Tyypillinen hässäkkäperjantai taas. Lähdin aamulla heti kymmenen maissa kiertelemään laattakauppoja. Haluan vihdoin ja viimein uudistaa meidän keittiön välitilan, sillä nykyisten laattojen puhdistaminen on ihan liian hankalaa saumojen takia. Ja haluan vihdoin ripauksen marmoria kotiimme – haaveilinhan siitä jo rakennusaikana.

Minulla oli myös ”kehityskeskustelu” pojan open kanssa, mutta välillä kipaisin kotiin lounaalle. Päätin pyöräyttää raikkaan salaatin. Sain jonkin aikaa sitten Fiskarsilta/Iittalalta yllätyspaketin, joka sisälsi mm. Fiskars Functional Form -salaattilingon. Salaattilinko on minusta tosi kätevä. Yhden lingon olen saanut aikoinaan rikottua, mutta tämä Fiskarsin peli vaikuttaa oikein pätevältä.

salaattilinko_fiskars

salaattilinko

Teen yleensä salaatit niistä aineksista, mitä kaapista sattuu löytymään. Harvoin suunnittelen salaattiannosta etukäteen. Tämän päiväisen salaatin kaltaisia versioita teen usein. Toinen suosikkini on sellainen, johon tulee päärynää ja sinihomejuustoa. Siskoltani sain aikoinaan vinkin lisätä salaattiin ripaus suolaa. Aluksi se kuulosti kummalliselta, mutta pieni määrä suolaa tekee kyllä salaatista maukkaamman.

Olettekos nähneet netissä niitä niksivideoita, kuinka avokadon saa kätevästi kuorittua juomalasin avulla? Itse teen kyllä niin, että teen avokadoon viillot sen jälkeen, kun olen halkaissut sen ja sitten vain lusikalla nostelen ne palat pois kuorista.

salaatti_resepti

salaattiannos

Ehdin juuri hotkaista salaatin ennen sitä kehityskeskustelua. Hyvä, että satuin autossa katsomaan peiliin: oli sitten balsamico-kastiketta ympäri naamaa! 😀

Kuvissa näkyykin taustalla mallilaatta, jonka sain mukaani laattakaupasta. Täytyy nyt viikonlopun aikana sovitella sitä meidän keittiöön ja miettiä olisiko juuri tämä se oikea valinta keittiönvälitilaan.

 

*salaattilinko ja keittiöpyyhe saatu Fiskarsilta ja Iittalalta, kiitos kovasti!

Translation: My yummy lunch today: salad with avocado, rucola, tomatoes, mozzarella, a hint of salt and balsamico.

Author

6 Comments

 1. Lohdullista, että joku muukin koheltaa 🙂 Itse unohdin ottaa lapsen mukaan arviointikeskusteluun…istui kotirappusilla odottamassa kun Volvo kurvasi kohta hädissään hakemaan 😀
  Hyvää viikonloppua!

  • No voi että! 😀 Minulle sattuu kyllä kaikenlaisia kommelluksia. Ne ovat jostain syystä kasautuneet perjantaille viime aikoina. ;D Kivaa sunnuntaipäivää sinne!

 2. Salaatit ovat niin helppoja (ja hyviä!), että niitä jopa tällainen tumpelo osaa valmistaa :). Yleensä kun saan keittiössä pikemminkin tuhoa aikaseksi.. Ja ainakin näistä kuvista katsottuna tuo laatta näyttää tosi kivalta, joten peukut sille :).

  • Veit sanat suustani! Olen ihan tumpelo keittiössä, enkä juurikaan edes pidä ruuanlaitosta. Mutta salaatti epäonnistuu harvemmin. 😉

   Laatta näytti ihan kivalle, mutta ei taida kuitenkaan olla ”se oikea”…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.