Tänään olemme viettäneet leppoisaa perjantai-iltaa. Viikkosiivous saa edelleen odottaa. Lapset halusivat ottaa esille tämän aikoinaan blogini kautta saadun Casa cabana -mökin. Sitä on tässä aikojen myötä jouduttu vähän teippailemaan ja onpa se saanut vähän uutta väriäkin pintaansa.

En sitten loppuen lopuksi osaa enää sanoa kenelle tämä mökki oli kaikkein mieluisin lelu: lapsille vai pikkukisulle.

Leppoisaa viikonloppua!

EDIT: Pitääpäs kertoa täälläkin tämä juttu, jonka jaoin jo Facebookin puolella: Tuskailin tässä miehelle, kun tulee niin rumia kuvia pimeällä, kun pitää käyttää lisäsalamaa. Mies kysyi, että olenko lukenut sen manuaalin. Vastasin, et ”joo oon, ei siitä oo apua”. Hetken päästä mies tuli näyttämään sitä manuaalia ja se oli vielä muoveissa, avaamattomana. 😀

Author

10 Comments

 1. Kuulostaa tutulta! Meilläkin käydään tuon tuostakin väittelyä siitä, että kannattaako ohjeita lukea. Itse menen aina vähän ”fiilispohjalta”.. ei kärsivällisyys riitä lukemaan ohjeita! 🙂

  Hauskaa viikonloppua!

  • Minä kyllä yleensä ainakin selaan ohjekirjan. Siksi oletin nytkin niin tehneeni. 😉

   Olisi kiva saada jonkun ammattilaisen opastusta valokuvaamiseen. Saisi kysyä sellaisia juttuja, jotka tuottaa hankaluuksia.

   Mukavaa sunnuntaita sinne!

 2. Tarina tuosta kameran manuaalista kuulostaa ihan samalta kuin täällä… Nyt pitäisi aloittaa tuo pyykinpesukoneen ja kuivausrummun manuaalin lukeminen, mutta aika toivottomalta tuntuu, kun koneet jollain tapaa toimii ilman lukemistakin…Parempi olisi ehkä lukea, niin saisi enemmän laitteista irti 🙂

  • Me ostettiin eilen uusi rikkaimuri ja nyt luettiin ohjekin. 🙂 Mutta aikansa kyllä kesti ennen kuin suomenkielinen osuus löytyi.

   Silloin kun rakennettiin, selasin uuninkin ohjetta ja kummastelin mitä kaikkea sillä voikaan tehdä. Mutta niinpä ne erikoisominaisuudet ovat unohtuneet tässä arjessa. 😉 Pääasia, että ruoka valmistuu.

 3. Tunnistin itseni tuosta loppuosan kirjoituksesta. Miten se ohjeiden lukeminen onkin välillä niin tuskastuttavaa? 🙂

  • No niinpä! 😀 Ja tässä on vielä taustalla sellainen juttu, että minun jos kenen pitäisi niitä ohjeita lukea…liittyy vanhaan ammattiini. 😀

 4. Hei! Jos saan udella niin mistä toi ihana värikäs
  Taulu joka tuolla takana seinällä?:)

 5. En tiedä mikä kamera sulla on, mutta jos se on järjestelmäkamera, niin suosittelen salamalaitteen hankkimista. Tai valovoimaisempien objektiivien hankkimista tai lisäät kameran herkkyyttä. Kameran sisäinen salama, no lievästi sanoen, tuottaa vain hirveetä jälkeä. Senkin tehokkuutta pystyy usein muuttamaan pienemmäksi, sitä voi kokeilla aluksi.

  • Minulla on Canon 5D ja on hankittu lisäsalama sekä 4 eri objektiivia. Kyse on nyt omasta osaamattomuudestani siis. 😀 En muutenkaan pidä salamavalosta, enkä koskaan käytä kameran omaa salamaa. Näissä kuvissa käytin Canonin lisäsalamaa suunnattuna kattoon, mutta tarvitsen vielä harjoitusta salaman kanssa. En ole tottunut käyttämään sitä ollenkaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.