Jatketaanpas tänään sisustusaakkosten toisella osiolla, kirjaimista O-Ö.

O

Oma näkemys. Minulle on tärkeää säilyttää oma näkemys kodin sisustamisessa. Vaikka seuraan innokkaasti sisustustrendejä ja sovellan niitä jonkin verran omassa kodissa, en kuitenkaan haluaisi, että tyylini muuttuisi aina trendien mukaan. ”Täällä on ihan teidän näköistä!” on minusta paras kohteliaisuus, mitä meidän kodista on sanottu.

P

Pintamateriaalit. Rakastan erilaisia pintamateriaaleja ja voin hullaantua esimerkiksi laattakaupoilla. Ihailen kovasti erilaisia kivimateriaaleja, mosaiikkeja ja puulajeja. Voisin silitellä sileää kivilaattaa vaikka kuinka kauan. En malttaisi odottaa, että pääsemme tekemään materiaalivalintoja omalle mökille!

Q

Quality, eli laatu. Arvostan laatua, sillä se tarkoittaa pidempää käyttöikää tuotteelle tai materiaalille. Laatu näkyy tuotteen viimeistelyssä ja tuntuu materiaaleissa, mutta ennen kaikkea sen huomaa käytettävyydessä, sillä laadukkaissa tuotteissa on panostettu muotoiluun.

R

Rentous. Olen monesti kirjoittanut siitä kuinka pidän sisustuksista, jotka ovat samaan aikaan sekä tyylikkäitä että rentoja. Sellaista tunnelmaa haluaisin omassakin kodissa tavoittaa.

S

Sävyt. Sävyt ovat olennainen osa sisustusta ja kodin tunnelmaa. Maalin avulla on niin helppo ja nopea päivittää kodin pintoja ja saada uudenlaista ilmettä. Sävyllä on väliä, sillä saman värin eri sävyt luovat aivan erilaisia vaikutelmia. Itse en esimerkiksi erityisemmin pidä vihreästä väristä, mutta tarpeeksi murrettuna ja tummana voisin valita sitä omaankin kotiin.

T

Tunnelma. Kodin tunnelma on minulle hyvin tärkeää. Rakastan sisustamista, mutta ennen kaikkea rakastan tunnelmia. Rentoudun, kun saan seurata millaista tunnelmaa ilta-auringon säteet tuovat olohuoneeseen. Fiilistelen hetkiä, kun saan käpertyä teekupposen kanssa sohvannurkkaan, kun sade ropisee ikkunoihin. Tunnelmaa pyrin tuomaan esiin myös valokuvieni kautta.

U

Unelmat. Sisustamiseen liittyy paljon unelmia ja minusta olisi tylsää jos kaikki haaveet toteutuisivat kädenkäänteessä. Haaveilu on ihanaa! Se, että on jotain mitä odottaa on aivan parasta.

V

Valaisimet. Olen valaisinfriikki. Ja tuolifriikki myös. Valaismet ja tuolit ovat sisustuksessa vähän sama asia kuin kengät ja laukut pukeutumisessa. Satsaamalla niihin voi vaikuttaa siihen millaiselta kokonaisuus vaikuttaa. Muutama laadukas valaisin nostaa koko tilan tunnelmaa.

W

Witte, Daniella. Hän on ruotsalainen sisustusstailisti ja -bloggaaja, jonka tyyliä ihailen kovasti. Minusta hän osaa luoda tiloihin sopivan lämminhenkistä ja kuitenkin ajankohtaista tunnelmaa. Kannattaa tutustua Daniella Witten blogiin.

X

X-factor. Tässä yhteydessä tarkoitan tällä sitä, että ihailen sellaisia sisustuksia, joista löytyy tietynlaista omaleimaisuutta, joka erottaa kodin muista. En tarkoita liian erikoisia sisustusratkaisuja, vaan tyylikästä omaa tyyliä.

Y

Ylellisyys. Minulle ylellisyys sisustamisessa tarkoittaa aitoja materiaaleja, taidokasta muotoilua ja viimeisteltyjä yksityiskohtia. En kaipaa ökyilyä tai blingblingiä, vaan ns. hiljaista ylellisyyttä, joka tuntuu materiaalin kosketuksessa ja joka päiväisessä arjessa.

Z

ZAZA. Onko sellainen sisustusliike vielä olemassa? Muistan tuon nimisen liikkeen monen vuoden takaa. Lieneekö se nykyisin Formverk?

Å

Åbo. Turku on minulle tärkeä sisustuskaupunki, sillä onhan siellä Sisustuksen Koodi. <3

Ä

Äiti. Meidän äitikin on innokas sisustamaan ja hänellä on oma vahva tyyli. Meidän perheen naisia yhdistää siis samat kiinnostuksen kohteet.

Ö

Ööö – epävarmuus. Varmasti jokaiselle tulee silloin tällöin epävarmoja hetkiä sisustamisen suhteen. Silloin pyrin olemaan kärsivällinen ja luottamaan siihen, että oikea ratkaisu löytyy ajan kanssa. Esimerkiksi tällä hetkellä jokin tökkii minua meidän ruokailutilan sisustuksessa. Ehkä sinne pitäisi lisätä puun sävyjä; vaihtaa esimerkiksi pöydän kansi puiseen…?

*

Lue myös: Sisustustuksen aakkoset – osa 1. Tsekkaa myös Giseldan ja Lauran sisustusaakkoset.


Translation: My interior alphabet part 2, but unfortunately only in Finnish.

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.