Jatketaan tuoli-teemalla vielä yhden postauksen verran. En nimittäin malta olla hehkuttamasta siitä, että kaikkien aikojen lempparituolini täyttää 60 vuotta ensi vuonna. Kyseessä on tietenkin Arne Jacobsenin seiskatuolin juhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi tuolin valmistaja Fritz Hansen tuo markkinoille kaksi erikoisversiota seiska-tuoleista: maskuliinisen tummansinisen seiskan, jossa on pulverimaalatut jalat sekä feminiinisen puuterinsävyisen seiskan, jossa on kultaiset jalat.

arne_jacobsen_seven_anniversary

3562

3563

Juhlavuoden tuolit ovat saatavilla vain vuonna 2015. Ajatus tuolien taustalla on, että yhdessä ne täydentävät toisiaan, mutta näyttävät hyvältä myös yksinään. Samalla tuolit kuvastavat nyt ajankohtaista sisustustrendiä siitä, että vastakohdat täydentävät toisiaan, ”opposites attract”. Tuoleissa on vastakohtia niin toisiinsa nähden kuin materiaaleissa ja väreissä.

Seiskatuoli oli ensimmäinen design-tuoli, josta aloin haaveilla. Omamme saimme häälahjaksi 10 vuotta sitten ja edelleen pidän niistä yhtä paljon kuin silloin. Ajatella, että tuolit on suunniteltu kuusikymmentä vuotta sitten!

P.S. Näyttääpä muuten upealta tuo seinä tuossa toisessa kuvassa. Tuon tyyppisen taulun olin aikeissa askarrella meidän ruokailutilaan nyt syksyllä, mutta idea jäi vielä muhimaan…

Translation: The Series 7 chair, designed by Arne Jacobsen, turns 60 years in 2015. Therefore, Fritz Hansen launches a special edition of two Series 7 chairs: a masculine edition with a dark blue lacquer shell and powder-coated burnished legs, and a feminine edition dressed in pale pink lacquer with 24-ct gold-plated legs. The Seven chair was ”my first love” in design chairs and I was so happy when we got our Series 7 chairs as a wedding gift 10 years ago. I still like them as much as I did back then when I could only dream about them. I will never get tired of timeless design.

Pictures: Fritz Hansen

Author

10 Comments

  1. Oi, miksi ihmeessä me toivottiin häälahjaksi astiastoa… 😀 Jota ei ole käytetty kuin ehkä pari kertaa – ei kovin kauaa näet vastannut mieltymyksiäni. Kun taas Seiska-tuoleista minäkin olen haaveillut jo vuosikaudet. No enpä tiennyt kyllä moisista mitään kun mentiin vuonna 1998 naimisiin 😀 Aikana ennen sisustuskärpäsen pahaa puremaa…

    • Jälkeenpäin näkee asiat toisin. 🙂 Kyllä mekin toivoimme astioita: Teemaa ja Iittalaa. Kaikki edelleen ahkerassa käytössä kylläkin. Mulla on aina ollut sama tyyli…ehkä tylsää jonkun mielestä, mutta pääasia että itse tykkää.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.