Ensiksi täytyy tietysti toivottaa onnea kaikille isille! Me olemme viettäneet rentoa päivää oman perheen kesken ja kävimme tietysti moikkaamassa myös molempia pappoja. <3 Nyt kun perheen miesväki seuraa formulaa, niin päätin kirjoitella tämän viikon sisustusuutiset.

iittala_teema_tiimi_640x905_v2

iittalateematiimitabletops_16

Photos: Iittala

Tämä ensimmäinen uutinen kantautui tietooni hämmentävästi ruotsalaisista blogeista (mm. täältä), vaikka kyseessä on suomalainen brändi: Iittala. Iittala lanseeraa nimittäin uusia osia Teema-sarjaan ja malliston nimeksi on annettu Teema Tiimi. Teema Tiimin näkökulma on globaali keittiö ja neljän uuden tuotteen suunnittelijat tulevat kaikki Aasiasta. Uutuustuotteita ovat suunnitelleet Minjia Wang (Kiina), Ai Ono (Japani) ja Kyuhyung Cho (Korea).

Nuoret aasialaiset muotoilijat täydensivät Teema-sarjaa kulhoilla ja lautasilla, joita voi käyttää yhtä hyvin niin länsi- kuin itämaisissa keittiökulttuureissa. Esimerkiksi uutuuskulho sopii yhtä hyvin niin keitolle, riisille, jäätelölle kuin lisukkeillekin.

Teema Tiimi lanseerattiin Ruotsissa viime viikolla. Aasiassa Teema Tiimi lanseerataan laajempana 26-osaisena ja useammassa värissä. Huomiota herättävin uutuusväri on eläväsävyinen sininen. Toivottavasti me suomalaisetkin kuulemme tästä mallistosta vielä tarkemmin. Ehkäpä jo ensi viikolla, kun on tiedossa Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen lehdistötilaisuus…?

marimekko_ss17_oh

marimekko_ss17_kt

Photos: Marimekko

Marimekon kevät-kesä 2017 mallisto julkaistiin viime viikolla Helsingissä. Kevään ja kesän 2017 mallistossa yhdistyvät  Armi Ratian Marimekon alkuvuosien vallankumoukselliset ajatukset ja nykypäivän yllättävät ideat, ja näistä kahdesta syntyy Marimekon mukaan heidän designinsa ydin.

Mallistossa nähdään arkistokuvioiden rinnalla uusia Aino-Maija Metsolan ja Liselotte Watkinsin suunnittelemia kuvioita. Mallistoon kuuluu myös Carina Seth Anderssonin ja Sami Ruotsalaisen yhdessä suunnittelema kattauskokonaisuus, joka sisältää painokankaita, keittiötekstiilejä ja astioita. Anderssonin teippitekniikalla luonnostelemat kuviot Basket, Hortensie ja Spaljé ovat taipuneet Ruotsalaisen käsissä Oiva-astioiden pinnalle. Carina Seth Anderssonin Flower ja Urna -maljakoista julkaistaan uusi vihreä sävy.

Kevät-kesä 2017 -malliston kauniit kuvat on stailannut ruotsalainen huippustailisti Lotta Agaton ja valokuvaajana on toiminut Petra Bindel. Lisää kuvia Lotan blogissa.

 kostaboda

Photo: Kosta Boda

Ruotsin Smoolannissa toimiva Kosta Boda on julkaissut uuden värikkään astiamalliston nimeltään Bruk. Luonnon inspiroiman astiamalliston suunnittelussa on panostettu yksityiskohtiin ja pitkäikäisyyteen. Bruk-astiat ovat pinottavia, ne voidaan pestä koneessa, ja niitä voidaan käyttää niin kylmien kuin kuumienkin ruokien tarjoiluun.

trexet12

Photo: Orrefors

Ruotsalainen Orrefors on julkaissut uuden baaritarvikesarjan nimeltään CITY.  Sarjan on suunnitellut Martti Rytkönen.

Orrefors julkisti tänä syksynä designyhteistyön myös kuuluisan ja karismaattisen ruotsalaisen näyttelijä/kokki/suunnittelija Per Morbergin kanssa. Mies on tuttu esimerkiksi sarjoista ”Wallander” ja ”Varustamo”. Morberg on suunnitellut Orreforssille kaksi erilaista sarjaa: Morberg – Exclusive lasimalliston, joka valmistetaan Ruotsissa perinteisesti suupuhaltamalla ja käsin maalaamalla, sekä edullisemman Morberg –Collection, joka on nykyaikaista konepestävää kristallia. Lisätietoa löytyy sähköisestä esitteestä.

sagaform

Photo: Sagaform

Sagaformin syksy- ja talviuutuuksia ovat muun muassa uudistuneet CLUB, OAK ja WINTER-sarjat.

CLUB-sarjan uutuuksiin kuuluvat mm. klassisesti kuvioidut lasit, puristelasista ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu cocktail-ravistin sekä jääastiasetti, johon kuuluu ruostumattomasta teräksestä valmistetut pihdit.

OAK on Sagaformin tammituotesarja keittiöön ja kattaukseen. Nyt sarja laajentuu monella tarjoiluun ja koristeluun tarkoitetulla uutuudella. Tuotteiden muotokieli on klassinen ja niiden hallitsevana teemana on tammi. Mallisto on kehitetty yhdessä useiden eri muotoilijoiden kanssa. Kauden uutuuksia ovat mm. tarjoilukulho, jonka alla on tammilevy, lisäksi muotoilultaan ajattomat salaattiottimet sekä klassinen massiivitammesta valmistettu tarjotin.

