Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, ajatukset pyörivät niin vahvasti mökkiprojektissa, että oman kodin sisustaminen on jäänyt vähän taka-alalle. Olen viime aikoina selaillut yllättävän vähän kesämökkien inspiraatiokuvia, mutta tänään törmäsin näihin kauniisiin kuviin ruotsalaisen sisustuslehden Sköna Hemin sivuilla.

Tämä kaunis kesäpaikka sijaitsee itse asiassa Suomessa. Mökissä on aika paljon samoja elementtejä, joista mekin olemme haaveilleet: suuret ikkunat, kattoparrut ja yksinkertaiset muodot. Sisustus ei ihan täysin ole meidän tyyliä, mutta sopivan kotoisa tunnelma viehättää kyllä kovasti.

Sisätiloissa on käytetty puuta lattiasta kattoon. Olen itse vähän vierastanut runsasta puun käyttöä sisätilojen pintamateriaaleissa, mutta tässä kohteessa runsas puun käyttö näyttää kieltämättä oikein hyvältä. Paneloinnit on toteutettu kauniisti, eikä puun sävy ole liian kellertävä.

Sisustuksen näkökulmasta suosikkejani tässä kesäkodissa ovat keittiö ja makuuhuone. Keittiössä pidän erityisesti vähän teollisuushenkisestä tunnelmasta avoimine hyllyineen ja rosteripintoineen – ne tuovat sopivaa kontrastia puupintoihin. Myös olohuoneen takasta pidän paljon – tuon tyyppistä takkaa olen vähän suunnitellut meidänkin mökille.

Olemme suunnitelleet oman mökkimme jo lähes valmiiksi, mutta toki matkan varrella saattaa tulla tarvetta muutoksiin. Tarkoituksena on kuitenkin luoda lämminhenkisen kotoisa mökki, joka ei ole liian moderni mutta ei liian runsaskaan. Tässä inspiraatiomökissä tuo ajatus toteutuu, vaikkakin vähän eri tyylillä.


Translation: Inspiration for summer house. I love the use of wood and the overall feel of the place, although the interior style is a little different from my style.

Photos: Martti Järvi / Sköna Hem

Author

2 Comments

  1. Tuollainen avovälikkö ilmeisesti asuin -ja saunatilojen välissä on varmaan hyvä ratkaisu. Jos nyt uuden mökin rakentaisin, voisin päätyä tuollaiseen. Se antaa suojan Suomen oloissa siirtymiselle erilliseen asumisen läheisyydessä olevaan pesu-ja saunatilaan. Edessä olevan terassin kalusteet tai ainakin niiden pehmusteet saisi helposti välikköön suojaan mökiltä poissa ollessa.

    • Suvi M Reply

      Aivan, tuollainen avovälikkö on Suomen oloihin mainio ratkaisu. Me tosin olemme suunnitelleet saunatuvan kauemmaksi itse mökistä, mutta saa nähdä mihin ratkaisuun lopulta päädytään… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.