En voi uskoa, että odotan tosi innoissani joulusiivousta. Sormet syyhyävät etenkin kylpyhuoneiden ja saunan siivoukseen. Haluan jynssätä kaakelit ja saunanlauteet oikein kunnolla. Kuinka ihanaa onkaan sitten nauttia puhtaan raikkaasta joulusaunasta ja kylppäristä! Tunnelmaa lisää kauniit sauna- ja kylpytuotteet, jotka ovat myös tosi hyvä lahjaidea.

pominnat_joulusaunaan

1. Rento vartaloharja* / 2. Casa Stockmann saunatyyny* / 3. La Compagnie de Provence Extra Pur Violette -nestesaippua* ja La Compagnie de Provence Extra Pur Violette -kylpyvaahto*/ 4. Lapuan Kankurit Taikametsä-pesukinnas* / 5. Casa Stockmann pesukinnas* / 6. Rento saunakauha* / 7. Casa Stockmann laudeliina* / 8. Marimekko Nimikko kylpypyyhe* / 9. La Compagnie de Provence Luberon-nestesaippua* / 10. Umbra Starfish-viemärisihti* / 11. Marimekko ”Nimikko” kylpytakki* / 12. Menu kuivauslasta* / 13. Rento saunakiulu*

 

Kollaasissa onkin melko kattava joulusaunan setti. Poimin mukaan myös kylpyhuoneen käytännöllisiä tarvikkeita kuten kuivauslastan* sekä viemärisihdin*. Perinteinen saunakiulu* ja -kauha* ovat minusta ajattomimmat ja kauneimmat. Ne sopivat yhtä hyvin moderniin kuin maalaisromanttisempaankin tyyliin. Saunatekstiilejä tulee harvemmin itse ostettua, mutta niitä on tarpeen olla muutama eri setti, jotta on aina puhtaat laudeliinat ja tyyny käytössä kun toinen setti on pesussa. Kollaasiin poimin Casa Stockmannin laudeliinan* ja saunatyynyn*. Hyväntuoksuiset saippuat ja kylpyvaahdot (3* ja 9*) kruunaavat kylpynautinnon. Ja puhdasta tulee kunnon pesukintaalla (esim. Lapuan kankureiden* tai Casa Stockmannin*) tai pesuharjalla*. Lopuksi onkin kiva sitten kuivata muhkealla pyyhkeellä* ja kietoutua lämpimään kylpytakkiin*.

 

* tähdellä merkityt ovat mainoslinkkejä

 

 

Author

10 Comments

 1. Voi joulusauna! Ja sauna talvella, varsinkin kunnon pakkasilla on <3. Tämä joulu on minulle ihan erityinen siksi, että omistan nyt asunnon ja vihdoin minulla on sauna asunnossa! Ja vaikka joulun pyhät vietänkin muualla, on silti niin suurta luksusta, että kotoa se sauna löytyy. Siinä mielessä tosi osuva postaus mun kohdalla, että hirmuisesti ei vielä ole saunatarvikkeita, oikeastaan vaan välttämättömimmät. Joten joululahjatoiveisiin hyvinkin kuuluu kauniit laudeliinat ja saunatyynyt, ym. Nuo Rento saunakiulu- ja kauha multa muuten löytyy ja ne on tosi kauniit (joskin se kiulu vuotaa :/).

  • Joulusaunassa on kyllä ihan oma tunnelmansa. 🙂
   Meilläkin on Reno-merkkinen löylykauha. Kiulu on sellainen perinteinen, mutta osittain metallinen, niin se ei vuoda.

 2. Onpas veikeä tuo viemärisihti, en ole tuollaiseen ennen törmännytkään. Mitenkähän se toimii? Että laitetaanko se viemäriritilän vai pelkän aukon päälle, tuolla linkissä ei ihan yksiselitteisesti ollut.

  Meiltäkin löytyy nuo Rento kiulu ja saunakauha. Niissä on sellainen jännä pikku tyyppivika, että niissä ei saa säilyttää vettä eikä niitä saa säilyttää kuumassa, tai muuten ne kuivuvat, halkeilevat ja vuotavat. Aika perustavaalaatua olevia vikoja mielestäni SAUNAkiululle ja SAUNAkauhalle 😀 Ei ole ihan bambua tuohon hommaan tarkoitettu. Meillä on nyt kolmas kiulu menossa ja se on kuin seula, saunan valot paistavat läpi. Kauhasta on lohkeillut jo paloja, kun ollaan ne kuitenkin monesti saunaan unohdettu. Seuraavaksi hommaan metallisina molemmat.

  • Minullekin tuo sihti oli ihan uusi tuttavuus, joten päätin valita sen mukaan kollaasiin. En kylläkään tiedä tarkemmin miten se toimii.

   Onpa ikävä kuulla etteivät nuo rennon tuotteet ole kestäneet. :/ Meilläkin on sen merkin kauha ja kiulu, mutta ne ovat osittain metallia, joten kestävät paremmin. Mutta hyvä, että toit asian esille.

 3. Moikka, tiedustelisin teidän bertoia tuoleista. Osaatko sano paljonko kuluneen bertoia tuolin kunnostaminen maksaa? Minulla on kiikarissa yksi, mutta se pitäisi kunnostaa. Luin aijemmasta julkaisustasi, että aijotte kunnostaa teidän bertoia tuolit. Oletteko saaneet jonkinlaista hinta-arviota vielä? 🙂

  • Ei, emme ole vielä ehtineet tiedustella Bertoia-tuolien kunnostamisen hintaa. Ja jotain tehdään mahdollisesti myös itse. Maalaus ainakin jätetään ammattilaisille…

 4. Tuo viemärisihti olis kyllä tarpeellinen ( ja vielä kivan näköinenkin), kiitos vinkistä 🙂 Ja onhan tuossa muitakin kivoja juttuja.

  • Kiva jos sait tästä vinkkejä! Tuo viemärisihti näytti minusta niin hauskalta. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.