Nyt tuntuu siltä, että koko koti on aivan täynnä kukkia! Hyasinttien ja pienen jouluisen männyn lisäksi meiltä löytyy nyt joulukukkasia vähän jokaisen tason päältä. Sain nimittäin tänäkin vuonna yhden ”jämäkimpun” eräästä tilaisuudesta, jota olin järjestelemässä. Räjäytin kimpun osiin, sillä se koostui niin monenlaisesta eri lajikkeesta ja minusta ne näyttävät kauniimmilta yksinkertaisissa asetelmissa.

amaryllis_ohssa

Amaryllis oli kimpun näyttävin kukka ja sen asetin olohuoneen pöydälle. Samaan maljakkoon sujautin räjäytetystä kimpusta ison lehden sekä muutaman heinän. Mietin, että olisiko pelkkä amaryllis yksinään ollut sittenkin parempi…

neilikat

Kimpussa oli myös muutama punainen neilikka ja ne asetelin matalaan lettikuvioituun maljakkoon. Niistä muodostui kaunis pieni kimppu.

kukat

kranssi

Jäljelle jäi vielä epämääräisiä vihreitä oksia, joista koetin asetella joulukranssin rautalangan avulla. Tuli ehkä vähän surkea kranssi, mutta sovitaan, että se on tarkoituksella tuollainen huolettoman rento.

Ensimmäiset hyasintit ehtivät jo nuukahtaa, joten ostin uuden kolmen hyasintin ryhmän. Ne asettelin sylinterimaljakkoon. Minusta on kiva, että juuret ovat reilusti näkyvissä.

hyasintit

Näiden lisäksi minulla on vielä yksi ruukkuamaryllis ja valkoinen jouluruusu. Unohdin kuvata jouluruusun, sillä nostan sen aina korkealle hyllyn päälle iltaisin etteivät kisulit pääse myrkylliseen kasviin käsiksi. Vaikka eivätpä nuo ole yhtään kiinnostuneita kasveista.

VIIVI

Ja kun kissoista oli puhe, täytyi tähän loppuun lisätä vielä kuva meidän Viivistä, joka täyttää kesällä jo 14 vuotta. Hän makoilee usein tuossa Artekin jakkaran päällä, vaikka vieressä olisi paljon pehmeämpiäkin nukkumapaikkoja. Söpöläinen.

Translation: It seems that our house is now filled with Christmas flowers, since I usually have only one or two plants. The cat in the last pic is our Viivi, who turns 14 next summer!

Author

21 Comments

 1. Tosi kauniita kukkasia ja kuvia, mutta erityismaininnan ansaitsee nyt Viivi -kissa. Ei uskoisi 14-vuotiaaksi, kun on niin nuorekkaan näköinen 🙂 todella kaunis! Ja sopii erityisen hyvin yhteen Artekin jakkaran kanssa 😉

  • Heh, niin se taitaa olla. Viivi on kyllä tosi nuorekas ja häntä luullaan usein jopa pennuksi. On vielä niin solakkakin. 🙂 Pehmiksen vastakohta… ;D

  • Niinpä, kukat pääsevät paremmin oikeuksiinsa, kun ei ole niin monta eri lajiketta yhdessä. Kimpussa oli vielä kaikenlisäksi hopeisia härpäkkeitä… huh!

 2. iiiii, lisää kissakuveja, kiitos!
  Minulla on joskus ollut sinun kissakuvasi tietokoneen taustakuvana. Sellainen, missä kisu on sängyllä ja peitto painuu ihanasti kisun alla.

  • Juu, ei meidän kisut välitä kukista. Heinistä kylläkin. Esim. pääsiäisruoho saa kyllä kyytiä ja sen päällä nukutaankin. 🙂

  • Voih, kiitos Satu! 🙂 Ihanaa joulun odotusta sinnekin! Bongasin sinun ihanan joulujutun lehdestäkin! <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.