Luin ihastuttavasta musta peltikatto -blogista tästä kauniista ruotsalaisesta talosta, jonka on suunnitellut arkkitehti Johan Sundberg. Ihastuin aivan suunnattomasti talon rimoitukseen ja etenkin siihen, että rimoitukset ovat siirreltävissä kiskomekanismin ansiosta. Mahtava idea, jota voisimme soveltaa kivasti saunarakennuksen rimoitukseen! Talomme etupuolella kiinteä rimoitus on jo paikoillaan, mutta takaa ja saunarakennuksesta se vielä puuttuu. Sinne täytyy ehdottomasti alkaa suunnitella jotain tällaista siirreltävää mekanismia. Olisi tosi kätevää, että näkösuojaa saisi siirrellä tarpeen mukaan.

kuvat: http://www.contemporist.com / Kasper Dudzik

Author

13 Comments

 1. Kuulosta ja näyttää upealta tuo siirrettävä rimotus ja koko kokonaisuus. Voisin asua tuollaisessa talossa. Pitäs laittaa ylös kaikkia erilaisia ideoita ja sit jos joskus tulee uus raksa eteen, ni yhdistellä niistä uusi koti.

 2. Kaunista arkkitehtuuria. Pidän noista rimotuksista ja talon tyylistä, jos rakentaisin niin juuri jotain tuollaista.
  Siirrettävillä rimotuksilla voi varjostaa terassia auringonpaahteen mukaan ja kattorimotukseen saa käteväsit esim siirrettävää suojapaneelia sateen ja auringon sattuessa.

  • Olen samaa mieltä. Ajatonta ja tyylikästä, mutta silti kodikasta. Nuo oliivipuut ovat niin kauniita!

 3. Onpa kaunis talo! Epäilen kuitenkin siirreltävien säleikköjen toimivuutta (ja kestämistä) Suomen talvessa 🙂

  • Hmmm…onhan Malmössäkin talvella lunta. Mutta ei varmaan kuitenkaan niin kylmä kuin täällä…? Ei noita säleikköjä varmaan kannattaisi talvella liikutellakaan.

 4. Meillä piti landelle tulla tuollaiset, mutta jätimme ne pois koska vievät terassilta aika lailla tilaa aina jostain kohtaa sekä juuri tuon (sää)kestävyyden takia! Mutta on kivannäköistä, kyllä!

  • Meille nuo kyllä sopisivat saunarakennuksen yhteyteen, kun siihen on joka tapauksessa tulossa säleikköä. Aiotaan ehkä kuitenkin koittaa tätä ideaa, vaikka sään kestävyydestä varoitellaankin. 😉

 5. Silmää miellyttävä vaihtoehto! Isoissa ikkunoissa on puolensa ja puolensa. Meillä kuumana kesänä aurinko paistelee melko lämpöisesti sisälle kun käytännössä koko eteläseinä on ikkunoina.. Jotain olisi pakko keksiä ensi kesäksi, joko moderniin taloon sopivat markiisit, sellainen iso purjemainen varjo, tuollainen rimoitus tai jotakin. Aina ei viitsisi pitää lamelliverhoja kiinni. Ideoita?

  • Me ollaan raksa-ajan alusta asti miettitty, että takapihalle tulee sellainen purjevarjo. Netraudassa on sellaisia myynnissä, mutta ovat aika pieniä. Voi olla, että teetetään itse sellainen. Haluaisin samanlaisen ison varjon kuin Kannustalo Kosketuksen kuvissa. Talveksi se tosin pitää varmasti laittaa aina pois…

 6. Oulun asuntomessuilla Gloria Housen talossa oli vastaavanlainen rimoitus, mutta se roikkui vapaana ja oli siis kiinni vain katosta. Otin silloin kuvan ko. näkösuojasta, että josko joskus omaan taloon..

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.