Kun olin viikon pois kotoa, huomasin selkeästi kuinka paljon pihalla olikaan ehtinyt tapahtua sinä aikana. Suurin osa tulppaaneistani lopettaa jo kukintaansa ja hedelmäpuut ovat puolestaan puhjenneet kukkaan. Tehdäänpäs pieni pihakierros…

Pihan kaunein puu on tällä hetkellä kirsikkapuu, jonka siirsimme aikoinaan meidän pihalle Mankun fammon pihalta. Se on täynnä ihania, valkoisia kukkasia. Haaveilen edelleen myös pinkkinä kukkivasta kirsikkapuusta – ehkäpä innostumme istuttamaan sellaisen vielä tänä kesänä.

Myös omenapuussa on muutamia kukkasia, mutta täytyy sanoa, että meidän omenapuiden kasvu on jäänyt aika vaatimattomaksi. Tämäkin omenapuu on istutettu varmaan viisi vuotta sitten, mutta se ei ole kasvanut vielä kovin suureksi. Ehkä olen vain malttamaton, mutta minusta näyttää, että muilla kasvaa omenapuut paljon nopeammin.

Onneksi suurin osa istuttamistani tulppaaneista puhkesi kukkaan tänä keväänä. Myös laukkojen osalta näyttää lupaavalta, sillä niissä on isot nuput. Meidän alppiruusukin innostui kukkimaan; en muista onko se kertaakaan aikaisemmin kukkinut. Nyt täytyy kastella ahkerammin, kun lehdissä näkyy pientä kuivumista.

Pihakeinu, josta aiemmin mainitsin, on nyt meidän pihassa. Se kaipaisi uutta maalia pintaansa ja meidän täytyisi myös vaihtaa auringon haalistamat pehmusteet uusiin. Mutta aivan ihanaa, että nyt voi leppoisasti keinua pihalla!

Ehkä suloisin yllätys viikon reissuni jälkeen oli se, että sillä aikaa Mankku oli kunnostanut ja maalannut minulle pyörän! Haimme äitini vanhan mummopyörän minulle viime viikonloppuna ja kävimme ostamassa siihen uuden maalin. Pyörä oli aikaisemmin kirkkaanpunainen ja reissuni aikana Mankku maalasi sen tyylikkään harmaaksi. Täytyy vielä ostaa rottinkinen kori pyörän sarviin.

Pihalla riittää vielä hommaa, sillä rikkakasvit pitäisi kitkeä ja nurmikkoakin pitäisi paikata. Lämpimät säät ovat kuivattaneet kasveja ja varmaan siksi osa tulppaaneistanikin nuupahti niin nopeasti. Nyt täytyy satsata kasteluun.


Translation: A small tour around our garden. Our blooming cherry tree is the most beautiful tree in our garden at the moment. My husband repainted and repainted my mother’s old bicycle for me this week while I was away on course trip. So lovely!

Author

1 Comment

  1. Hei,

    olisiko hidaskasvuinen omenapuunne kääpiöivä, eli sellaisen kuuluukin kasvaa hitaasti ja pysyä pienikokoisena?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.