Sagaform WINTER-mallisto on puolestaan saanut innoitteensa perinteisestä pohjoismaisesta joulunvietosta ja siihen liittyvistä ruotsalaisista traditioista kuten glögistä, joulumakeisista ja joulukuusen koristeista. WINTER-sarjaan on tullut uutuutena  kynttilälyhty, jossa on talvimaisemakuvio. Klassikko glögikannu metallisella lämmitysalustalla nyt saatavana myös valkoisena.

andtradtion_flowerpot

Photo: &tradition

Tanskalainen designbrändi &tradition on julkaissut uusia värejä Verner Pantonin suunnittelemasta Flowerpot-valaisimesta. Uusia värejä ovat: greige, beigen punainen (kuvassa), syvänpunainen, sinimusta, tummanvihreä sekä mattainen vaaleanharmaa. Uudet mallit saapuvat jälleenmyyjille marras-joulukuussa.

flos_superloon

Photo: Flos

Flos on julkaissut uuden, Jasper Morrisonin suunnitteleman Superloon-valaisimen. Valaisimen muotoilu perustuu uuteen led-teknologiaan, jossa ledit on asennettu siten, että ne suuntaavat valon sivuttain tasaisen levyn reunoille. Valon ollessa päällä, valaisin näyttää tasaselta, ohuelta valkoiselta levyltä. Pyöreä levy on kiinnitetty jalustalle, joka mahdollistaa valon suuntaamisen moniin eri suuntiin (pyörii 360 astetta). Superloon antaa laaja-alaisen valon, joka voidaan himmentää pehmeäksi hehkuksi.

photowall_cecilia_carlstedt_cosmic_abstraction

Photo: Photowall

Ruotsalainen Photowall alkoi 10 vuotta sitten painaa tapetteja erilaisille tyyleille ja persoonallisuuksille ja erilaisiin ympäristöihin. Yrityksen 10-vuotisjuhlien kunniaksi he julkaisevat malliston, joka sisältää asiakkaiden suosikkikuvat vuosien varrelta. Kuva-aiheille on kuitenkin annettu uusi ilme.

Juhlamallistoon sisältyy myös uusi kuva-aihe, jonka on suunnitellut kuvittaja Cecilia Carlstedt. Tulevaisuutta symboloivassa kuva-aiheessa ”Cosmic Abstraction” on vaaleanpunaisia hillittyjä taivaankansia ja vihreitä ja harmaita planeettoja (kuvassa).

– ”Kun vuonna 2006 kerroimme, että haluamme tarjota niinkin perinteisen tuotteen kuin tapetin, mutta internetissä, monet kohottivat kulmakarvojaan, mutta minä ja veljeni Charlie pidimme puolemme. Halusimme haastaa olemassa olevat tapetit ja tehdä ne uudella tavalla. Täysin digitaalisesti” sanoo Photowallin perustaja ja varatoimitusjohtaja Niklas Johansson.


Translation: Interior design news of the week. Finnish Iittala adds new products to the classic Teema series. The renewed colledtion is called Teema Tiimi and it features four new products designed by Asian desingers. / Marimekko has released their spring-summer 2017 collection. The images are styled by Lotta Agaton and photographed by Petra Bindel. / Swedish Kosta Boda has released a new collection called Bruk. / Orrefors has released new bar accessories line called City and a collection in co-operation with Swedish actor Per Morberg. / Sagaform has renewed their CLUB, OAK and WINTER collections. / &tradition has redesigned the Flowerpot lamp by Verner Panton in contemporary new colours. / Flos has released a new lamp called Superloon designed by Jasper Morrison. It is a lamp that is reaching the highest standards of efficiency and lighting performance thanks to an advanced use of the Edge Lighting technology. / Swedish Photowall celebrates their 10th anniversary by relaunching some of the most popular wallpapers as well as a new wallpaper designed by Cecilia Carlstedt.

Author

3 Comments

 1. Itse luin Iittala uutisen samaisesta blogista! Olin kyllä pettynyt Iittalan viestintään, mutta innolla odotan uusia osia. Marimekko on taas palannut oikeille urille, joulumallisto oli mielestäni onnistunut ja samoin nyt tämä uutuus kevät-kesä.

  Kiitos taas! Nämä sisustusuutiset ovat sunnuntain kohokohta 🙂

  • suvi m Reply

   Noh, tällä viikolla sähköpostiin kolahti Teema Tiimin suomenkielinen tiedote. 🙂 Tuohan kertoo vain siitä, että yritys on vahvasti kansainvälistymässä ja tavoitellaan laajempia markkinoita kuin Suomi.

   Marimekon viime aikaiset mallistot ovat olleet aivan ihania! On niin mahtavaa, että meillä on Suomessa näin hienoja brändejä (kuten Iittalakin). Toivoisin, että Suomi voisi vieläkin vahvemmin profiloitua muotoilumaana ja siitä tulisi entistäkin vahvempi valttikortti meille kansainvälisesti.

   Tosi kiva kuulla, että tykkäät sisustusuutisista! 🙂

 2. Pingback: Sisustusuutiset 46/2016 - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.