Huomasin, että on tullut neljä vuotta kuluneeksi siitä, kun aloitin bloggaamisen. Paljon onkin ehtinyt tapahtua sinä aikana! Aloitin ensimmäisen, enemmän tyyliaiheisen, blogini ollessani äitiyslomalla. Blogikulttuuri oli juuri alkanut nostaa suosiotaan Suomessa ja pian ilmestyivät ensimmäiset blogiportaalit. Uusia blogeja syntyi vauhdilla, mutta kovinkaan montaa sisustusblogia ei vielä tuolloin ollut (tai en ainakaan itse niihin törmännyt).

Kirjoittelin ensimmäisessä blogissanikin sisustusjuttuja; asuimme tuolloin Vaasassa ensimmäisessä rakentamassamme talossa. Kun sitten 2010 keväällä muutimme takaisin kotikonnuille ja aloitimme uuden talon rakentamisen, päätin perustaa raksablogin: Valkoisen Harmajan. Aika monet raksablogit olivat tuolloin miesten ylläpitämiä ja kirjoitettu melko teknisestä näkökulmasta. Minulla oli tavoitteena luoda erilainen raksablogi, joka keskittyisi pintamateriaalien ja sisustusjuttujen valintoihin, mutta seuraisi tiiviisti myös talon valmistumista. Vähän aikaa jaksoin pitää kahta blogia, mutta sitten raksablogi imaisi minut täysin mukanaan. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Talon valmistumisen myötä Valkoinen Harmaja muuttui vähitellen sisustusblogiksi ja tämä on tuntunut minulle omimmalta ratkaisulta. Tammikuussa 2012 blogini siirtyi tänne Divaaniblogit-sivustolle, ja onkin ollut ihan mahtavaa päästä tähän joukkoon ja saada vertaistukea muilta Divaanibloggareilta!

Bloggaamisesta on muodostunut minulle rakas harrastus, jossa voin toteuttaa omia näkemyksiäni vapaasti. Bloggaaminen ei aina ole helppoa, mutta parasta ovat hetket, jolloin inspiraatio herää ja innostuu jostain jutusta. Tai kun voi auttaa jotakuta jossakin sisustuspulmassa tai -hankinnassa. Blogin kautta olen myös saanut mahdollisuuden tutustua uusiin, ihaniin ihmisiin ja tehdä yhteistyötä mielenkiintoisten yritysten kanssa.

Kiitos kaikille lukijoilleni näistä vuosista!
Jatketaan innokkaana kohti uusia aiheita ja vaihdetaan ajatuksia sisustamisesta.
Kodin sisustaminen on jatkuva prosessi.

Kuvassa yleisimmät bloggaamisnurkkaukseni. En ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia uutta päällistä vanhaan nojatuoliimme. 😉

Author

39 Comments

  • Ok. Tämä näkökulma keskittyikin lähinnä muoti- ja sisustusblogeihin. Ja omiin havaintoihini. Faktat voivat olla jotain muuta. 😉

 1. Voi onnea! Ihana Harmaja <3 Olin unohtanut oman blogini 3-vuotis synttärit 😉 Eilen muistin ja postasin aiheesta. Terkkuja teille <3 Huomasin muuten et mun veli ja sun mies ovat kavereita/tuttuja keskenään;) Hali ja hei

 2. Piti ihan googlettaa milloin bloggaaminen on alkanut Suomessa. Wikipedia ilmoitti että 2003 blogit alkoivat yleistyä!
  Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_internetkulttuuri.
  Minä ainakin olen ollut autuaan tietämätön blogeista sekä 2003 että 2005 ;). Varmaa muistikuvaa ei ole, mutta 2008-2009 olen alkanut seurata sisustusblogeja (muita blogeja ei tule oikeastaan seurattua, ehkä vähän muotia, ruokaa, kirjoja ja valkokuvapvkirja blogeja).

  Mielestäni 4 vuotta osoittaa suurta mielenkiintoa aiheeseen.
  Paljon Onnea ja kaikkea hyvää myös jatkossa Valkoinen Harmaja!

  • Alussa taisivat toisenlaiset, enemmän asiapitoiset, blogit olla suosiossa. Jotenkin miellän, että ns. lifestyle-blogien suosio lähti kunnolla käyntiin joskus paljon myöhemmin kuin 2003…

   Kiitos onnitteluista! 🙂

 3. Missähän pimennossa olen ollut, kun löysin blogimaailman (siis itseäni kiinnostavat sisustusblogit) vasta vuonna 2011..Mutta onneksi en ole enää, kotiäitinä saan blogeista paljon muutakin sisältöä päiviini kuin siivoamisen ja ruoanlaiton 🙂

  Onnittelut jo niinkin pitkästä blogitaipaleesta ja kiitos, kun pidät tätä ihanaa blogia!

  • Minäkin löysin blogit kunnolla vasta silloin äitiyslomalla, vuonna 2008. Olisinpa löytänyt jo ekalla äitiyslomalla vuonna 2006… 😉

   Ja kiitos sinullekin onnitteluista! 🙂

 4. Kiitos kivasta blogista ja onnea neljä vuotiaalle! Luen tätä säännöllisesti, vaikka kommentoin harvemmin. 🙂 Itse hokasin blogit vasta parisen vuotta sitten äitiyslomalla ja koukkuun jäin, aiemmin oli vain satunnaisia käyntejä mm. googlen kautta blogeissa.

 5. ”Kodin sisustaminen on jatkuva prosessi.”

  Miksei voisi olla mihinkään tyytyväinen. Onko tämä sitä samaa neuroottisuutta ja kerskakulutusta kuin viikottain uudet vaatteet ruotsalaisesta muotiketjusta, joita sitten käytetään 2 kertaa?

