Sisustusblogeissa kiertää jälleen mielenkiintoinen haaste. Tällä kertaa tulisi valita “maailman kaunein esine”. Sellainen, joka ei esiinny ihan jokaisessa sisustuslehdessä tai -blogissa. Vähän ehkä unohdettu klasikko. Minä sain tämän haasteen sen alullepanijalta Tuijalta “Form follows function” -blogista (josta voitte käydä lukaisemassa haasteen idean tarkemmin) sekä herttaiselta Kertulta “Modernisti kodikas” -blogista. Kiitosta vaan! 🙂

Hetken asiaa mielessä pyöriteltyäni päädyin valitsemaan kauniin designvalaisimen, jota ei ihan jokaisessa (blogi)kodissa näe ja josta voi helposti personoida oman version. Sisustusharrastajille tämä valaisin on varmasti ainakin jonkin verran tuttu. Kyseessä on Ingo Maurerin vuonna 1997 suunnittelema “Zettel” valaisin.

zettelIngo_Maurer_Zettel_Z_Lamp_1

Padro02

Valaisin on minusta hyvin kaunis ja idea on nerokas. Jokainen Zettel-valaisin on oma yksilönsä, sillä valaisimen mukana tulevat lappuset ja vaijerit täytyy itse asetella. Se vasta onkin mukavaa puuhaa (olen ollut kokoamassa vanhemmillani tällaista valaisinta). 😉 Lappusten sekaan voi myös laittaa itse omia suloisia viestejä. Tai vaihtoehtoisesti pidikkeisiin voi kiinnittää valokuvia. Tai mitä vain keksii. Valasimesta lähtee kaunis, lämmin valo, joka siivilöytyy tunnelmallisesti lappusten läpi.

Minusta Zettel-valaisin sopii myös monen tyylisiin sisustuksiin: niin modernin pelkistettyihin kuin teollisuushenkisiin tai hiukan maalaisromanttisiinkin tiloihin. Kyseessä on siis hyvin monipuolinen valaisin monessakin eri suhteessa. Sopisi hyvin meidänkin kotiin. 😉

Haasteen saa napata tästä kuka vaan! Olisi kiva jos linkittäisit kommenttilootan puolella omaan vastaavaan postaukseesi, niin voisimme käydä vilkaisemassa millaisia valintoja muut ovat tehneet tässä haasteessa. Löytyisi ehkä samalla uusia blogituttavuuksiakin…?

 

Images from: lightform, polyvore and designperclick

Translation: Tuija from “Form follows function” blog sent out a challenge for interior design bloggers to choose the most beautiful piece of design. Something that is not so commonly seen in interior design blogs or magazines. I chose the Zettel lamp by Ingo Maurer. I think that it is a very beautiful lamp that everyone can personalize themselves. Every owner of the lamp attaches the notes and wires themselves, so each lamp is unique. I also think that this lamp looks nice in many different styles of interior design: from modern and minimalistic homes to industrial and modern country style spaces. It would also look nice in our home. 😉

Author

12 Comments

 1. Kiitos Suvi tästä postauksesta ! Kävin Jennin valintaa ihailemassa ja pakko tunnustaa, löytyi aivan uusi huonekalu mulle. Tämä sinunkin valinta on todella kaunis.

  Toivotaan että muutkin innostuvat valintojaan esittelemään. Vaikka mitä kaunista maailmalta löytyy mistä ei ole meikäläisellä hajuakaan. Täydellinen win-win tilanne.

  Itse tykkään munatuolista aina vaan ja ikuisesti. Ja ei toivettakaan että ikinä olis mulla niin paljon rahaa että sen voisin kotiuttaa. Haaveileminen on onneksi edullista. Ja kuvien katsominen

  • Niinpä, ehkä tämän haasteen kautta löytyy uusia ihanuuksia. 🙂 Munatuoli on minustakin aivan ihana! Sellainen klassikko, joka säilyttäisi arvon sukupolvelta toiselle.

  • Mukava kuulla! 🙂 Meinasin kyllä ensin valita jotain aivan muuta… Kauniita tuotteita on niin paljon. 🙂

 2. Tykkäsin valinnastasi. Tuollainen lamppu pitäisi oikeastaan saada jo opiskelijakämppään keräämään muistot talteen. Sitä kyllä vähän mietin, paljonko pölyä noihin lappuihin kertyy… Niitä ei varmaan voi kauheasti huiskia.

  Mun valinta löytyy tosi monesta kodista, mutta sillä mennään kuitenkin 🙂
  http://omppulassa.blogspot.fi/

  Suvi

 3. Pingback: Blogihaaste, kaunein esine egg chair | Talosanomat

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.