Kaupallinen yhteistyö: Lotus

Sisustusbloggarilla kodin siisteys on edellytys kauniille kuville. Blogin kautta saattaa syntyä illuusio siitä, että bloggareiden kodeissa on aina siistiä ja tavarat järjestyksessä. Itse olen pyrkinyt rikkomaan tuota illuusiota silloin tällöin näyttämällä realistisia kuvia ”normaalitilassa” olevasta kodista. Mutta kyllähän se niin on, että mielummin sitä blogeja lukiessaan katsoo kauniita kuvia kuin niitä arkirealistisia otoksia. Blogikuvat nappaan yleensä juuri siivouksen jälkeen.

Siivouspäiväni ovat silloin tällöin tallentuneet myös Snapchat-tililleni ja ehkä joku muistaakin kun esittelin siellä syksyllä kaupasta mukaan tarttuneet Lotus Easy Clean -siivousliinat. Niinpä lähdin mielelläni mukaan blogiyhteistyöhön Lotuksen kanssa, sillä minulla on näistä siivousliinoista nyt parin kuukauden käyttökokemusta ja voin suositella niitä lämpimästi! Viikonloppuna suoritetussa joulusiivouksessakin oli näistä liinoista suuri apu.

lotus_liinat

Syksyllä kauppareissulta mukaani tarttui Lotuksen yleispuhdistusliinoja, joita olen käyttänyt monipuolisesti kodin päivittäisessä siivouksessa sekä viikkosiivouksen yhteydessä. Valitettavasti niitä on tarvittu myös kissojen sotkujen siivoukseen, mutta onneksi siihen löytyi näin kätevä tuote. Tämän yhteistyön myötä tutuksi tulivat myös kylpyhuoneeseen tarkoitetut Lotus-kylpyhuoneliinat ja nehän vasta näppäriksi osoittautuivatkin!

Lotus-siivousliinat ovat valmiiksi kosteita ja pesuaineella käsiteltyjä kuituliinoja, joten vettä tai erillistä pesuainetta ei tarvitse käyttää. Ne on pakattu kätevään säilytysrasiaan, josta saa helposti napattua yhden liinan kerrallaan. Värikkään pakkaussuojuksen alta paljastuu hillitympi kuosi, joten ei kannata kaupassa säikähtää tuota värikästä pakkausta. Säilytysrasiaan myydään myös täyttöpakkauksia, joten jatkossa voi hankkia vain niitä.

lotus_rasia

Minä löysin hyvän paikan Lotus-purkille, kun se mahtui juuri sopivasti meidän keittiön roskislaatikon reunaan. Tuosta on kätevä napata liina aina tarpeen mukaan.

lotus_liina_keittiohana1

lotus_kaapinovet

Olen käyttänyt Lotus-siivousliinoja keittiössä monipuolisesti. Niillä on kätevä pyyhkiä keittiönhana, kaapin ovet ja vetimet, tai mikäli jotain roiskuu lattialle, saa senkin helposti pyyhkäistyä kostella Lotus-siivousliinalla pois. Suoraa ruoan kanssa kosketuksissa olevia pintoja ei Lotus-siivousliinalla kannata kuitenkaan pyyhkiä tai ainakin pinta on sen jälkeen huuhdeltava vielä vedellä.

lotus_liina_katkaisin

lotus_huonekalut

Olen käyttänyt Lotus-yleispuhdistusliinoja myös ympäri taloa pölyjen pyyhkimiseen sekä sormenjälkien ja tahrojen poistamiseen esim. sähkökatkaisimisista, väliovista, huonekaluista, seinistä ja lattioista. Aiemmin olen käyttänyt vastaavanlaiseen siivoukseen erillistä pesuainesuihketta ja talouspaperia, mutta nyt tämä homma sujuu paljon helpommin vain yhden liinan avulla. Lotus Easy Clean -siivousliinat soveltuvat monenlaisille pinnoille, mutta tekstiileitä ei niillä kannata pyyhkiä.

lotus_roskis

lotus_kylpyhuoneessa

Kylpyhuonetta siivotessa huomasin kuinka käteviä Lotus-kylpyhuoneliinat ovatkaan! Kylpyhuoneliinalla on todella helppo puhdistaa kylpyhuoneen tasot, pienet purkit ja purnukat sekä esim. roskiksen kansi, jonka pintaan hiuslakka usein jämähtää kiinni.

lotus_kph

lotus_suihku

Osa kylpyhuoneen siisteyttä on se ettei kuivuneita vesipisaroita näy hanoissa ja kromisissa suihkunosissa. Näillä siivousliinoilla nekin puhdistuvat nopsaan, eikä pintaan jää viiruja. Lotus-kylpyhuoneliinat estävät ja poistavat kalkkikerrostumia ja saippuajäämiä ja niilä on myös antibakteerinen vaikutus.

lotus_wc

Ehkä kätevintä oli kuitenkin wc-istuimen puhdistus Lotus-kylpyhuoneliinoilla. WC-istuimen kansi ja reunat puhdistuivat niillä helposti ja hygineenisesti ja lopuksi liinan sai vain heittää roskiin. Plussaa tulee tietenkin myös siitä, että kylpyhuoneliinat ovat antibakteerisia!

Normaaliin viikkosiivoukseeni kuuluu tietysti myös imurointi ja lattioiden pyyhkiminen kostealla liinalla. Aiemmin siivouspäiväni oli lähes pilalla jos talouspaperi oli loppu, mutta nykyisin sitä kuluu paljon vähemmän, kun olen ottanut käyttöön Lotus Easy Clean -siivousliinat tahrojen poistoon ja pölyjen pyyhintään. Ohuella liinalla pääsee kätevästi puhdistamaan myös pieniä rakoja ja ahtaita paikkoja. Luulenpa, että jatkossa meidän kylppärikin säilyy puhtaampana pidempään, kun käden ulottuvilla on liina, jolla saa nopeasti tahrat tai hiuslakan jämän pyyhkäistyä pinnoilta pois.

Kaupallisessa yhteistyössä:

lotus_logo

 

Author

3 Comments

  • Näin sanotaan Lotuksen nettisivuilla:

   ”Kaikilla yhtiössä valmistetuilla Lotus-tuotteilla on Pohjoismainen ympäristömerkki eli joutsenmerkki. Myönnetyt ympäristömerkit ovat kuluttajille ja loppukäyttäjille takuu siitä, että tuotteemme täyttävät tarkoin määritellyt ympäristökriteerit.
   Huomioimme ympäristövaikutukset muun muassa kuituraaka-aineiden, kemikaalien ja pakkausmateriaalien valinnassa, ja pyrimme pienentämään niiden aiheuttamaa ympäristökuormaa.”

   Mutta en löytänyt erillistä merkintää biohajoavaisuudesta…

 1. Moi. Mulla on ollut noita vastaavia liinoja aina autossa! Kun herra ajaa autoa ja minä istuskelen viereisellä jakkaralla niin tulee siinä automatkan lomassa pyyhkäistyä pahimmat pölyt autostakin! 🙂 lapsetkin pyytävät liinan takapenkille ja pyyhkivät näppärästi nahkapenkiltä pillimehupisarat. Nykyään pitää olla niin tehokas, matkustaminen autollakaan ei ole enää pelkkää istuskelua 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.