Kaupallinen yhteistyö: Stockmann & Asennemedia

Sisustusfilosofiani perustuu vahvasti ajattomuuteen ja aikaa kestäviin hankintoihin. Olen rakentanut sisustuksen perustuksen aikaa kestäväksi niin visuaalisuuden kuin laadun näkökulmasta kuitenkin siten, että sisustusta on helppo muunnella pienin keinoin. Panostan ajattomuuteen, mutta samaan aikaan haluan maustaa sisustusta trendijutuilla – se onnistuu lopulta melko helposti yksityiskohtia muuttelemalla. Tässäpä muutamia vinkkejä…

Sisustamisessa panostan mahdollisuuksien mukaan laatuun ja ajattomaan muotoiluun. Etenkin suurissa hankinnoissa, kuten sohva tai ruokapöytä, kannattaa huomioida valinnan pitkäkestoisuus. Sisustusintoilijana kaipaan toki myös vaihtelua kodin sisustukseen ja kanavieni punainen lanka onkin tuoda esiin sitä, miten vaihtelua saa aikaiseksi pienin keinoin.

Kirjoitin aiemmin vuosittaisen katsaukseni sisustustrendeistä ja toin esille kahta hyvin vahvaa sisustustrendiä, jotka on nähtävissä innokkaiden sisustajien kodeissa: klassiset ja neutraalein värein sisustetut kodit sekä värikkäät ja modernimpaan tyyliin sisustetut kodit. Nämä trendit näkyvät yksittäisinä esineinä eri brändien mallistoissa ja muutamalla pienellä valinnalla voi helposti tuoda ripauksen sisustustrendejä omaan kotiin.

Klassinen eleganssi sekä värikäs moderni tyyli ovat tämän hetken sisustustrendejä

Tänä vuonna minulla on kunnia toimia Stockmannin brändilähettiläänä sisustuksen saralla ja tulettekin näkemään etenkin Instagram-tililläni minun poimintojani Stockmannin kodin valikoimasta. Stockmannin laajasta kodin valikoimasta löytyy monia sisustusintoilijoiden lempibrändejä, joista trendikkäimpiä ovat tanskalaiset HAY, Menu ja &tradition sekä myös ikonisia kotimaisia brändejä kuten Iittala, Marimekko ja Pentik. Stockmannin verkkokaupasta löytyy minun kuratoima osasto, josta pääset selailemaan lemppareitani kätevästi.

Havainnollistan sisustustrendien soveltamista poimimalla ajankohtaisia tuotteita Stockmannin valikoimasta ja stailaamalla niiden avulla kotiamme. Sisustelen innokkaimmin olohuoneessa ja makuuhuoneessa, joten stailasin nämä kaksi tilaa kahden vallitsevan sisustustrendin mukaisesti: neutraalin elegantisti sekä sisustustrendivärein. Ajankohtaista ilmettä tuovat keskeisesti valaisimet, sisustustekstiilit sekä sisustusesineet.

Klassinen ja elegantti tyyli sisustustrendinä

Klassisen ja elegantin sisustustrendin tunnusomaisia piirteitä ovat neutraalit värisävyt, muhkeat muodot sekä tekstiilien runsas struktuuri. Ensisilmäyksellä tämä tyyli näyttää melkoisen ajattomalta, mutta sisustusmaailmaa seuranneet huomaavat selvästi kyseesä olevan ajankohtainen trendisuuntaus.

Tämä sisustustrendisuuntaus luo kotiin harmoonisen värimaailman, jossa lämpimät sävyt (kuten beige ja luonnonvalkoinen) ovat keskiössä. Tekstiilit ovat pörröisiä ja muhkeita, mutta muhkeat muodot näkyvät myös huonekaluissa ja valaisimissa.

Ripaus klassista ja eleganttia sisustustrendityyliä syntyi olohuoneeseen Menun Torso-pöytävalaisimen, ClassicCollectionin Casablanca-koristetyynyn sekä &traditionin Lato-sivupöydän avulla. Sohvapöydälle loin pienen asetelman tyyliin sopivilla tuotteilla eli Marimekon Umpu-vaasilla sekä pyörellä Seraxin Ball vase -pikkumaljakolla.

