Mukavaa sunnuntaipäivää! Taas olisi aika kurkata sisustusuutisiin, joita tuntui riittävän tällekin viikolle ihan mukavasti.

seiska_versiot

Olenkin jo aiemmin kirjoitellut seiskatuolin 60-vuotisjuhlavuodesta ja kampanjat tuon teeman ympärillä jatkuvat. Seiskatuolien valmistaja Fritz Hansen nimittäin pyysi seitsemää maailmankuulua arkkitehtiä suunnittelemaan uudet versiot tästä klassikkotuolista. ”7 cool architects” -projektista voit lukea tarkemmin yrityksen nettisivuilta. Minusta onnistunein versio oli se, jossa kaksi seiskatuolia oli yhdistetty toisiinsa ja väliin oli saatu vielä pieni pyöreä pöytä.

mums

Suomalaisyritys Mum’s, joka yhdistää pohjoismaisen suunnittelun ja käsityötaidot Afrikassa, Boliviassa, Intiassa ja Kamputseassa, tuo markkinoille uusia designryijyjä ja mattomalleja. Seinäryijyjä Mum’sille ovat suunnitelleet mm. Urban Outfittersille ja Coca-Colalle kuvituksia tehnyt Ricardo Cavolo sekä porvoolainen, Marimekollekin työskennellyt, taiteilija Jenni Tuominen. Mattouutuutena lanseerataan Saanan ja Ollin kolmiulotteinen ”Avaruusseikkailu 2015” -mattokokoelma, joka julkistetaan kokonaisuudessaan syyskuussa.

garda_puutarha_fiilis_660

Kotimainen perheyritys, Airam, laajentaa mallistoaan sisustuksellisiin ulkovalaisimiin. Elokuussa myyntiin tuleva Garda-pöytä ja -lattiavalaisimet tuovat huonemaista tunnelmaa terasseille ja puutarhoihin. Mallistossa on sekä vaaleita että tummia valaisimia ja niiden sähköosat on suojattu roiskevedeltä (IP44). Materiaalit ovat luonnollisesti säänkestäviä. Tämmöisen jalkavalaisimen sijoittaisin kyllä oikein mieluusti meidän terassiryhmään!

marimekko_syksy_2015

Lopuksi haluan vielä vinkata, että Marimekon kotimalliston syksyn lookbook on julkaistu. Syksymallisto esiteltiin viime keväänä, mutta nyt voi hyvin virkistää muistia lookbookin kauniiden kuvien myötä siitä mitä ihanuuksia kauppoihin onkaan lähiaikoina tulossa. Minua houkuttelisi eniten Marimekon trikoolakanoiden uudet värit – trikoolakanoista olen haaveillut jo pidemmän aikaa!

Translation: This week’s interior decoration news. Fritz Hansen asked seven internationally known architects to design new versions of their iconic Series 7 chair. See the results on Fritz Hansen homepage. / Mum’s launches new design wallhangings and carpet line. The new wallhangings are designed by Ricardo Cavolo and Jenni Tuominen. The new carpet line is designed by Saana and Olli. / Finnish brand Airam releases a new line of garden lights that bring a room-like-look to garden and terraces. / Check out also the Marimekko home autumn 2015 lookbook to see the new products.

Pics from press-releases and brands

Author

5 Comments

 1. Kiva valaisin, mutta meillä ei tarvetta ko valoisat kesäillat ja yöt 🙁 Syksyllä taas ei tarkene istua ko illat pimenee, jos ei ole lasitettu terassi 🙂

  Ite tykkään perinteisestä seiska tuolista. Mulla menee aina maku ko yritetään eri variaatioita tietystä klassikoista ”vääntää”…värit jo ymmärrän, mutta nämä meni jo yli ymmärryksen multa 🙂
  Sama oli ko tuli cole&son klassikko tapetista woods kuosista tuli uusi variaatio tapetista eli koivu tapettiin oli laitettu päärynät roikkuun. Tuli vaan mieleen, että onko tapetin suunnittelijoilla jo mieleikuvituksen puute? Hyvää sunnuntaita sinne ja odotan innolla ko saatte marmorit keittiön, tulee varmaan hienot 🙂

  • Minusta tuo valaisin on kiva myös ihan valoisalla säällä. Tuo sellaista huonemaista tunnelmaa terassille. Ja illalla sitä voisi ihastella vaikka sisältäpäinkin jos ei ulkona tarkene istua.

   Minäkin kyllä tykkään eniten perusseiskoista. 🙂 On ihan totta, että erilaisista versioista saattaa tulla sellainen väkisin väännetty fiilis.

 2. Voi Marimekko, ihania! Onkohan tuo jokin uusi sisustuskangas, tuo josa on musta pallo? Se huutaa päästä meidän olkkariin 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.