Mökki metsän keskellä, meren rannassa on vahvistanut valtavasti luontosuhdettani. En varmastikaan koskaan lakkaa ihmettelemästä kuinka upeita näkymiä luonto tarjoaa. Merellä tylsän harmaa sääkin näyttää kauniilta ja taivaanrantaan tulee kiinnitettyä enemmän huomiota.

Arjen kiireessä kaupungissa ei välttämättä edes pysähdy katsomaan taivasta. Tiiviisti asutetulla omakotitaloalueella näkymät ovat suppeita, eikä silmä pääse lepäämään kauas horisonttiin. Ei kai ihmekään, että mökillä tuntuu siltä kuin aika pysähtyisi, kun voisi tuntitolkulla vain ihailla merta, taivasta ja upeaa valoa, jonka pilvien ja auringon yhteistyö synnyttää.

Syysloma on tuntunut sopivan pitkältä ja viikkoon on mahtunut monenlaista pientä puuhaa kuin täysin joutilaitakin päiviä. Haluan muistaa kaupungissakin nostaa katseeni välillä taivaalle ja ihailla pilviä tai huomata erityisen kauniit valon sävyt. Kauneutta on kaikkialla jos vain pysähtyy katsomaan.

Author

6 Comments

 1. Aivan ihania kuvia. Itse hakeudun usein myös merenrantaan, vaikka mökkiä en omistakaan. Merimaisema on niin monimuotoinen ja mielenkiintoinen. Jo pelkkä meren tuoksu kiehtoo. Onnekseni taivasnäkymiä on koti-ikkunasta. Niin sopivasti talot asettuvat maisemaan, että auringonlaskut näkyvät niiden takaa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Suvi M Reply

   Meri on niin kiehtova! <3 Meilläkin kotona näkyy talojen välistä ihanasti auringonlaskut, mutta silti kaipaan laajempia näkymiä välillä.

 2. Haavelin ennen järven rannalla asumista tai edes mökkirannasta, koska en ennen nähnyt ollenkaan järveä tai järven rantaa asuessani keskellä kuivaa Uuttamaata. Nyt intohimoni on merenranta, nähdä se tyyneys ja sen pauhu.
  Ihania kuvia sinulla! Kyllä kaipaisin näkeväni ja kuulevani meren kohinan.

  • Suvi M Reply

   Veden äärellä oleminen kyllä rahoittaa. Meressä on jotain erityisen kiehtovaa ja vaikka ihailen myös kauniita järvimaisemia, niin kyllä olen selkeästi meri-ihminen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.