Monissa sisustusblogeissa on listattu omia sisustusaakkosia viime aikoina. Muiden sisustusfilosofiaa aakkosten avulla esitettynä on ollut niin mukava lukea, että päätin minäkin tehdä oman listaukseni. Jaan postauksen kahteen osaan, niin aakkosia tulee sopiva määrä kerrallaan.

A

Ajattomuus. Kaikki kotimme suuret sisustushankinnat ja pintamateriaalivalinnat perustuvat ajattomuuteen. Pienemmissä yksityiskohdissa voi sitten hullutella trendeillä, mutta suuret linjat on minusta järkevä pitää mahdollisimman ajattomina.

B

Blogi. Blogi on se väylä, jonka kautta voin ilmaista luovuuttani, pallotella erilaisia sisustusideoita ja tarjota inspiraatiota. Sisustaminen on intohimoni, mutta blogin myötä siihen yhdistyy vahvasti myös valokuvaus, kirjoittaminen, kuvanrakentaminen ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa – tämä yhdistelmä on se mikä inspiroi ja innostaa minua jatkamaan vuodesta toiseen.

C

Canon. Kamera on on yksi tärkeimmistä työvälineistäni, enkä ole kertaakaan katunut sitä, että satsasin vuosia sitten Canonin 5 D Mark II:seen. Rentoudun kun saan ottaa kuvia kauniista sisustuksista.

D

Design. Design on lähellä sydäntäni, vaikka sanana se on minusta kärsinyt inflaation. Tuntuu, että tuota sanaa ympätään joka yhteyteen, kun tarkoitetaan skandinaavista muotoilua. Itse yhdistän design-sanaan taidokkaan ja yleensä nimekkään muotoilijan, tietynlaisen klassikkoaseman sekä laadukkaat materiaalit ja työnjäljen.

E

Elämä. Minusta sisustuksessa saa näkyä elämä. Pienet kolhut siellä täällä, ehkä vähän hassut sisustusvalinnat (mutta sitäkin rakkaammat), muistot ja tilat, jotka kutsuvat yhdessäoloon. Täydellisyys on minusta kylmää.

F

Funkis. Ihailen kovasti funkis-tyylistä arkkitehtuuria. Yksinkertaisia linjoja, pyöreitä ikkunoita, eikä mitään turhia yksityiskohtia. Vaikka funkis-talot ovat hyvin pelkistettyjä, on niissä minusta aivan omanlaista viihtyisyyttä. Varsinkin yhdistettynä runsaaseen puutarhaan, on yhdistelmä todella viehttävä.

G

Galleria. Meillä on paljon tauluja, sillä onhan isäni, Juhani Melender, taidemaalari. Viime vuosina olen pyrkinyt keskittämään taulut yhdeksi suureksi galleria-asetelmaksi, mutta toki meillä on tauluja muuallakin kuin yhdellä seinällä. Isäni tauluja on säännöllisesti esillä myös taidegallerioissa.

H

Harmonisuus. Viime vuosina olen entistäkin enemmän ihastunut hillittyyn ja harmoniseen värimaailmaan. Toteutuksessa saa vain olla tarkkana, ettei lopputulos jää liian pliisuksi. Siksi harmoninenkin tila tarvitsee minusta sopivasti kontrastia esim. materiaaleista.

I

Iittala. Iittala on yksi eniten ihailemistani suomalaisbrändeistä ja arvostan kovasti sitä, että olen päässyt tekemään yhteistyötä Iittalan kanssa jo vuodesta 2013. Iittalan astiat ovat aina olleet olennainen osa arkeamme.

J

Jacobsen. Tanskalainen Arne Jacobsen on yksi lempimuotoilijoistani ja hän onkin suunnitellut monet lempihuonekaluistani. Meidän kodista Jacobsenin kädenjälki näkyy ruokailutilan seiskatuoleissa.

K

Kontrastit. Täydellinen sisustus syntyy minusta kontrasteista. Ja niitä on hyvin monenlaisia: esim. materiaaleissa (kovaa-pehmoista), väreissä (vaaleaa-tummaa), ajassa (uutta-vanhaa), tunnelmassa (pelkistettyä-runsasta) ja hinnassa (designia-edullista).

L

Lämpö. Minä pidän sisustuksista, joissa on lämpöä. Vaikka tila olisikin hyvin minimalistinen, on sinne mahdollista tuoda lämpöä esimerkiksi materiaalivalinnoilla tai sillä miten valo tulee tilaan. Lämmöllä tarkoitan enemmän tunnetta kuin fyysistä lämpöä.

M

Materiaalit. Pidän todella paljon aidoista materiaaleista. Sileän kivitason pinta tai vaikkapa pehmoinen villamatto tuntuvat aivan mahtavilta. Laadun tunteekin useinmiten materiaaleissa.

N

Näkymät. Se mitä näkyy ensimmäisenä, kun astuu tilaan on minulle tärkeää ja se määrittelee aika pitkälle sen miten sijoitan huonekalut. Omassa kodissa minulle on muodostunut tiettyjä lempinäkymiä ja rentoudun niitä katsellessa.


Translation: My interior alphabet, but unfortunately only in Finnish.

Author

6 Comments

 1. Kauniita kuvia, nautin niiden levollisuudesta. Tuo valkoinen metallituoli Artekin pöydän kanssa, mikä tuoli tämä on? Olen etsimässä Artekin pöytään sopivia tuoleja.

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! <3 Kyseessä on Bertoian suunnittelema "Side Chair" tuoli, jota nykyisin valmistaa Knoll. Näitä on aikoinaan valmistettu Suomessa, joten hyvällä tuurilla niitä saattaa löytää kirppiksiltä tai nettikirppiksiltä, mistä mekin omamme löysimme.

 2. Mikä on tuon tauluseinän maalin värisävy? Näyttää juuri täydelliseltä meillekin. 🙂

  • Suvi M Reply

   Se seinä on maalattu Kalklirin ”Palladio” sävyllä. Meillä oli aikoinaan sitä sävyä myös makkarissa. Tykkään siitä tosi paljon!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.