Viime viikolla saimme koettaa jotain aivan uutta ja erilaista arkiruokaa. Sain nimittäin blogini kautta yhteistyöehdotuksen lähteä kokeilemaan ”Neljän ruoka” konseptia viikon ajaksi. Yrityksen idea on toimittaa koko viikon ruokakassi resepteineen kotiovelle saakka. Näin ei tarvitse miettiä, mitä ruokaa minäkin päivänä laittaisi; kaikki on mietitty valmiiksi ja tarvikkeet sisältyvät ruokakassiin. Omasta kaapista tulisi löytyä vain peruskuiva-aineet, mausteet jne. Tuskailen usein sitä, että pyöritämme samoja ruokia arjessamme, joten tämä konsepti vaikutti juuri sellaiselta, joka sopisi meidän perheelle.

Ruokakassia odotettiin innolla. Vihdoin se saapuikin, vaikkakin reilun tunnin myöhässä. Kassin sisältö näytti vähäiseltä; yleensä sitä kuvittelee, että viikon verran ruokaa olisi suuri määrä. Reseptit olivat vain ruotsiksi ja koska kassi tuli myöhässä, teimme maanantai-iltana muuta ruokaa.

Alku oli siis vähän nihkeä, mutta seuraavana päivänä sain reseptit sähköpostiini suomeksi ja ruokakokeilu saattoi alkaa. Viikoksi olisi luvassa Lämminsavustettua lohta ninon-kastikkeen kera, Täyteläinen kinkkupiiras, Kermainen sienirisotto paistettujen tomaattien kera, Chili con carne ja Possun noisetit tuorejuustokastikkeen ja soseutettujen porkkanoiden ja perunoiden kera.

Ensimmäiseksi päätin kokata lohen, jotta se olisi mahdollisimman tuoretta. Reseptin mukaan lohi piti savustaa savustuspurujen kanssa. Ne eivät kuitenkaan kuuluneet ruokakassin sisältöön, eivätkä ne kuulu meidän kuivakaapin perusvarustukseen, joten savustus jäi. Kypsensin lohen perinteisesti uunissa ja yritin muita osin noudattaa reseptiä. Lopputulos oli ihan onnistunut, etenkin ninon-kastike oli hyvää, vaikka sen koostumus ei varmaan ollut ihan sellainen kuin oli tarkoitettu, mutta se oli kokin vika. 🙂

Keskiviikkona tein possun noisetteja. Tätäkin reseptiä sovelsin hiukan, sillä olen allerginen porkkanoille (jätin ne pois). Tämänkin annoksen paras osuus oli kastike, joka oli todella helppo tehdä ja maku oli kohdallaan.

Torstaina teimme sitten chili con carnea. En ennen ollut tehnyt pavuista mitään, mutta ei se ollutkaan vaikeaa. Tämä reseptiä noudatin lähes täsmällisesti – kaapista ei vain löytynyt vasikanfondia. Hyvää oli.

Perjantaina teimme muuta ruokaa, sillä viikko oli ollut työrintamalla rankka. Lauantaina pyöräytimme sitten sienirisoton. Tällä kertaa Mankku hoiti pääosan kokkailusta. Työmatkojen ja muiden menojen takia tämä oli ensimmäinen päivä, kun hän pääsi osallistumaan tähän kokeiluun. Risotto onnistui hyvin ja paistetut tomaatit olivat maukkaita.

Yksi resepti jäi sitten lopulta toteuttamatta, sillä emme jaksaneet leipoa kinkkupiirasta. Sen sijaan pilkoimme kinkun ja laitoimme sen valmiin peruna-sipulisekoituksen kera uuniin. Hyvää tuli silläkin tavalla.

