Nyt on joulusiivoukset suoritettu (vaikka kuvissa seikkaileekin vielä maton nukkapalleroita ;)) ja joulukuusi on kannettu sisälle. Olohuoneen huonekalujen järjestys vaihtui taas vaihteeksi pikkuisen, kun siirsimme toisen sohvan kirjahyllyn eteen. Nyt huonekalut rajaavat tilaa selkeämmin ja joulukuusi saa olla huomion keskipisteenä. Minusta on ihanaa, että joulukuusi näkyy jo heti ulko-ovesta sisään tultaessa.

joulukuusi

joulu_sohvat

sohvannurkasta

joulukuusi2013oh_sohva_suunnat

oh_eteinen

joulu_oh

pikkutontut

Lapset saivat koristella kuusen. Tyttärelle iski yöllä kuume, mutta ei pieni kuume tunnu menoa kovinkaan paljon haittaavan. Hiljennymme nyt koko perhe joulun viettoon, joten myös Valkoinen Harmaja -blogi hiljenee hetkeksi. Haluan toivottaa teille kaikille:

Oikein rauhallista ja rentouttavaa joulua!

joulu_ovi

rauhallista_joulua

Author

24 Comments

  • Voi että, en enää muista mistä tuo kuusenjalka on hankittu… Mutta ainakin Design House Stockholmilla on vähän samanlaisia.

 1. Ihanaa joulua!

  Haluaisin kysyä teidän valkoisesta Paperi-sävystä seinissä: miten se passaa yhteen väliovien ja listojen kanssa? Ne ovat yleensä ”listavalkoisia”. Mietiskelen tässä meidän taloon valkoista joka olisi valkoinen, mutta ei saa listoja ja väliovia näyttämään tunkkaisen värisiltä…

  T. Se sama, joka kertoi saaneensa uuteen taloonsa hurjasti inspiraatiota blogistasi :).

  • Hei tästä aiheesta mäkin kuulisin mielelläni. Ollaan juuri miettimässä seinien värejä ja kiinnostaa se paperin sävy mutta tuota yhteensopivuutta listojen väreihin mäkin pohdin. Sulla Suvi kun tuntuu olevan aika tarkka värisilmä, niin olisi kiva kuulla sun ajatuksia.

   Ihanaa joulun aikaa!

   • Täällä ihan ulkopuolinen ”vastailija”, oli pakko kommentoida tätä Paperi-sävyä! Elikkäs minäkin tästä blogista bongasin tuon sävyn ja miettimättä enempää maalattiin sillä. TOSI hyvä sävy!! Listavalkoinenhan taittaa aina vähän keltaiseen minun mielestä ainakin, mutta ei näytä yhtään huonolta tai tunkkaiselta paperin rinnalla. Pelkällä valkoisellakin voi maalata, mutta myyjän mukaan kellastuu nopeammin kuin sävytetyt maalit.

    Olin ihan yllättynyt että noita valkoisen vivahteita on niin paljon, mutta satuin lukemaan Suvin juttua, jossa kertoi seinän sävystä samoihin aikoihin kun oli mietinnässä maalausurakka kotona! Kiitos vinkistä 🙂

    Hyvää joulua kaikille!

   • Hei.

    Kerron tässä väliin oman kokemukseni ”paperi” -sävyyn liittyen. Väri on täysin eri ”puuteollisuus” -valkoisten ovien, listojen ja ikkunoiden kanssa. Meillä on alakerrassa juuri näin ja se häiritsee suuresti tarkkaa silmääni. Asia ei häiritse ketään muita eikä varsinkaan kun meidän koti ei ole pelkistetty valkoinen, mutta silti.

    ”Paperi” -sävyhän on harmaaseen menevä valkoinen, aika kylmäkin ja ”listavalkoinen” taas kermainen pehmeä. Yläkertaan, joka rakennettiin myöhemmin, ei tilattu myöskään ovia ja listoja kalliilla yksilöllisellä paperi -värillä vaan sävytimme seinämaalin hieman reilu 1/2 tuohon listavalkoisen sävyyn. Väri on siis reippaasti valkoisempi, mutta sama sävy kuin listoissa ja ovissa ja tämä ei häiritse samalla tavalla kuin alakerta, jossa maalit ovat tavallaan ”eri perhettä”. Rautakaupassa sain aika topakkaan kertoa miten haluan että maali sävytetään eli muistaakseni 10litran purkki sävytettiin 6,2litraisen mukaan 🙂 Ja se vaatii koneen käyttäjältä tietoa ja HALUA löytää tapa miten se tehdään. Otettiin muistaakseni timanttia20 18l ja se piti sävyttää Jokerin 12litran purkin mukaan… siitä on jo aikaa kun tätä olin toimittamassa, joten en muista oliko se JOkerin, mutta kokeilemalla sopiva maalipurkkikoko löytyi. Olihan se noloa olla neuvomassa siinä maalikoneella myyjää, että voisitko kokeilla tuosta ja painappa tuosta sitten, mutta sain mitä halusin.

