Teen nelipäiväistä työviikkoa, mutta harvemmin nämä vapaat perjantait ovat minulle kuitenkaan lepopäiviä. On siivousta, blogitöitä ja muiden juoksevien asioiden hoitoa. Mutta onneksi niin, sillä saa ne asiat hoidettua kuitenkin sillä välin kun lapset ovat koulussa ja eskarissa – jää sitten tämän perjantaitouhun jälkeen enemmän aikaa perheelle.

Viime viikon perjantaina jahtasin melkein koko päivän eräitä paketteja, joita tarvitsin nimenomaan sinä päivänä. Sitten säntäsin kauppoihin hakemaan kukkasia ja muuta rekvisiittaa eräitä stailauskuvia varten (ja kyllähän ne kukkaset jäävät sitten muutenkin kotia kaunistamaan). Valitsin kukkakaupasta useamman pienemmän kukkasen, jotka sopivat kivasti pieniin maljakoihin.

pikkukukat

IMG_2208

IMG_2213

IMG_2212

Minulla ei ole aavistustakaan mikä tämä havumainen kukkanen on. Hauskan näköinen!

kummituspuu_tarjoiluvaunu

Kummituspuun olen siirtänyt tarjoiluvaunuun, joka näytti niin paljaalta Leimun matkattua takaisin Iittalalle.

unikko

Näitä yllä olevassa kuvassa näkyviä unikon siemenkotia olen ostanut ennenkin. Tykkään niistä kovasti. Meillähän kasvaa näitä nyt pihallakin, mutta ne omat eivät ole ihan näin isoja ja pulleita kuin tämä kukkakaupasta hankittu. Saavat ne omat koristaa nyt pihaa vielä ennen talven tuloa.

Nämä kuvat otin viime viikonloppuna, mutta kaikki kukkaset ovat vielä hengissä ja ilostuttavat meitä tänäkin viikonloppuna.

Tämä perjantai ei muuten ole poikkeus hässäkän suhteen: pitäisi lähteä kauppaan ja asioille, ja sitten siivota, vastailla kommentteihin ja sähköposteihin ja järjestää vielä illalla lastenkutsut. Eli hommaa riittää.

Mukavaa perjantaita kaikille!

Translation: I bought these nice flowers a week ago and they still look lovely. I love these kind of small flowers. I have lot’s to do, so I gotta run now. Have a nice Friday!

Author

10 Comments

 1. Hei!

  Ihan kyselisin, että mitä nuo betonin näköiset aluset ovat? Ovatko itsetehtyjä vai voiko niitä ostaa jostain?

  • Ne on meidän jämälaattoja, joita jäi raksa-ajalta. Yksittäisiä laattoja saa kyllä ostaa joistakin laattaliikkeistä. Sellaiset sopii hyvin eri asetelmien alle.

  • Kiitos Vilja! 🙂 Olohuoneen sohvapöydän asetelma syntyi ihan vahingossa, kun iskin kukkaset vain äkkiseltään noihin maljakoihin (olivat ensin lainamaljakoissa)… 😀

 2. Ihania kuvia!

  Ja ei mitenkään aiheeseen liittyen kysyisin, osaisitko antaa vinkkiä hyvästä koululaisen huoneen kattovalaisimesta? Tuo huone on pohjoisen puolella eli aika pimeä. Huoneeseen tarvittaisiin siis hyvin valoa antava vaalea valaisin. Huoneen korkeus on n 2.5 m ja osassa huonetta on vinokatto.
  Kiitoksia kovasti jos osaat antaa vinkkiä!

  t. Jeppeli

  • Hmmm…melko hankalaa antaa vinkkejä, kun en ole nähnyt tilaa enkä yhtään tiedä millasella tyylillä huone on sisustettu tai mitä hintaluokkaa valaisimen pitäisi olla. Mutta yleisesti ottaen voisin sanoa, että kannattaa valita sellainen valaisin joka valaisee joka suuntaan. Eli sellainen varjostin, josta valo siivilöityy läpi eikä ohjaudu pelkästään alaspäin. Sellaisia on esim. Le Klintin mallistossa. Tai jos et halua roikkuvaa valaisinta, niin sitten kattoon jokin hyvin yksinkertainen pallomainen kupu…

   Toivottavasti tästä oli nyt edes jotain apua. 🙂

  • Juu, olin tallentanut tämän postauksen kuvat kansioon, jonka nimi oli ”Hassut kukkaset”. 😀 Pihaltakin saisi nyt kyllä tosi herkullisen värisiä oksia, joten taidanpa hakea vielä sellaisiakin ennen kuin on liian myöhäistä…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.