Koska seiskatuolit ovat lähellä sydäntäni, en malta olla jakamatta kuvia näistä uutuusmalleista. Fritz Hansen juhlii tänä vuonna seiskatuolin 60-vuotisjuhlavuotta ja lanseerasi jo aiemmin kaksi erikoismallia tästä Arne Jacobsenin suunnittelemasta designklassikosta. Nyt uutuusmalleja on tulossa lisää, sillä tanskalainen taitelija Tal R on suunnitellut tuoleille yhdeksän uutta väriä. Tuolit ovat saaneet uuden värityksen kromisia jalkojaan myöten. Katsokaa mitä herkkuja!

3635

3625

3637

3629

3627

3641

Valkoinen seiskatuolikin näyttää ihan uudenlaiselta kokovalkoisena, valkoisilla jaloilla. Lempparini uutuusväreistä taitaa olla tuo konjakin värinen malli – tai oranssi se taitaa olla virallisesti. Väreiksi on valittu sellaisia sävyjä, jotka taittavat kahteen eri sävyyn riippuen ympäristöstä ja tilan valosta. Näin ollen värin voi tulkita eri tavoin.

Löytyikö oma värisuosikki?

 

P.S. Nämä tuolit julkaistiin juuri nyt käynnissä olevilla Milanon huonekalumessuilla. Siellä on julkaistu muitakin mielenkiintoisia uutuuksia, joita olen bongaillut Instagramin kautta. Esimerkiksi IIttalalta on tulossa uusi jakkara sekä ”seinäkoruja”. Mielenkiintoista! Olisipa hienoa joskus päästä kansainvälisille huonekalumessuille kummastelemaan uutuuksia!

Translation: Since Series 7 chair is one of my favourite chairs, I just have to share these images with you. Fritz Hansen celebrates Series 7 60th anniversary year and lauched a special edition of two seven chairs (in blue and pink) a while back. Now there’s more, since they are releasing nine new colours of this iconic chair. The new colours are picked by Danish artist Tal R. Can you find your favourite? I think I like the new organge (or cognac, terracotta) colour the most. The colours change with the light, the space, the seasons and other aspects of the environment.

Images: Fritz Hansen

Author

14 Comments

 1. Ihania herkkuvärejä. Meillä valkoiset seiskat ja kromijaloilla vie kuitenkin vielä voiton 🙂
  Yhden kappaleen herkkuväreistä voisin ottaa johonki tilaan. Konjakin värinen ihanan näköinen tossa sinertävässä makkarissa.

  Viikonloppuja sinne 🙂

  • Kyllä minäkin edelleen silti valitsisin valkoiset klassiset seiskat kromijaloilla, kuten meillä on. En ole koskaan ajatellut, että kyllästyisin niihin. Yksittäinen värillinen seiska voisi olla kiva piriste… 🙂

 2. Hehe, no jopas sattui, näpyttelin juuri itsekin postauksen näistä ja heti sen perään bongasin tämän postauksesi. 🙂 Great minds think alike!

  Ihania uutuusvärejä ovat kyllä, mun suosikki on myös tuo oranssi/konjakki/terrakotta, mikä se sitten onkaan.

 3. Oijoi, mitä tuoleja ja kuvia!<3 Iih, monet vuodet ajattelin, että Seiska-tuolit ois just ne oikeat. Vuosien saatossa jotenkin kadotin sen tunteen, mutta noiden uusien värien myötä tunne on palannut.:) Musta ja kokovalkoinen viehättää, ehkä yhden vaaleanpunaisenkin voisin, jos voisi vain valita. Kakkoskuvasta löytyy mun suurin tuolihaaveeni eli munatuoli.<3 Siinä kuvassa on muutenkin kaikki kohdallaan mun silmiini. Tauluidean voisi toteuttaa…

  • Egg-tuoli on kyllä aivan upea! Minä kuitenkin haaveilen Swan-tuolista. <3
   Seiska-tuolit ovat kyllä tosi mukavat istua ja niin ajattomat. Tykkään niistä edelleen aivan yhtä paljon kuin aikoinaan silloin, kun niistä vasta haaveilin.

 4. Valkoinen on mun makuun, tylsä valinta olis, mutta upealle se näyttää valkoisine jalkoineen! 🙂

  • Valkoista on helppo yhdistää kaikkeen ja se kestää aikaa. Pikemminkin järkevä valinta minusta. 🙂

 5. Satutko tietämään mikä tuo pöytä on viidennessä kuvassa? Aika täydellinen nimittäin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.