja tuo kodikasta ilmettä. Upea, kahteen suuntaan valaiseva jalkavalaisin on Habitatin ”Amy” (58x27x185 cm, 99 €).

andtradition_fly_Location_January_2014_12_edited-1

&Tradtitionin puurunkoinen sohva on tuotu kauniiseen miljööseen. Huomio kiinnittyykin suuriin, upeisiin ikkunoihin. Runsas kokoelma viherkasveja luo kodikkuutta. Ihastuttava on myös tuo pullomainen maljakko sohvapöydällä.

Linum_NL_formex

Linumin tuotteista kootussa sohvanurkassa on viehättävää runsautta. Tyynyröykkiöt kutsuvat käpertymään sohvan uumeniin. Sohvapöydän jämpti asetelma koostuu kirjoista ja parista koriste-esineestä.

Kutsuva sohvanurkkaus syntyy, kun sohvan kaveriksi valitsee kauniita tekstiilejä, näyttävän valaisimen ja sopivan kokoisen sohvapöydän. Kirja- tai lehtipinot saavat olla rennosti esillä. Sohvien suosikkisävyjä on jo pitkään hallinnut harmaa väriskaala. Rinnalle ovat nousemassa syvät sinisen sävyt. Tummaa värimaailmaa raikastavat herkät ja murretut pastellisävyt.

Nyt minulla työn alla jo seuraavat Avotakka-jutut. Voit bongata niitä kevään aikana ”Löydöt” osiosta.

Translation: One of the most inspiring things relating to my new blog address is that now I get to collaborate with Finnish interior magazine Avotakka. My first story was published in the March issue. I tend to gather too much material (can be seen also in my blog posts), so I decided to continue the sofa story on my blog. This is, therefore, a sequel to my Avotakka story about sofas and their ”friends”. A cosy sofa corner can be created by adding throws, cushions, arm chairs and tuffets. You can also include interior magazines and books as part of the interior.

Author

3 Comments

  1. Eija Jämbäck Reply

    Hei, haluaisin luoda kodikkaan sohvan röykkiöllä tyynyjä. Ongelma on vain löytää ryhdikkäitä sisätyynyjä, kun helposti tyynyt muuttuvat käytössä ryttykasoiksi. Ainoastaan Hayn nappityynyt ovat pysyneet hyvinä. Mistä löytäisin laadukkaita, muotonsa pitäviä sisätyynyjä?

    • suvi m Reply

      Kannattaa ostaa untuvaisia sisätyynyjä. Ne voi pöyhkiä sopivaan muotoon, eivätkä muutu sellaisiksi muhkuraisiksi. Omani olen hankkinut Sisustuksen Koodista usein samalla, kun olen ostanut koristetyynynpäällisiä, mutta löytyy untuvaisia sisätyynyjä myös vaikkapa Ikeasta tai Jyskistäkin…

  2. Pingback: Sisalmatto - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.