  • En tarkoittanut tuota ollenkaan. Yritän aina painottaa blogissani, että teemme kaikki hankinnat pitkällä tähtäimellä (mahdollisimman ajatonta ja tuleville sukupolville säilyvää). Todella ikävää jos olet saanut toisenlaisen kuvan. :/

   Minulle sisustaminen on harrastus ja mielummin laitan rahat kotiini kuin johonkin muuhun harrastukseen. En sillä tarkoita, että koko sisustus laitettaisiin uusiksi muutaman vuoden välein. Päinvastoin. Sisustustusta voi uudistaa hyvinkin edullisesti ja pienillä jutuilla. Oma sisustustyylini on kaikissa kodeissani ollut hyvin samanlainen ja huonekalut ovat matkanneet asunnosta toiseen. Silti koen, että olen pystynyt luomaan vaihtelua sisustukseen vuosien varrella.

  • Toisaalta kauniiden ja esteettisten asioiden kokeminen ovat monelle ihmiselle tärkeitä asioita. Armi Ratian sanonta: ”Tee arjesta juhlaa” on onnistuneen monipuolinen ilmaus.

   Onnea Harmajalle, arjen kauniille blogille!

 6. Onnea Suvi!

  ja kulkko: kodin sisustaminen on jatkuva prosessi = ostamisesta siinä ei tarvitse olla kyse lainkaan, vaan sommittelusta, tavaroiden siirtelystä ja erilaisesta yhdistelemisestä ja vaikkapa tuunauksesta!

  Keep it up!

 7. Hei!
  Kiitos ihanan blogin;)

  Kysyn tässä samalla, oletko ollut tyytyväinen adean band-sohviin? Nämä sohvat on ollut meilläkin harkinnassa.Muistatko mikä kankaan nimi..oletko joutunut esim.itse vielä pesemään päällisiä ja pysyvätkö sohvatyynyt kuosissaan?Kiitos jos ehdit ja jaksat vastailla;)

  • Kiitti! 🙂

   Ollaan tykätty tosi paljon meidän sohvista. Kangas on Adean ”Coral 20”. Olen pessyt päälliset kerran ja se olikin tosi kätevä homma – niitä ei nimittäin tarvinut silittää ollenkaan, vaan sujahtivat hienosti takaisin paikoilleen. 🙂 Huono puoli on se, että tämä kangas tuppaa nyppyyntymään.

   Sohvatyynyjä pitää aina välillä pöyhiä, mutta se on ihan luonnollista.

 8. Onnittelut 4-vuotiaalle! 🙂
  Kiitos ku piät tätä ihanaa blogiasi <3
  Mie löysin sisustusblogit vasta hitusen yli vuosi sitte ja oon ihan koukuttunu tähän 😀 Mahtava uus harrastus löyty itelle; blogien seurailu ja inspiraatioitten saaminen 🙂
  Sisustaminen on jatkuva prosessi, vain sisustus"HULLUT" tietää mitä se tarkottaa 😀 eikä siihen tarvita rahoja 🙂

  • Niinpä. Tämä on harrastus siinä missä joku toinen käy esim. kuntosalilla (ja laittaa siihen rahaa). Eikä todellakaan tarvitse uusia koko sisustusta aina trendien mukaan. Sitä en kannata ollenkaan.

   Kiitos sinulle kun kommentoit aina niin kivasti! 🙂

  • Kiitti!

   Hmmm…pitäisi vähän tutkailla tilastoja, jotta voisin selvittää mikä on ollut suosituin postaus. Voin vähän miettiä noita juttuja ja kirjoittaa vaikka ihan oman postauksen tuosta aiheesta. .)

   Onnea uudelle blogille! 🙂

 9. Paljon onnea! Kivaa, kun olet jaksanut pitää blogiasi näin pitkään ja toivottavasti edessä on monta vuotta lisää. Alman 4v synttärit on tulossa nekin ihan juuri, hui. Uskomatonta miten aika juoksee.:)

  • Mahtavaa, että sinäkin olet pysynyt blogimaailmassa niin kauan! Onnea sinullekin siis! 🙂

   Muistan kuinka silloin alussa kaikki oli jotenkin niin läheisempää kun ei vielä ollut blogiportaaleja jne… Nyt tulee aivan liian harvoin kommentoitua toisten blogeihin, vaikka jutut aina lukeekin. Höh.

 10. Kiitos näistä neljästä vuodesta! Täältä olen monta ideaa ja ajatusta lainannut omaan rakennusprojektiimme. Mm kuva teidän ikkunoista oli tallennettu puhelimeen kun menin ikkunoita kilpailuttanaan 🙂 nyt valmiissa kodissa ollaan myös siirrytty jatkuvasti elävän sisustuspuuhailun pariin.

  • Kiva jos tästä blogista on ollut apua! 🙂

   On niin kiva sisustella ja miettiä pientä vaihtelua aina välillä.

 11. Ihana blogi sinulla jonka vasta äskettäin löysin, nyt kun meillä on rakennusprojekti käynnissä. Yritin kovasti löytää mainintaa mistä nuo ihanat sohvat ovat mutta en onnistunut löytämään! Mistäköhän olet ne ostanut tai minkä merkkiset ovat? Olen jäänyt jo ihan koukkuun blogiisi:)

  • Kiva, että olet löytänyt tänne! 🙂

   Meidän sohva on suomalaisen Adean valmistama ”Band”. Olemme ostaneet sen Sisustuksen Koodista.

 12. Blogisi on aivan ihana. Törmäsin siihen, kun etsin valaistusideoita – ja sain paljon muitakin ideoita.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.