Kaiken kaikkiaan voisin sanoa, että tämä ruokaviikko oli hyvä kokemus. Välillä se tuntui stressaavalta ja painostavalta, että ”nyt täytyy tehdä tätä ruokaa”, mutta toisaalta se opetti minulle, että kyllä kiireisessäkin arjessa ehtii kokeilla uusia reseptejä ja että ei pitäisi ajatella sen olevan niin vaikeaa. On vain niin helppoa pyörittää aina niitä samoja tuttuja reseptejä. Jotkut Neljän ruoka -reseptit olivat meidän mielestä kyllä ehkä pikkuisen liian vaivalloisia toteutettavaksi pitkän työpäivän jälkeen. Mutta suosittelen kokeilemaan! Saa vähän vaihtelua arkeen. Neljän ruoka -kotisivuilta pääset alkuun!

Author

11 Comments

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Aika hyvä konsepti, sopisi mulle vallan mainiosti, sillä en juuri tee ruokaa ja sekin johtuu siitä etten koskaan tiedä mitä tekisin eikä sopivia aineksia koskaan ole tai tule ostettua. Kaipa sitä pärjää myös muroilla, rahkalla & ananaksella ja kaurapuurolla?!! 😉

  • On kyllä hyvä konsepti. Aina silloin tällöin voisi tätä hyödyntää.

   Ehkä sitä jonkin aikaa pärjää muroilla, rahkalla jne. mutta kai siihenkin kyllästyy? 😉

 2. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Luulen että voisi kokeilla että miten toimisi itselle, välillä on tosi vaikea keksiä uusia reseptejä vaikka aika usein tuleekin jotain uutta kokeiltua.

  • Pitäisikin enemmän tutkailla eri reseptejä – varsinkin sellaisia tosi helppoja. Oppisi sitten uusia ruokia ja saisi vaihtelua arkeen. Tämä oli kyllä opettavainen kokeilu. 🙂

 3. Moikka! Meillä oli toi sama viikko ”koeviikkona”. Jännä juttu, kun sama kassin sisältö, mutta teillä oli tosi paljon eri tuotteita. Riippuu siis ilmeisesti siitä, mistä kaupungista ne haetaan. Meiltä myös puuttui toi jauheliha. Kirjoitin aiheesta blogiin aika pitkän ”raportin”, jos haluat käydä katsomassa 🙂

  • Kävin lukemassa kattavan ”raporttisi”. Aika paljon meillä on samoja huomioita ja minäkin sovelsin jotain reseptejä. Aika jännä juttu, että teiltä puuttui jauheliha!

 4. Tosi kiva ideana, mutta harvemmin tulee kokattua ruokaa joka arkipäivä. Töiden ja harrastusten lomassa jokapäiväinen kokkailu vie tosi paljon aikaa. Pyrin tekemään isomman satsin ruokaa kerralla, siitä riittää sitten 2-3 päiväksi ja onhan se toki taloudellisempaakin. Viikonloppuna on mukavaa kokata jotain erikoisempaa ruokaa, kun on aikaa ja voi nauttia siitä, ettei valmista tarvitse tulla vikkelästi 🙂 Tuliko tuossa kassissa mukana ruokajuomat ja salaattiaineksetkin?

  • Ei, ruokakassiin ei kuulunut juomat tai salaatit.
   Meillä tehdään viikolla yleensä tosi nopeita (30 min) ruokia. Usein keittoja tai jotain jauhelihasta. Keitoista varsinkin riittää seuraavaan päivään ja usein ne ovatkin maukkaampia toisena päivänä.

 5. Vinkki: älä savusta uunissa vaikka ohje niin määräisi. Kaunis, KAUNIS kotinne ”tuoksuisi” savuiselta mökkimeiningiltä monta päivää vaikka miten tuulettaisit! Tein kerran niin ja tuloksena oli tosin paras kalakeitto ever mutta haju oli ihan hirveä! Kiitos ihanasta blogista!!! Luen säännöllisesti, mutta tämä oli eka kommenttini.
  Etenkin lasten jutut miellyttää: osaat niinniin upeasti yhdistää lapsellisuuden ja tyylikkyyden!

  • Hyvä vinkki, kiitos! 🙂 Taitaa meillä jäädä savustelut kokonaan – ei ole oikein meidän juttu. 😉

   Ja kiitos myös positiivisesta palautteesta. 🙂

 6. Pingback: Ruokaa ja reseptejä – mahdoton yhdistelmä? | Oi Mutsi Mutsi

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.