Blogin pidempiaikaiset lukijat taitavatkin tietää, että rakastan luonnonkukkia ja minulle kelpaa maljakkoon rikkaruohotkin jos ne vain visuaalisesti miellyttävät silmää. Vietimme viikonlopun taas mökillä ja oli ihanaa, kun pystyi käydä metsästä ja rannasta poimimassa kaunistusta maljakkoon. Ennen kotiin lähtöä kävin vielä poimimassa kotiin tulijaisiksikin maljakon sulostuttajia.

Meidän mökkitontilla kasvaa josjonkinlaista luonnonkukkasta ja kasvilajiketta. En ole niistä yhtään kärryillä ja poimin maljakkoon niitä oksia, jotka näyttävät minusta kauniilta. Mökkeilyn myötä on kyllä herännyt kiinnostus opetella eri kasvi- ja lintulajeja tarkemmin, jotta tietää mitä kaikkea sieltä rannasta bongaileekaan.

Mökillä poimin maljakkoon sekalaisen kimpun, jossa on ainakin saniaisia ja kaisloja, mutta myös muutamia kukkivia kukkasia rannasta ja metsästä. Seassa on varmasti rikkaruohojakin, mutta se ei haittaa. Minusta sekalaisesta kimpusta tuli ihana ja oikein kivasti mökille sopiva.

Kotiin napsaisin rannasta nipun kaisloja. Kaislat ovat niin kauniita! Niistä tulee näyttävä ja melko selkeä kimppu. Lehdissä oli vain jonkin verran kirvoja, joten katkoin osan lehdistä suoraa roskiin. Luonnonkukat ja kasvit ovat ihania maljakossa, mutta silloin pitää varautua myös ötököihin ja siihen, että kasvit varistavat enemmän kuin kukkakaupan kukkaset.

Kaislojen muoto on aika graafinen, kun tarkemmin katsoo: varret ovat tikkusuorat ja terävät lehdet nousevat niistä linjakkaasti pystyyn, pehmennystä tuo loppupäässä oleva tupsu. Kerrassaan ihana kasvi, vaikka mökkirannassa sitä saakin häätää oikein urakalla, ettei koko ranta peity umpeen.

Mökkeily on kyllä niin ihanaa, mutta on se kiva olla taas kotonakin! Meillä alkaa nyt ensi viikolla kunnolla taas arki, kun lapset palaavat kouluun ja Mankullakin alkavat taas työt. Syksyn tulo tuntuu ihan mukavalta.

Author

2 Comments

  1. Onpas tosi ihana kaislakimppu! Näin kissanomistajana kiinnostaa, että antaako teidän kisut näiden kaislojen olla rauhassa? Oma kissani syöksyy herkuttelemaan kaikella vihreällä, mitä ulkoa on tuotu sisään. 😀

    • Suvi M Reply

      Kyllä Pörröä kaislat kiinnostavat, vanhempi kissa Pehmis ei niinkään välitä mistään kasveista. Että kyllä saa hätistellä. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.