Klassinen ja elegantti sisustustyyli näkyy tällä hetkellä etenkin valaisintrendeissä. Valaisimien muodot ovat pyöristyneet ja perinteiset kangasvarjostimet ovat tällä hetkellä erittäin ajankohtaisia.

Samojen tuotteiden avulla sisustustrendiä voi soveltaa myös makuuhuoneessa. Tein petauksesta muhkean asettelemalla tyynyt pystyyn ja viimeistelemällä petauksen Balmuirin pellavaisella Sardinia-päiväpeitteellä sekä aiemmin olohuoneessa nähdyllä Casablanca-koristetyynyllä.

Klassisen ja elegantin sisustustrendin mukainen petaus syntyy neutraalin sävyisistä tekstiileistä sekä tyyliin sopivista esillepanoista. Menun Torso-pöytävalaisin viimeistelee trendityylin ilmeen.

Voimakkaat värit sisustustrendinä

Toinen vahva sisutustrendi, joka on nyt selvästi nähtävillä on kirkkaat ja voimakkaat värit. Aiemmin pinnalla oli etenkin vaalean lila, mutta seuraavaksi ykköstrendiväriksi näyttäisi olevan nousemassa voimakas sininen. Niinpä stailasin kotiamme sinisävyllä sekä tähän tyyliin sopivilla esillepanoilla. Tässä sisustustrendissä on havaittavissa myös yhtäläisyyksiä klassisen ja elegantin sisustustyylin kanssa: esimerkiksi vekkivalaisimet sopivat molempiin tyyleihin.

Tässä sisustustrendisuuntauksessa voimakkaiden värien lisäksi keskeistä on perinteisempi skandinvaavinen minimalistisuus geometristen muotojen sekä yksinkertaisten esillepanojen näkökulmasta.

Tulkintani tästä sisustustrendistä syntyi olohuoneeseen HAY:n voimakkaan sinisen Dot-koristetyynyn sekä sohvapöydän sisustusasetelman myötä. Asettelin pöydälle HAY:n sinisen Kaleido-tarjoiluvadin sekä trendikkään HAY kynttilänjalan kierrekynttilän kera. Lilassa Iittalan Aalto-vaasissa on kaksi nippua tulppaaneita.

Terrazzo-pinnat ovat nyt kovin suosittuja sisustuksessa ja ellei ole valmis soveltamaan trendejä pintamateriaaleissa kovinkaan näyttävästi, voi ripauksen terrazzoa tuoda kotiin esim. CASA Stockmannin Serra-lasinalusin ja tabletein. Kätevää!

Yksi tämän hetkisistä hittivalaisimista on HAY:n Matin-vekkivalaisin, joka valitsin mukaan valkoisena. Näitä valaisimia saa useissa eri väreissä ja tämä onkin yksi tosi helppo keino lisätä ajankohtaisuutta sisustukseen. Lisää väriä on tuomassa Marimekon pirteä, pyöreä Unikko-tyyny sini-oranssissa sävyssä.

Makuuhuoneen petauksessa käytin samoja Teklan harmaita lakanoita kuin aiemmassa tyylissä. Näitä Teklan laadukkaita lakanasettejä saa myös trendikkäämmissä väreissä kuten esim. laventelin sävyssä. Jätin päiväpeitteen pois ja siirsin pitkät verhot syrjään, mikä lisää minimalista vaikutelmaa. Minimalista ilmettä lisää myös tyynyjen erilainen asettelu: taaempana oleva isompi tyyny ei ole yhtä pystyssä kuin aiemmassa stailauksessa. Viimeistelin tämän petauksen samalla kikalla kuin aiemmin, eli asettamalla koristetyynyn keskelle. Ripauksen lisää sinistä makuuhuoneeseen tuo Pentikin uutuus Sakura-lasiveistos.

Kumpi sisustustrendityyli on sinun mieleesi? Kodin ilme muuttui käytännössä valaisimen, koristetyynyn ja pienen sisustusasetelman ansiosta molemmissa huoneissa. Lisää poimintoja näet Suvin suosikit shopistani Stockmann.comissa. Jatkossa vinkkaan Stockmannin lemppareistani Instagramin puolella, joten liityhän siellä seuraamaan ellet jo seuraa.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.