    Alakerrassa on suuria ikkunoita ja paljon valoa, joka paljastaa värien eroavuudet. Yläkerta on hämärämpi, joten siellä valkoisiin ei kiinnitä edes niin paljon huomiota, mutta tuntuu että saman sävyisyys on se juttu.
    Eläessä kaikkeen tottuu ja valkoisten miettiminen unohtuu, mutta rakentamisvaiheessa kannattaa tottakai tähän paneutua ettei pety 🙂

    Värien NCS-koodeihin kannattaa myös tutustua. Esim harmaan koodin lopusta löytyvä Y (keltainen) ainakin varmistaa, että väri ei sinerrä… ja nämä koodit näkee kaikki myös sieltä maalikoneelta, kun myyjä napsuttelee sinne haluamasi värin esim ”mantteli” tai ”basaltti” jne

    Tsemppiä rakennusurakkaan!

    • Tarkennan tuohon edelliseen, että siis 18 litran purkki sävytettiin 12 litran purkin mukaan ja koska tätä 12litran purkkia ei ollut timantti20 -maalissa saatavilla, sävytystä ei olisi voinut tuolla suhteella tehdä, valittiin toinen maalilaatu siitä koneelta josta löytyi tuo 12 litran pänikkä ja sen mukaan tehtiin 🙂 Hankala tässä nopeasti selittää.

     • Kylläpäs tämä paperin sävy on kilvoittanut keskustelua! Kiva juttu. Meillä listojen sävy sulautuu luontevasti yhteen Tikkurilan paperinvalkoisen kanssa. Kun rakensimme ensimmäistä taloa, huomasimme että listojen sävyissä voi olla eroja. Silloin saimme talopakettitoimittajalta kahden erisävyisiä valkoisia listoja. Toiset olivat selkeästi kellertävämmät kuin toiset ja ne vaihdettiinkin siihen valkoisempaan versioon. Tätä taloa rakentaessa jätimme listapaketin pois talopakettitoimituksesta ja hankimme listat itse – valkoisimmassa sävyssä, jota oli tarjolla. Eli kannattaa huomioida etteivät kaikki valkoiset listat ole samaa sävyä rautakaupoissa. Ja ilmeisesti tuo paperin valkoisen sävykin voi olla eri riippuen maalinvalmistjasta. Meillä on Tikkurilan maalit.

 2. Rauhallista Joulua Valkoiseen Harmajaan <3

  Ps. Saan mieheltäni joululahjaksi mieheni itsetekemän sängynpäädyn, joka on toteutettu teidän ohjeilla. En malta odottaa, että saan sen huomenna meidän makuuhuoneeseen! 🙂

  • Voi kuinka kiva kuulla! Toivottavasti sängynpääty oli mieluinen. 🙂 Rentouttavia välipäiviä sinne!

 3. Oikein rauhallista, iloista ja tunnelmallista joulua Valkoisen Harmajan väelle! Vaaleanpunainen hirsitalo ei ihan vielä ennätä rauhoittua joulun viettoon.. josko sitten aattoaamuna viimeistään 🙂

 4. Meillä myös kuusentulo aiheuttaa pientä mööpelien siirtoa. Muutoin tämä huusholli hiljenee huomisiltana joulunviettoon, sitä ennen vielä viimeiset valmistelut. Rauhallista joulunaikaa Valkoiseen Harmajaan.

 5. Kaunista! Ei liity tähän postaukseen, mutta olisin kysynyt että mistä olet Artekin julisteen kehykset ostanut? Tunnelmallista joulua!

  • Artekin julisteiden kehykset löytyivät kauppareissulla Prismasta. Mukavia pyhiä sinne! 🙂

 6. Heippa Suvi! Kyselen äidin puolesta tuosta teidän olkkarin kahden lampun kattovalaisimesta- mistä olette sen hankkineet/minkä merkkinen? Siellä se maaseudulla jatkuvasti sisustaa ja oli nyt iskenyt silmänsä tuohon valaisimeen;>

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.