Tehän tiedätte, että valaisimet ovat lähellä sisustussydäntäni (samoin kuin upeat tuolit). Niinpä en malta olla jatkamatta blogin puolella vielä uutuusvalaisimien ”Valovoimaa” juttua, jonka kokosin lokakuun Avotakkaan (10/2016). Huomasin uusimmasta marraskuun numerosta, että valaisinkoosteeni oli saanut kivaa palautetta ja lisää valaisinjuttujakin oli toivottu. Joten ehkäpä tämä jatko-osa on paikallaan. Materiaalia kyllä piisaa, sillä viime aikoina markkinoille on tullut todella upeita valaisimia!

at1016_loydot_leklint_carronade

KAUNIISTI KOHDENNETTUA

Le Klintin “Carronade 360M” uutuusvalaisimessa (leveys 35 cm x syvyys 45 cm, korkeus 170-175 cm) on tuulahdus studiotunnelmaa.

at1016_loydot_caravaggio-read-table-white-miljoo

KOHDENNETTUA VALOA

Lightyears merkin Caravaggio-valaisinsarja on täydentynyt “Read” pöytävalaisimella, jonka joustava varsi mahdollistaa valon suuntaamisen haluttuun kohtaan (500x314mm, halk. 140 mm).

at1016_loydot_louis_poulsen_cirque-15

VÄRIÄ JA LEIKKISYYTTÄ

Louis Poulsenin Cirque riippuvalaisimien sarja on saanut innoituksensa tivolista. Cirque-riippuvalaisimet tarjoavat alaspäin suuntautuvan valon (useita kokoja).

flos-taccia-small-led-table-lamp-anodised-silver-with-taccia-large-insitu

PIENI ON KAUNISTA

Flosin Taccia-klassikkovalaisimesta ilmestyi tänä syksynä uusi, pienempi koko (485×373 mm).

at1016_loydot_menuaw16_carrie-led-lamp_miljoo-jpg-rgb_296924

LADATTAVA VALAISIN

Menun “Carrie” LED-valaisinta voi ladata USB-liittimen kautta, minkä johdosta valaisimen voi sijoittaa myös sellaiseen paikkaan, missä ei ole pistorasiaa.

dinesen-08

RADIOTALON VALAISIMEN PALUU

Louis Poulsen lanseerasi syyskuussa 2016 uudelleen valaisimen, joka alun perin suunniteltiin varta vasten Frederiksbergissä sijaitsevaa radiotaloa varten. Uuden mallin nimi on VL38-pöytävalaisin. Sarjaan kuuluu myös kuuluu myös VL38-seinävalaisin ja -lattiavalaisin.

web campain

KONTROLLOI VALOA

Muuton Control-valaisimen idea on jalkaosan ”volumenappula”, josta valon tehokkuutta voi säätää.

innolux_candeo_litte%c3%a4_harmaa_interioori_pysty-copy

VALOTERAPIAA

Kotimaisen Innoluxin Candeo led-valaisin toimii sekä tunnelma- että kirkasvalolaitteena. Valon värilämpötilaa voi muuttaa lämpimän valkoisesta puhtaan valkoiseen kuvun yläosassa olevasta keinukytkimestä.

Valolla on voimaa: se luo tunnelmaa ja vaikuttaa mielialaamme. Kauniit valaisimet viimeistelevät sisustuksen ja parantavat kodin viihtyvyyttä. Minusta tuntuu, että koti olisi aika paljon ankeampi jos valoa toisivat vain tehokkaat yleisvalaisimet (kattospotit jne), eikä tunnelmavalaisimia olisi ollenkaan. Ja sitä paitsi, kaunista valaisinta katselee mielellään myös silloin kun sitä ei käytetä – sillä on muitakin funktioita kuin valaiseminen.

Jos missasit sen lokakuun valaisinjuttuni niin ei hätää, sillä sen pääsee kurkkaamaan meillakotona.fi -saitilta: ”Valkoisen Harmajan valinnat: viihtyisyyttä valaisimilla”.

Kuvat: valmistajilta


Translation: I wrote about lighting in October issue of Avotakka magazine. There are so many lovely lighting novelties that I just had to write a sequel to the story in my blog. You can also check out the origninal article here.

Photos: from the manufacturers

Author

2 Comments

  1. Olisi kiva kuulla ajatuksiasi lattia-/jalkavalaisimista. Itsellä on pitkän aikaa ollut hankinnassa, mutta ei vain ole tullut sopivaa vastaan.

    • suvi m Reply

      Eli tarkoitatko vinkkipostausta, jossa listaisin (mielestäni) kauneimpia jalkavalaisimia? Täytyypäs laittaa muistiin…. Kiitos toiveesta! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.